Nejste přihlášen/a.
Přesně tak. V kamenném obchodě vrácení neplatí, to by byla dobrá vůle z jejich strany, ale v Datartu by snad neměl být problém zboží vyměnit za jiné. Jestli to vezmou i s poškozeným balením musíte zjistit na prodejně.
V Datartu je to jednoduché. Když si nejsem jistý, objednám si to s vyzvednutím v obchodě. Nedávno jsem se o tom bavil s prodavačkou. Na místě si prohlédnu, jestli to odpovídá mým požadavkům. Odnesu domů a vyzkouším. Když nevyhovuje, odnesu zpátky. Údajně ani nepotřebuji účtenku, protože oni to mají ve své evidenci.
Normálně to tam běžte vrátit.
Mám Datart kousek pěšky od bydliště, takže nekupuji přes e-shop. Vraceli jsme kdysi např.set-top box, naposledy žárovku do trouby, kterou jsme taky samozřejmě vybalili z plastu a vůbec tam nepasovala, takže obal taky poškozený.
Přece nekupuji zboží hned s tím, že ho budu muset vracet, ale že ho potřebuji a samozřejmě použiji.
Kdysi jsem vracela v Evě žehličku, která skoro vůbec nežehlila, taky jsem jí použila, jinak bych to nezjistila a peníze hned vrátili. Neodkládejte to a běžte hned. Většina slušných obchodů s tím nemá problém.
Zboží vrátit s účtenkou můžete. Horší bude ten natržený obal. Proto, když něco koupím, nevtrhnu do toho jako vichřice a nepotrhám to. Co kdyby se to vracelo? Pokud by byl obal neporušený, byť i otevřený, zboží by si mohl koupit někdo jiný, komu by vyhovovalo. Potrhaný obal už bude další případné zájemce od nákupu odrazovat /byť je to jen obal/ a to se prodejci nebude líbit. Je proto na něm, jak to vyřeší. Může si i určitou částku z Vaší platby ponechat. Protože když bude prodávat s porušeným obalem dalšímu zákazníkovi, zřejmě také bude muset slevit. Tak aby se mu to za Vaši hloupost vrátilo.
Proto si pamatujte pro příště - rozbalovat opatrně, nervat, jen otvírat. Nikdy nevíte, zda nebudete vracet. Jaga.
Na vyřízení záležitosti nemá obal žádný vliv. Možnost vrácení zboží se vztahuje jen na nákup na dálku. V tom případě lze vrátit zboží i bez obalu. Obchodník ale nemusí vrátit plnou cenu. Při osobním nákupu v kamenné prodejně není na vrácení nárok. Nefunkční zboží lze reklamovat. Ani k reklamaci není obal potřeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.