Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 35 let a nedávno jsem si náhodou dělala test moči lakmusákem (ráno nalačno). Vyšel mi vysoký cukr. U dr. mi z krve potvrdili cukrovku 2. typu (nalačno 12 jednotek). Cholesterol 5,4 - podle dr. na hranici. Vše ostatní bylo v pořádku.
Jde mi o to, že jsem po celou dobu nepociťovala žádné příznaky, jako je např. žízeň, časté močení a únava. Do pití se musím spíše nutit, kdybych si nevzpomněla, že se musím napít, nejspíše bych se za celý den nenapila skoro vůbec. Dám tak v průměru 1,5 l tekutin denně. Podle dr. jsou ledviny v pořádku.
Máte někdo podobné zkušenosti, že vám zjistili cukrovku i bez žízně a dalších příznaků? Kdybych si neudělala ten test, dodnes o tom nevím.
Díky za odpovědi.
Nyní dělají screeningové vyšetření na diabetickou retinopatii rovnou diabetologové. Je to screening, udělají jenom fotky očního pozadí speciální kamerou, pošlou je do umělé inteligence a ta obratem vrátí, co se z nich zjistilo. Najděte si, který diabetolog v okolí to dělá a objednejte se. Platí to pojišťovna.
Dobrý den ,
časté močení je jeden z příznaků , těch 12 jednotek je na močení na hraně. Cukr ledviny pouštěj do moči až kolem 10 ti jednotek ve větší míře.
Já jsem tedy lítal na WC pořád , nicméně jsem ty hodnoty měl někde jinde , v okolí znám dost lidí většinou tedy starších , kterým byl diagnostikována cukrovka a příznaky neměli a to právě pro ty nižší hodnoty.
Jinak okamžitej cukr v krvi toho moc neřekne , důležitej je ten tzv. dlouhodobej cukr tam se uvidí jak na tom jste.
Mám ve svém okolí několik osob s cukrovkou 2. typu a nijak zjevně neprojevují zájem o vodu. Je fakt, že to jsou lidé o generaci starší. Ty eventuální změny v důsledku cukrovky 2.typu / neuropatie, bércáky, záněty, horší zrak a sluch, poškození ledvin,../nepřicházejí hned, ale s věkem. Třeba deset dvacet let po prvním zjištění poruchy. Tohle je markantní u cukrovky 1.typu. Jedna holčička / 6 let/ v mém okolí najednou pořád chodila pít a bolela ji hlava. Bylo evidentní, že se něco děje. Tam diabetes začal náhle a pak celý život byla na inzulínu a každé jídlo si odměřovala. Přesto skončila s amputací nohy.
Možná má někdo jinou zkušenost. Počkáme.
Rozjela se mi štítná žláza-zvýšená činnost, obrovský úbytek váhy + jiné problémy a začala mně kolísat hladina cukru, který byl jinak do té doby vždy v pořádku.
Lékařka mi říkala, že to při poruchách štítné žlázy může být a cukr se může srovnat.
Také jsem nijak zvlášt nepila..ani bych o cukrovce nevěděla
Protože se cukr nesrovnal, následoval zátěžový test a potvrzení cukrovky. Důležitý je hlavně dlouhodobý cukr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.