Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukrovka 2. typu a bez žízně

Od: stanka* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

je mi 35 let a nedávno jsem si náhodou dělala test moči lakmusákem (ráno nalačno). Vyšel mi vysoký cukr. U dr. mi z krve potvrdili cukrovku 2. typu (nalačno 12 jednotek). Cholesterol 5,4 - podle dr. na hranici. Vše ostatní bylo v pořádku.

Jde mi o to, že jsem po celou dobu nepociťovala žádné příznaky, jako je např. žízeň, časté močení a únava. Do pití se musím spíše nutit, kdybych si nevzpomněla, že se musím napít, nejspíše bych se za celý den nenapila skoro vůbec. Dám tak v průměru 1,5 l tekutin denně. Podle dr. jsou ledviny v pořádku.

Máte někdo podobné zkušenosti, že vám zjistili cukrovku i bez žízně a dalších příznaků? Kdybych si neudělala ten test, dodnes o tom nevím.

Díky za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

1x
Ty příznaky se rozvíjí až při dekompenzaci, takhle jste na to přišli včas.
okolik

Souhlasím s etanou jen doplním. Jsou dvě kategorie žiznivci a druzí nemají potřebu žízně.

Setkala jsem se případem dívenky, které Diabetes Melitus se rozjela po očkování. Je kompenzovaná a žije běžným životem.

Hodně záleží na míře stresu a životosprávě.

hodnocení

1x

Zajděte si k očnímu a nezanedbávejte prevenci! Cukrovka dovede nenapravitelně likvidovat oční pozadí. A pak také hlídejte nohy, každou oděrku ošetřete. Na nohách se dovede cukrovka hodně podepsat. Špatně se nehojí.

kmet
hodnocení

1x

Nyní dělají screeningové vyšetření na diabetickou retinopatii rovnou diabetologové. Je to screening, udělají jenom fotky očního pozadí speciální kamerou, pošlou je do umělé inteligence a ta obratem vrátí, co se z nich zjistilo. Najděte si, který diabetolog v okolí to dělá a objednejte se. Platí to pojišťovna.

hodnocení

0x

Dobrý den ,

časté močení je jeden z příznaků , těch 12 jednotek je na močení na hraně. Cukr ledviny pouštěj do moči až kolem 10 ti jednotek ve větší míře.

Já jsem tedy lítal na WC pořád , nicméně jsem ty hodnoty měl někde jinde , v okolí znám dost lidí většinou tedy starších , kterým byl diagnostikována cukrovka a příznaky neměli a to právě pro ty nižší hodnoty.

doplněno 04.04.23 12:04:

Jinak okamžitej cukr v krvi toho moc neřekne , důležitej je ten tzv. dlouhodobej cukr tam se uvidí jak na tom jste.

liska5

Moment, těch 12 bylo z krve nalačno u doktora. To je dost!

Přesně12 nalačno ráno je dost. A dr - nefrolog z toho byl docela vyděšenej-ještě odpoledne mi telefonoval což (skrblík) nedělá!

liska5
hodnocení

0x

Mám ve svém okolí několik osob s cukrovkou 2. typu a nijak zjevně neprojevují zájem o vodu. Je fakt, že to jsou lidé o generaci starší. Ty eventuální změny v důsledku cukrovky 2.typu / neuropatie, bércáky, záněty, horší zrak a sluch, poškození ledvin,../nepřicházejí hned, ale s věkem. Třeba deset dvacet let po prvním zjištění poruchy. Tohle je markantní u cukrovky 1.typu. Jedna holčička / 6 let/ v mém okolí najednou pořád chodila pít a bolela ji hlava. Bylo evidentní, že se něco děje. Tam diabetes začal náhle a pak celý život byla na inzulínu a každé jídlo si odměřovala. Přesto skončila s amputací nohy.

Možná má někdo jinou zkušenost. Počkáme.

stanka*
hodnocení

Cukrovka je "radost". Obzvlášť když se skončí na inzulinu.

hodnocení

0x

Rozjela se mi štítná žláza-zvýšená činnost, obrovský úbytek váhy + jiné problémy a začala mně kolísat hladina cukru, který byl jinak do té doby vždy v pořádku.

Lékařka mi říkala, že to při poruchách štítné žlázy může být a cukr se může srovnat.

Také jsem nijak zvlášt nepila..ani bych o cukrovce nevěděla

Protože se cukr nesrovnal, následoval zátěžový test a potvrzení cukrovky. Důležitý je hlavně dlouhodobý cukr.

okolik

Svatá trojice - srdeční potíže - štítná žláze - cukrovka

Kolikrát dokáže zkažený zub rozjet štítnou žlázu.

stanka*
hodnocení

Díky všem. Budu mít kontrolu u obvodního lékaře, tak se zeptám i na to oční. K diabetologovi zatím nechodím, doktor mi napíše leky jak mi říkal, tak pak uvidím jak dopadne kontrola.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pití moči

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]