Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Před několika dny jsme byli s přítelkyní v restauraci a vedle nás jiný pár kouřili IQOS cigaretu. Byli jsme tam na obědě a při tom sme tam čuchali ten strašný smrad. Snad horší než ze samotné cigarety. Obsluha to viděla ale vůbec jim to nevadilo i přes to že dalších cca 10 lidí tam jedlo. Proto bych se chtěl jen ze zvědavosti zeptat jestli je IQOS řazený jako obyčejná cigareta nebo jako elektronická?
Ano
Potíž je, že mozek závislých už funguje jinak. Nedovolí jim střízlivě posoudit, jak svým chováním mohou zasahovat do práv ostatních.
> je IQOS řazený jako obyčejná cigareta nebo jako elektronická?
Spíše jako "nový tabákový výrobek" ( vyhláška). Přesné označení kategorie tabákového výrobku musí být podle té vyhlášky uvedeno přímo na výrobku. Možná lze dohledat na českých stránkách IQOSu.
V každém případě je kouření ve stravovacích prostorech zakázáno.
OPRAVA!
Pardon, musím se omluvit. Elektronické cigarety ( definice) je překvapivě možno ve stravovacích zařízeních kouřit.
Nevím jestli jde o tu cigaretu, co smrdí jako mokré seno. Ale pokud je to ona, tak teda souhlasím, že to opravdu páchne děsně. Já jsem před rokem přestala kouřit, ale moje kamarádka ne a kouří tento smrad. Ochutnala jsem to a nechápu, jak na tohle mohou bývalí kuřáci přejít. Za prvé je to dost drahé, skoro hned to vyhoří, a ještě ke všemu to fakt smrdí, a jako cigareta to nechutná. Ale ten smrad na rozdíl od tabákového kouře nezůstává, a smrdí to jenom v tu chvíli když se kouří, pak už ne. Tak proto to asi povolují i v restauracích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.