Nejste přihlášen/a.
U dětí, které konzumují hodně sladkostí, byla pozorována nesoustředěnost, roztěkanost a časté návaly vzteku. Prostě nabudilo Ti to mozek. Rafinovaný cukr jsme neznali ještě před 220 lety a žili jsme. Přesněji ho znali jako lék jen léčitelé z východu.. První cukrovar u nás postavili v r. 1801. I tak ještě dlouho potom byl rafinovaný cukr používán jako vzácnost jen u bohatých a na zámcích. Do té doby se sladilo medem, ovocem a rostlinnými šťávami. Říká se, že mozek potřebuje cukr. Ale jaký? Tenhle rafinovaný by měla být poslední volba. Tělo na něj není stavěné. Odjakživa statisíce let mu stačil ten cukr, který tělo přijímalo z obilovin, cereálií, luštěnin, ovoce, zeleniny a medu. A mozek tenkrát nebyl rafinovaným cukrem ve velkém množství otravován. A jak jim to ve středověku myslelo, když uměli projektovat tak složité chrámy. To jen úvaha, proč cukru ubrat. Zaděláváš si na cukrovku. Pokud se Ti zvedne hladina cukru v krvi a játra ho nebudou stíhat štěpit a inzulín ze slinivky nebude stíhat ho předávat orgánům , tak ti cukr bude leptat jemné cévky a vlásečnice, jelikož zůstane v krvi, kam nepatří. Nebude to hned poznat, ale po letech, a budou to změny v těle nezvratné. Nejdříve ve vzdálených oblastech těla, kde je tok krve zpomalený. Proto diabetikům uhnívají prsty u nohou, začínají ztrácet zrak a sluch a zanikají jim glomeruly v ledvinách, ve střevech jim bují kvasinky.. Tak s tím cukrem brzdi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.