Nejste přihlášen/a.
Zdravím, psal jsem tady měsíc zpět dotaz se zády .. bolest beder při sezení, předklonu, zvednutí noh při sezení atd.
Bolesti ustoupily, měsíc jsem necvičil ve fitku, pouze jsem bedra uvolňoval doma a poté je zpevňoval .. teď jsem se vrátil do fitka s nadějí, že jsem ok ale bohužel bedra zase začaly zlobit. Akorát teď jsem ve stavu kdy se nejedná o bolest ale jakoby pálivý pocit v pravém boku od beder, který pocitově leze do pravé nohy?! Opět zase u sezení ( nevýhoda kancelářských krys ) a při předklonu. Máte někdo s tímto zkušenost? Na rentgenu mi přišli na mírně křivou páteř ( 7 stupňů ), která trošku rotuje a údajně mi to kvůli fitka sedlo a to je tím důvodem proč jsem měl ty bolesti.
Setkal jsem se s názory v okolí, že by se mohlo jednat o výhřez plotýnky .. ale to bych se ani nepohl.
Ještě bych dodal, že ráno se musím pořádně protáhnout, aby to v průběhu dne nebolelo a vůbec bych na to nemyslel.
Doktor mi předepsal max tak klid .. jinak nic .. brzy plánuji zkusit aspoň masáže a popř. poté rehabilitace?
Ano rehabko/ fyzioterapeut.. Když to doktor neřeší tak musíš zahrát problém větší (nález na RTG má takže tvrdit že simuluješ nemůže), jinak tě nechá a řešit se to bude až se problém zhorší, pak může být nutná operace nebo budeš mít i travlý násedky (utlačovanej nerv se už nemusí obnovit do plně funkčního stavu)
Vyhni se cvikům nevhodným pro bederní páteč obecně rep. nevhodným pro tvůj konkrétní problém (probrat s fyzioterapeutem)
Výhřez plotýnky vůbec nemusí mít projev že se nepohneš, to až nerv přestane fungovat (to není to samé), začátek je že ho jen trošku utlačuje proto to bolí. Jak se to hne víc tak klidně ochrnutí.
Na rehabililaci jsem nejednou od sester slyšela, že cviky z fitka ničí bederní páteř. Všechny ty cviky s
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.