Nejste přihlášen/a.
1 - V médiích říkali, že se opět zdraží pivo protože zemědělci nakupují osivo které podražilo.
To si nenechávají část sklizně na další setbu? A od koho to kupují - taky od zemědělců?
My když jsme za mého mládí sklízeli např. brambory, tak jsme si nechali část na další setbu.
2 - Je nedostatek léků a musí se dovážet - to v minulosti bylo taky - přece existuje např. slovakofarma Hlohovec a nebo léčiva Modřany.
3 - Pěstitelé rušín sady ovocných stromů protože jsou dovozové levnější - to v cizině dokaží vypěstovat levněji?
A doprava taky není zadarmo.
1. Od koho kupují, to nevím. Je potřeba se naučit hospodařit bez dotací. Také někteří hospodařili od 10 k 5.
2. Proč je nedostatek léků: Asi špatná organizace práce. Nepředělávej to, co funguje.
3. Ne, neumějí vypěstovat levněji. Ale umějí prodat. Asi jejich stát dává větší podporu svým pěstitelům.
Obilí na sadbu se od krmneho liší.
Takže to co zaseji nelze část z toho znovu použít na setbu?
A to je jedno obilí ke krmení a druhé na výrobu mouky?
Milý Slpivaři
A to je jedno obilí ke krmení a druhé na výrobu mouky
Jasně, již desítky let, taky jeho cena je daleko jiná...
Jak to tady čtu, tak je mi jasné že existuje dvoje obilí, jedno na krmení a druhé na sadbu.
To které se bere od zemědělců jako pachtovné za nájem pole a dává se zvířatům např. drůbeži je to to na krmení?
A to obilí které bylo na setbu a osilo se, tak to sklizené se znovu osít už nedá?
A jak se vůbec z krmného dělá obilí na setbu?
Slavo piv,
tak je mi jasné že existuje dvoje obilí,
existuje daleko více drruhů obilí, stačí se dojet podívat k většímu zemědělci.
Milane
Nevím jestli si rozumíme.
Ty druhy myslím ječmen, pšenice, žito oves a další.
Ale třeba u nejrozšířenější pšenice jsem myslel ta co je na setbu a když se sklidí, tak část sklizně se znovu neosévá?
A jak se dělá z krmné setbová?
To mě není jasné.
Nedostatek léku , je zpusoben výrobou v Asii. I když tady máme ty fabriky , tak špinavá chemie je v asii . Z těchto komponentu se pak vyrábějí až ty léky u nás (tabletky) . Asie jede na množstevních výrobách . Prostě vyrábějí obrovské kvanta pro miliardy lidí a evropa je pro ně jen menší trh . Tedy nemužeme jim konkurovat množstvím z rozsahu a každý ekonom v evropských fabrikách tedy nakupuje v asii . To logicky vedlo k zániku zdejších chemiček . Tedy my jsme jen taková přebalovna a míchárna léku . Navíc u nás ani nikdo nechce dělat v prumyslu (takto nebezpečném) .
Naše farmaceutické firmy přesunuly výrobu do Čímy a Indie, že jim to tam vyrobí levněji. Pokud je už lék tady, tak firma ho raději hned prodá do Ameriky, kde za něj dostane 3x víc, než tady. Za vším je hamižnost. Nastává ale doba, kdy s Čínou budou problémy /politika/ a firmy budou svoji výrobu léčiv stahovat zpět do našich fabrik. Určitě je zase budeme výhodně vyvážet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.