Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení rozbaleného zboží DATART

Od: peskockamorce* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
dnes jsem zakoupila v kamenné prodejně DATART Transmitter do auta. Bohužel jsem zjistila, že na mém autě nefunguje tak jak má. Je mi jasné, že zboží mohu vrátit do 2 týdnu s účtenkou avšak si nejsem jistá, zda mi vrácení uznají, když je zboží rozbalené a krabička je natrhlá. Pokud někdo víte, moc děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Do dvou týdnů můžete vrátit zboží koupené v eshopu

V kamenne prodejně to je na uvážení prodejce

Přesně tak. V kamenném obchodě vrácení neplatí, to by byla dobrá vůle z jejich strany, ale v Datartu by snad neměl být problém zboží vyměnit za jiné. Jestli to vezmou i s poškozeným balením musíte zjistit na prodejně.

okolik

Vrácené zboží přijali bez obtíží v obalu, ktrerý byl nepoškozen. I když bylo zboží vybaleno. Poškozený obal netuším.

Myslím, že i existuje možnost výměny za jinou věc.

hodnocení

2x
Většina kamenných prodejen uvádí, že vrácení zboží pouze tehdy kdy je zboží znovu prodejné a v původním nepoškozeném obalu. Výjimkou není Datart, který to taky požaduje

petrm
hodnocení

2x

V Datartu je to jednoduché. Když si nejsem jistý, objednám si to s vyzvednutím v obchodě. Nedávno jsem se o tom bavil s prodavačkou. Na místě si prohlédnu, jestli to odpovídá mým požadavkům. Odnesu domů a vyzkouším. Když nevyhovuje, odnesu zpátky. Údajně ani nepotřebuji účtenku, protože oni to mají ve své evidenci.

hodnocení

1x
Myslím, že vám to vezmou, i když jste to nekoupila na eshopu. Kdysi jsem tam koupil poslední paměťovou kartu. Po strčení do foťáku za 14 tisíc se šíleně rozžhavila. Když jsem ji vracel, tak prodavač přiznal, že už byla jednou vrácená a oni ji prostě šoupli zpět na háček.. Chci vidět, jak bych z nich tahal náhradu škody, kdyby to ten foťák nepřežil.
Stejně tak u vráceného zboží z eshopu kašlou na to, aby ho prodávali jako vrácené. Kámoš tam poprvé a naposledy koupil televizi, která byla zjevně už někým vybalená a ošmatlaná mastnými prsty.

hodnocení

0x

Normálně to tam běžte vrátit.

Mám Datart kousek pěšky od bydliště, takže nekupuji přes e-shop. Vraceli jsme kdysi např.set-top box, naposledy žárovku do trouby, kterou jsme taky samozřejmě vybalili z plastu a vůbec tam nepasovala, takže obal taky poškozený.

Přece nekupuji zboží hned s tím, že ho budu muset vracet, ale že ho potřebuji a samozřejmě použiji.

Kdysi jsem vracela v Evě žehličku, která skoro vůbec nežehlila, taky jsem jí použila, jinak bych to nezjistila a peníze hned vrátili. Neodkládejte to a běžte hned. Většina slušných obchodů s tím nemá problém.

hodnocení

0x
Nevrací už peníze, musíte si koupit neco jiného nebo orevzizpt poukázku

hodnocení

0x

Zboží vrátit s účtenkou můžete. Horší bude ten natržený obal. Proto, když něco koupím, nevtrhnu do toho jako vichřice a nepotrhám to. Co kdyby se to vracelo? Pokud by byl obal neporušený, byť i otevřený, zboží by si mohl koupit někdo jiný, komu by vyhovovalo. Potrhaný obal už bude další případné zájemce od nákupu odrazovat /byť je to jen obal/ a to se prodejci nebude líbit. Je proto na něm, jak to vyřeší. Může si i určitou částku z Vaší platby ponechat. Protože když bude prodávat s porušeným obalem dalšímu zákazníkovi, zřejmě také bude muset slevit. Tak aby se mu to za Vaši hloupost vrátilo.

Proto si pamatujte pro příště - rozbalovat opatrně, nervat, jen otvírat. Nikdy nevíte, zda nebudete vracet. Jaga.

hodnocení

0x

Na vyřízení záležitosti nemá obal žádný vliv. Možnost vrácení zboží se vztahuje jen na nákup na dálku. V tom případě lze vrátit zboží i bez obalu. Obchodník ale nemusí vrátit plnou cenu. Při osobním nákupu v kamenné prodejně není na vrácení nárok. Nefunkční zboží lze reklamovat. Ani k reklamaci není obal potřeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]