Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bechtěrev- invalidní důchod

Od: spivan* odpovědí: 3 změna:

Mám dotaz na přiznání invalidního důchodu. Mám Bechtěreva 2. stupně a chci si zažádat o invalidní důchod. Můj ošetřující lékař (revmatolog) mi napsal zprávu pro obvodního lékaře a na základě toho bych měl žádat o ID. Pracuji na směny a mám docela fyzicky náročnou práci. Revmatolog mi do té zprávy napsal, že je nevhodná fyzická práce a práce na směny a naznačil, že pokud bych ID dostal, o tuto práci bych musel přijít... Je tomu skutečně tak? Pokud bych po zaměstnavateli vyžadoval aby mě přesunul na jinou pozici, může nebo nemusí mi být vyhověno.. Ale já chci na této pozici zůstat. Je v tom nějaký problém? Sehnat jinou práci a zase začínat znova se mi vůbec nechce. Zvlášť když práce na jednu směnu v suchu a teple se shání dost těžko, a já tohle nevyžaduji.. Navíc se může stát, že mi za pár měsíců nebo roků ID seberou a já nebudu mít ani ID, ani práci. Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

mam takový dojem ze pri plnem invalidnim duchodu si prividelavat muzete a zamestnan take treba na castecni uvazek ale do jakeho zisku mesicniho to nevim,

Při pobírání všech stupňů ID je možné pracovat, výše výdělku není omezena. Problém bych viděla v tom, jestli bude moci ze zdravotních důvodů vykonávat fyzicky namáhavou práci.

lidus*
hodnocení

0x

Je to jak píše inženýrka ovšem pokud vás pozvou před komisy a ti si přečtou, že pracujete tak jim dost nahráváte na to aby vám plný ID odebraly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]