Dobrý den, zajímalo by mě, proč při pití piva začnu čas od času nekontrolovatelně kýchat a s tím spojené, že vysmrkám neuvěřitelné kvanta soplu. Alergie na nic nemám a zároveň se to děje jen jednou za zač. Proč se to děje a dá se s tím něco dělat
Byl jste u alergologa? Pkud jste nebyl na alergologii , jak si můžete být jistý tím , že nemáte žádnou alergii? "Podle několika vědeckých studií může alkohol zhoršovat běžné příznaky astmatu a senné rýmy, jako je kýchání, svědění, bolesti hlavy a kašel. Konkrétním viníkem je histamin, který během fermentace produkují kvasinky a bakterie, vyvolávající příznaky alergie " . Zdroj : www.reflex.cz
Není to běžné, ale existuje to. Že na nic nemáte alergii, to nemůžete vědět. I pokud vás někdy testovali, tak jen na pár nejběžnějších alergenů. Chmel mezi nimi určitě nebude. bez-alergie.cz/...
Ale máte! Kdo Vám řekl, že ne? Existují tak zvané "zkřížené" alergie, které se projeví jen když se sejde víc alergenů najednou. Až to na Vás zase přijde, zkuste si vzpomenout co jste třeba před tím jedl, nebo jestli zrovna nekvetou břízy (nebo něco jiného).
Dělat se s tím dá nejlépe to, že navštívíte nejbližšího alergologa.
Mám to také. Původně jsem také myslel že to bude nějakou složkou piva jako chmel nebo podobně. Při pokusu nahradit pivo jiným alkoholem reakce stejná. Fakt je že mám alergii na pyl a některé potraviny.
Tak mam úplně ten samý problém, není to vždy, což je zajímavé, někdy piji to samé pivo bez problémů a do toho mi to nesedne, přijde kýchání a smrkání (nekonečný - dokud nepřestanu pít pivo, panáky mi nevadí) a už se mi udělalo i zle, špatně se mi dýchalo a dokonce jsem i lehce zvracel, jakoby jen to vypité pivo. S pozdravem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.