Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis energii

Od: wojta odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,
Prosím Vas nový dodavatel při přepisu energii si bere stav elektroměru z konečného vyúčtování původního dodavatele nebo dle žádosti o přepis, kde bylo uvedeno aktuální stav?
Dekuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

...nebo dle žádosti o přepis, kde bylo uvedeno aktuální stav?... A kdo zaplatí odběr mezi konečným odečtem a a aktuálním stavem?

Tedy jako základ berte konečné vyúčtování...pokud se nedohodnete jinak...ale jak?

wojta
hodnocení

Právě mně se stalo, že původní dodavatel udělal konečnou fakturu a nový dodavatel mne počítá se stavem uvedeným ve žádosti o přepis. Tím že přepis přes komplikace trval přes 5 měsíců, tak ve výsledku 5 měsíců chtějí zaplatit oba dodavatele. Puvodni má zapáleno už dávno a nový se odkazuje na žádost o přepis. Kocourkov. Teď čekám jestli mi vyhoví v reklamaci, když jsem dodal konečně vyúčtování původního dodavatele. Nebo taky mě vezmou na hůl.

A zálohy během té doby jste platil komu? Doklady o zaplacení máte?

wojta
hodnocení

Původní dodavatel je zúčtování, zaplacen. Novému řádně jsme platili. Jenže přišlo vyúčtování s nedoplatkem. Kdy po mě chtějí 1x tak větší spotřebu
Doklady máte? Odebranou energii znáte, znáte i zálohy? Pak proč je problém... stačí počty základní školy...nebo je něco jinak?
wojta
hodnocení

Všechno mám, vše jsem do reklamace doložil. Konečná faktura předešlého dodavatele mi nechtěj uznat. Nový dodavatel milion výmluv a že pro něj stav elektroměru je podstatný ten, který byl uveden několik měsíců zpět.
hije

Pisete nesrozumitelne. Prepisoval kdo na koho? Sedi vam konecny stav meridla na starsi fakture s pocatecnim stavem meridla na nove fakture, ANO nebo NE?!

Je to u jakeho distribucniho uzemi, PRE, CEZ, EGD?

wojta
hodnocení

Nesedí, starý dodavatel má o 700kw konečný stav více než nový dodavatel EON počáteční stav. Starý dodavatel 4848kw konečná faktura, nový dodavatel počítá 4169kw počáteční stav...tím pádem si nauctoval nedoplatek
wojta
03.04.23 17:36
hodnocení

egd

hodnocení

0x

Dodavatel vezme ten stav, který mu doložíte "pravdivým údajem"

Nastěhuji se do bytu, uděláme předávací protokol, vyfotíte a to předložíte při uzavření smlouvy s dodavatelem.Vás nezajímá, s jakým stavem končil někdo někdy...

hije

Obavam se, ze u prepisu ano :) Nevime o co jde.

Nezajima me to pouze v situaci, kdy necham meridlo demontovat a namontuje se nove meridlo (novy odber). Je to zdarma a bez problemu.

Pokud se predava (prepisuje) mezi osobami, trva to klidne 2 mesice, na zaklade predavaciho protokolu nebo pocatecniho stavu ve smlouve, tak asi smula, kdyz jsem takovy stav podepsal, tak platim od toho stavu co jsem podepsal :)

Samozrejme nemohu platit od stavu 10000, pokud predchozimu byl vyuctovan stav 10300. Z mlhaveho dotazu vubec netusime, o co tady vlastne jde.

Reseni: zavolat na distribuci a zjistit poslednich 5 odectu (datum/stav/ typ odectu - fyzicky periodicky, mimoradny, odhadem, samoodecet)

wojta
hodnocení

Přesně toto se stalo. Přepis 5 měsíců, majitel nemovitosti podepsal stav 4100, přepis trval 5 měsíců, v posledním měsíci se zaplatilo vyúčtování starému dodavateli 4700kw tj. Přišel nový dodavatel a chce zaplatit stav od 4100kw. Dodal jsem konečně vyúčtování starého dodavatele a jim je to úplně jedno. Přepis se změnou dodavatele. Schválně to protahují, přesně z tohoto důvodu.

hije
hodnocení

0x

Nesmysly, novy dodavatel vyuctuje podle poatecniho stavu u distributora, kde bude konecny stav predchoziho dodavatele (at jiz nahlaseny do 5 dnu od zmeny dodavatele tebou anebo 6 den vypocteny automaticky a poslan k fakturaci).

1) najdi si puvodni fakturu a zkontroluj konecny stav meridla

2) najdi si novou fakturu a zkontroluj pocatecni stav meridla

oba stavy budou (musi byt) stejne!

Jedina moznost problemu by byla, kdyby se mezi 1) a 2) vymenilo meridlo z duvodu stari a periodicke vymeny a ten stav 1) byl automaticky odhadnut vyssi nez fyzicky mel pri sundani meridla k vymene, pak by se to muselo resit reklamaci (to uvidis na fakture 2 ze tam doslo k vymene meridla)

Jak se to udělá, když "konecny stav predchoziho dodavatele" není, páč předchozí nájemník neukončil smlouvu, neplatil, zmizel.?

Děkuji.

hije

V puvodni otazce neni jasne, zda jde o prepis, zmenu dodavatele anebo prepis se zmenou dodavatele? Odpovidal jsem spise na zmenu dodavatele.

Pokud jde o zmizeni neplatice a odpojeni meridla pro neplaceni (uzemi Cez distribuce) a prepis odpojeneho meridla na noveho odberatele, bez demontaze meridla, pak je samozrejme zahodno si meridlo vyfotit a nahlasit distributorovi stavy k datu prepisu. Vzdy to jde minimalne 5 pracovnich dnu zpetne nahlasit skutecny stav (a jako dukaz mit fotku).

Ps: Pokud by takto "prepsali" mezi sebou osoby stejneho prijmeni a/ nebo adresy pobytu, tak jim to "nezbasti" a bud prepis bude zamitnut (pro vyhnuti se zavazku) anebo bude pozadovano placeni (pri vyhnuti se placeni dluhu). Je nutne presne vedet co se resi a poradit se s tim kdo tomu rozumi.

wojta
hodnocení

Přepis se změnou dodavatele, faktury u minulého dodavatel jsou uhrazeny. Nový dodavatel nechce uznat konečnou fakturu původního dodavatele a chce zaplatit spotřebu, kdy neměl ani smlouvu ani dokončen prepis. Vychází z uvedení stavu elektroměru při žádosti o přepis. Přepis kvůli byrokracii trval 5 měsíců. Dokonce mě nabádali ať reklamují u starého dodavatele zpětné, že jim náleží veskere spotřeba od uvedeného stavu v žádosti o přepis.
hije

Uz konecne uvedte, jaky je KONCOVY STAV na puvodni fakture a POCATECNI STAV na nove fakture. Ten musi sedet :)

Pokud to chcete hrat na bezesmluvni dodavku a ze nezaplatite to "mezi", tak to se dela jinak a musi se to umet :-D

U prepisu je zavazne co je podepsano a nejde o datumy ani skutecne stavy! Protoze normalni prepis se zmenou dodavatele trva klidne 2 mesice i kdyz delate vsechno spravne.

Pokud jste podepsal pocatecni stav X, tak zaplatite od stavu X a je uplne jedno, kolik byl stav v okamziku zahajeni dodavky za pul roku, chapes?!

Vyfot puvodni fakturu a novou fakturu, myslim ze ten stav NAVAZUJE a tedy neni co resit. Nevim co tedy reklamujes?

Pokud vyfotis ze je konecny stav-zaplaceno 10500 kWh a tvuj dodavatel ti poslal vyuctovani, kde pocatecni stav je 10000 (nizsi), pak je duvod k reklamaci ale za predpokladu, ze se puvodni odberatel vzda prava na podani namitky k vyuctovani.

wojta
hodnocení

Konečný stav 4700 starý dodavatel, počáteční stav 4100kw novy dodavatel EON. 5 měsíců přepis
hije

Neverim, doloz foto, eon fakturuje na zaklade podkladu od distributora (pokud se jedna o periodickou fakturaci a ne mimoradnou fakturaci).

Moznost taky je, ze puvodni dal reklamaci a s fotkou elmeru dostal penize zpet pres reklamaci a doslo ke snizeni nameru u distributora.

Postup jsi dostal, konzultovat s distributorem stavy!

Pokud reklamaci (zde by se jednalo o vydani bezduvodneho obohaceni - pokud by distributor evidoval jiny stav nez vyuctoval obchodnik) nebude vyhoveno, obrat se na podatelna@eru.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]