Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varna - letovisko Družba

Od: ja1 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím měl by někdo z vás ještě starý podrobnější plán (za socíku, kolem roku 1986) letoviska Družba v Bulharsku?

Mohli byste mi ho kdyžtak nějak vyfotit nebo oskenovat? *cteni*

Snažím se vzpomenout, ale ani podle satelitní mapy se moc neorientuju, strašně se to tam změnilo*nevi*.

Díky moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ingfrantisek
hodnocení

1x

Mám fotografii letovisla Družba z roku 1986. Nevím, jak ji mám poslat.

Varna - letovisko Družba
ja1

Dobrý den, to je přesně ono!*tanec*

Velice vám děkuji, konečně se mohu "dobově" zorientovat. Porovnával jsem plánek se satelitními snímky a to se prostě bez tohoto plánku nedá...*cteni*

Všechno to tam je, kavárna Albatros, to dřevěné molo, restaurant Odessos, Grand hotel Varna...

Mohu vás poprosit, mohl byste mi tu fotku poslat na pamar41@email.cz?

Ještě jednou vám děkuji.

slovan
hodnocení

0x

Exploze živelné, až absurdní, výstavby na bulharském pobřeží definitivně zničila právě to zajímavé, co tam bylo.

Tu zemi ovládla mafie ( to přiznávají i turistické průvodkyně ), takže nějaký "územní plán" už dávno nemá žádnou logiku a staví se všude. I v situaci, kdy je ve špičce sezóny obsazena kapacita současných hotelů na nějakých 60%, mnohé i méně, tak se staví další a další hotely a penziony, aby se pak za dva roky nechaly nedokončené v ruinách, stejně jako starší, už mnoho let zavřené hotely a kempy, jejichž stav a další využití nikdo neřeší.

Něco podobného se začíná dít i na pobřeží Istrie...

Mapu letoviska Družba nemám. Zkuste přeložit ty slova do bulharštiny a pak zadat do internetu.

hodnocení

0x

Když jsem tam byl prvně,1983, tak jsem si koupil mapu,silniční, zezadu jsou plánky měst, Varna konkrétně je tam, ale nic víc.Jsem na tom stejně jako Vy jak na mapách.cz, tak i na google maps včetně leteckých (satelitních) jsem dané letovisko nenašel, vše se hooodně změnilo !

ja1
hodnocení

0x

Díky. Nyní se to letovisko jmenuje Svatý Konstantin i Helena, co si vybavuji že jsme chodili okolo Grand hotelu Varna. Ten naštěstí pro orientaci existuje dodnes. Pak ještě že jsme chodili na večeře do restaurantu Oděsa (nebo Odessos?) byla před ním kašna, taková nízká - kruhová uprostřed se sochou chlapečka na podstavci, který z demižonu lil vodu.

Na pláži bylo do vody dřevěné molo, a na takovém skalnatém ostrohu kruhová kavárna Albatros.

Právě že tyto místa vůbec nemohu najít. Možná už je to zbourané...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]