Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest kyčle a stehna - skříplý nerv?

Od: luci7 odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Asi 4-5 dní zpět jsem cvičila a včera v noci při zalehnutí do postele mě začala bolet levá noha, v oblasti kyčle a stehna. Myslela jsem, že ráno to bude dobrý a teď mi to vystřeluje až do kolene a těžko se mi chodí. Myslíte, že to může být z toho cvičení nebo je to skříplý nerv? Je to spíše tupá bolest a tlak. Děkuji
doplněno 05.04.23 17:12: Nyní to cítím už i v chodidle a holeni.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

to řekne neurolog...není na co čekat a navštívit MUDr

111®
hodnocení

1x

no tak v tom případě se tu neptej a zaraď si sama..nevím jestli jsem neporušil pravidla..ale odpovědi máš..

luci7
hodnocení

Ptám se, protože více hlav, víc ví. Tak se třeba někdo najde s podobným problémem a bude vědět, co a jak. Doktora mám až příští týden.
111®

no já si vyhodil plotýnku a bylo z toho 6měsíců špitál a celkem půl roku marodění...a vystřelovalo mi to do hýždě a stehna...
tak jen aby jsi nemyslela že ti píše někdo kdo neví co to je...a když doporučuji MUDr. neurologa..

luci7
hodnocení

Takže jste měl spíše bodavou bolest? Já mám spíše takový tlak a už chodím docela normálně. A navíc nevím, jak bych si vyhodila plotýnku při zalehnutí do postele.
111®

i to jde kupodivu...to že nevíš neznamená že to nejde..

liska4
hodnocení

0x

Je Vám 70 nebo 17? U starších by se měla zvažovat i cévní příčina.

luci7
hodnocení

Je mi 23 a již chodím na rehablitace se zády a často sedím, tak jestli jsem si neutlačila nějaký nerv. Bohužel jdu až příští týden opět na cvičení, tudíž snad se nic do té doby nestane a uvítala bych nějaké rady, jak to třeba rozcvičit.

111®
hodnocení

0x

jestli máš skříplej nabo ploténku, tak rozcviční nevím nevím...ploténky chce spíše klid na lůžku, dá se s tím marodit i půl roku...zajdi k doktrorovi a dokud nebude jasno necvičit..

luci7
hodnocení

On je to spíš tlak od kříže do holeně. Dnes už je ta chůze lepší, ale stále je to nepříjemný pocit i vleže. Psala jsem si s jednou fyzioterapeutkou a ta mi dala nějaké cviky na zánět sedacího nervu a nic mě při tom nebolelo, tudíž to on asi nebude.

hodnocení

0x

ono se to nemá s tím cvičením zas tak přehánět a jestli už tak pod dohledem...syn chtěl být silný a mít pěknou postavu... tak nakoupil čínky a jiné a začal sám doma posilovat-výsledek byl že si udělal kýlu-operace-pak druhá protože tam byly problémy s tou síťkou co se překrývá ten otvor..a pořád to není dobré-pobolívá ho to...takže asi tak-cvičením k trvalé invaliditě *zed*

hodnocení

0x

Na hodně procent je původce v problému se zády. Samozřejmě MUDr řene více, ale u mne tato tupá bolest do stehna byla vždy druhým stupněm / první byly bolesti zad jako takové/. Mně osobně dost pomáhá vyvěšení na hrazdě či posilování zad - shyby s předsouváním hlavy před hrazdu. Samozřejmě po odeznění aktních problémů.

luci7
hodnocení

Také si myslím, že je to hlavně od zad. První rehabilitační cvičení mne čeká příští týden, tak snad se bolest zmírní a záda si napravím. Teď totiž začínám cítit i pravou stranu, tudíž kdyby to byl problém určité části, asi by to neputovalo. Na vstupní prohlídce mi bylo řečeno, že při chůzi něco špatně zapojuji, tak to může být i tím. Uvidíme.

honzasa
hodnocení

0x
Obraťte se na fyzioterapeuta s metodou MC Kenzie, opravdu pomůže, tabletky od bolesti a lékaři vám bohuzel nepomohou, pripadne po čase pošlou na operaci, coz je nejhorší řešení. Případně napište mail a sdělím vám více...

111®
hodnocení

0x

pokud je to hnutá páteř, tak pomůže chiropraktik

liska5
hodnocení

0x

Tak si aspoň nahřívejte křížovou kost el. dečkou. Případně užijte 2 Guajacurany a srovnejte se v lehu na zádech s pokrčenými koleny. V akutní bolestivé fázi se cvičit nemá. Jedině uvolňovací polohování v teple..Jestli se zhoršujete, tak k doktorovi hned.

hodnocení

0x
Zkuste brát 3xdenně Milgammu N.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]