Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vysvětlit mamce, aby mi nechodila do pokoje?

Od: anon odpovědí: 33 změna:
Je mi 16 a chtěl bych mít ve svém pokoji už takovou určitou samostatnost, zatím se mi jí ale nepodařilo nijak získat protože mi mamka několikrát denně chodí do pokoje, občas jen tak, někdy si jde jenom promluvit např. dej si mikinu, dej si oblečení a takhle. Někdy mi zase přijde dát nějaký "mňamky" o které já nijak nestojím, jako gesto je to hezké ale byl bych radši kdyby mi do pokoje nevešla místo toho aby mi něco přinesla. Taky když jsem nemocný tak mě neustále musí kontrolovat, neustále mi nosí čaje , furt něco. Když jsem nemocný tak jsem si počítal kolikrát denně mi vejde do pokoje (skoro 15 (když jsem nemocný probouzím se až okolo 11:00), a nepočítám kolikrát mi tam vešla když jsem nebyl ve svém pokoji). To že mi chodí do pokoje když tam nejsem vždy zjistím tak že mi vrznou dveře, a když se vrátím tak vidím že mám na posteli nějakou mňamku a nebo jen otevřený okno. Když nejsem nemocný tak mi do pokoje vlezla 8 po době 10 hodin (znovu nepočítám kolikrát mi vešla do pokoje když jsem tam nebyl). Taky někdy mluví se mnou přes dveře, a má zajímavý způsob jak mě probudit když přes den usnu (otevře mi dveře, a začne na chodbě dělat různý hluk, jednou začala hrát na harmoniku kterou asi 4 roky nepoužila!?!?! O víkendech jsem unavený, a nejradši bych spal do 9:00, ale mamka mi v 8 vejde do pokoje, probudí mě a přitom říká: "já vim že už nespíš!". Stále má potřebu mi připravovat vanu, několikrát jsem jí říkal že nechci aby to dělala, ona vždycky jo jo jo, a další den to dělá znovu, když mě to po 2 dnech snažení se jí vysvětlit že to nechci už naštvalo tak jsem odmítal do vany jít, dokud ji nevypustí a nenechá mě si ji udělat sám, přitom já se radši sprchuju, ohradila se a začala se se mnou hádat, to samý se děje když jsem jí řekl že ty mňamky nechci, a že nechci aby mi chodila do pokoje. Vždycky když jí něco vytknu je naštvaná a potom nijak nezmění, jak se chová, nevím co si myslí že jsem, ale já jsem už vyrostl a já nechci aby mi dělala různý věci navíc, já už nejsem malý. Kdybych nějaký ty brambůrky chtěl, jsem schopnej dojít si těch 200 m k obchodu a koupit si je sám, stále mám peníze co jsem si vydělal na brigádě. Každý den kromě víkendu se školou končím v 15:00, potom dělám do 16:00 úkoly, a potom většinou hraju online hry s kamarádama nebo jdu s kamarádama ven když je hezky, když přes den usnu tak většinou od 18:00 do 19:00, samozřejmě pokud mě mamka neprobudí, mamka přichází domů buď v 14:00 nebo v 17:00. Kdykoliv přijdu ze školy a ona chce abych něco udělal tak jí pomůžu, fakt je že po mě moc nechtějí takže za to jsem rád. Myslím si že mamka je stále zamrzlá v čase kdy mi bylo 10 a nechce se vrátit do reality. Já nechci aby se ke mě chovala extra, ať si radši ten čas co věnuje mě nechá pro sebe. Taky si myslim že se mnou chce trávit více času, ale když jsem obětoval svůj čas s kamarády a byl s ní tak se to jenom zhoršilo. Taky mě už minimálně 3x načapala při masturbaci a furt mi do pokoje leze bez zaklepání. Vzhledem k tomu že tohle dělá už dlouho (minimálně 3 roky, ale předtím mi to až tak moc nevadilo) tak mě to prostě štve, taky si myslím že kvůli tomu že mě to štve začínám vycházet s mamkou hůř než s taťkou.
Nemáte nějaké nápady když říct jí to normálně nepomohlo?
doplněno 02.04.23 12:13: S tátou vycházím skvěle a chtěl bych aby se mamka chovala víc jako taťka, předtím to znělo jako kdybych s taťkou vycházel špatně ale tak to není.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

9x
Jestli nezabralo "mami už mi není 10,rád bych měl i soukromí,prosím abys mi nelezla do pokoje bez zaklepani",tak jí začni lézt do ložnice taky bez klepání,nos jí tam dobroty,buď jí atd třeba jí to docvakne.
Nebo to prober s tátou ať jí to vysvetli i on

smode2
hodnocení

4x
Co dodat? Jste už dospělý. To je zjevné. Paní maminka vás však bere jako dítě a tak to zůstane. Nesnažte se jí vysvětlit nic, nepochopí a bude to brát jako urážku. S partnerem (otcem) má po jisté stránce pochroumaný vztah a tak si z vás dělá podvědomě náhradního partnera. Ani nechtějte vědět, jak to bude děsivé, až si domů přivedete dívku a budete s ní chtít být chvíli sám. No, sám. Sám s ní totiž nebudete. Matka bude lézt do pokoje 2x častěji než dříve, pod dalšími, často nesmyslnými záminkami. Vaši dívku bude brát totiž jako konkurenci. Jedinou možností je to ještě vydržet, a při první příležitosti odjet na kolej, do podnájmu a dále do vlastního bydlení někde hodně daleko. Říká se: rodiče ať bydlí minimálně o 80km dál :)

liska5
hodnocení

4x

Né s mamkou, ale s taťkou promluv, aby se mamce víc věnoval. Jen pro ně dva něco zorganizoval. Tak to bývá, když rodiče žijí vedle sebe a né spolu, aspoň jeden z nich pociťuje nedostatek lásky, tak se upne na některé z dětí.

111®
hodnocení

2x

zeptal bych se, "cheš mne přistihnout při masturbaci" a uvidíš jak se bude tvářit..

klep1tk0
hodnocení

2x

Jednoduchá řešení ověřená životem

- kup si zámek, pokud ti do dveří nejde strčit fabka, tak řetízek nebo petlici

- "dospěle" si promluv s tátou, jestli by ti nemohl pomoct, pokud spolu dobře vycházíte

- pořiď si holku, nejlépe starší a iniciativnější, která ti pomůže to změnit

- vykašli se na to a užívej si mama hotel, časem jak odejdeš z domu, se to samo změní a jednou ještě budeš rád vzpomínat, jaká byla paráda když ses nemusel o nic starat

hodnocení

1x

Páni to je písmenek v otázce :)

Na psaní jsi odborník, já to celé nečetla, jelikož máme pusu a umíme mluvit - teda většinou.

Takže: sedni si s mamkou a hoďte řeč jako dospěláci. Mluví se jasně, srozumitelně a ujasněte si nová pravidla vstupu do pokoje. Všechna pravidla. Za nic se neschovávej, pokud si nejsi jistý, promluv nejprve s tátou. Mamka v tobě bude stále vidět dítě, ale myslím, že když zjistí, že se začínáš chovat dospělácky, tak to ocení.

držím pěsti ;)

Souhlasím - jednoduše si s mámou sedni a vysvětli, co ti vadí a že už nejsi malý chlapeček!

krtek6
hodnocení

1x

Neřeš a zvykej si...Bohužel pro tebe stále platí pravidlo "dokud bydlíš pod mou střechou", a to se předává z generace na generaci... Kdysi jsem dostal ještě i takovou dodatkovou odpověď k zamyšlení...*smich* a to takovou, že to není "můj pokoj"...ale "pokoj, ve kterém mohu žít" takže podle těchto informací to musíš holt zkousnout...nejsi první ani poslední a nic nevyřešíš ;)

anon
hodnocení

Ke svojí zprávě odpovídám já, jenom chci dodat že s taťkou vycházím skvěle a chtěl bych aby se mamka chovala víc jako taťka

hodnocení

0x

Pokud se budeš s mámou hádat, nebo to jinak hrotit a oplácet, jak ti radí další rádce, vztahy se ještě mohou zhoršit.

Požádej tátu, ať s ní promluví, nebo babičku, dědu. Bylo by fajn si všichni sednout a v klidu si vše vyříkat a vymezit si jasná pravidla...

Také by ti zároveń máma mohla říct, co ty děláš špatně, co se jí nelíbí a ty bys na tom měl zapracovat a zlepšit to.. Potom bude spokojenost na obou stranách.

hodnocení

0x

A nemůžes si zamykat?

anon
hodnocení

Nemůžu, nemám klíč

Klíč je to nejmenší, co si můžeš koupit i sám.

Stačí vymontovat zámek z boku a donést k zámečníkovi. Klíče jsou normované s číslem.

Nebo FAB vložku s klíčky.

Dle typu zámku.

Máma to nikdy nepochopí. A hádat se zhorší vztahy na hodně dlouho.

ttt

Tak je to venku, je to ještě děcko :) Nemá klíč a tedy problém za 150,- nový zámek je pro něj konečná :)

liska5

ttt, Vy se umíte především povyšovat a druhého shazovat.

hodnocení

0x
Žiješ s mámou sám, bez táty? Jestli ano, tak tohoto se nezbavíš, dokud neodejdeš daleko z domu.
ttt

.? Chces po snehove vlocce, aby opustila komfortni zonu, mama hotel? :-D

Vzdyt je vlocka neschopna si vymenit zamek ve dverich a misto toho pise alohova cviceni. To je proste zzenstily kluk. Ja v 15 jezdil sam do zahranici, ve 12 predelaval elektriku a delal jine stavebni upravy v byte :)

Dnes? Proste umi akorat s obrazovkou. Holky neumi varit, kluci neumi rukama...

takovejnakej

to ttt: Není to tak docela pravda, co píšete. Ani to není spravedlivé hodnocení. Znám mnoho mladých, co umí opravdu kde co, protože si prostě nějak museli poradit a poradili, protože nikdo není úplně blbý a něco vždycky zvládne a nutnost něco palčivého změnit člověka často vyžene to změnit . A je to mnohdy mnohem lepší zkušenost, než se nechat furt vést za ruku. Když si vzpomenu na sebe, když jsem býval mladší, radši jsem věci dělal po svém, než aby mi přechytřelý taťka dýchal za krkem a říkal, že takhle se to nedělá. To zaprvé. Za druhé. Jsem obecně alergický na slovo mamahotel, protože je to mnohdy nespravedlivé označení i třeba pro ty, kteří by rádi opustili domácnost svých rodičů, ale ono to kolikrát při dnešní ceně nemovitostí a nájmů ani nejde. Takže tak.

anon
hodnocení

to ttt: Oni nechtějí, ja chci, očividně vám ale unikl ten problém že moje mamka mě nechce nechat opustit její mamahotel.Proč mi říkáte že jsem zženštilý jen proto protože jsem si nenechal udělat klíč k mému pokoji? Já souhlasím s tím že je to plně validní řešení mého problému, ale zároveň to je takové, eh řešení. Vsadím se že kdybych to udělal neměli by problém s tím počkat až vyjdu, a potom popřípadě prostě odmontovat rovnou celé moje dveřě, ha, a pak nemám nic. Jsem rád že jste vy měl ve svém dětství volnost, že jste mohl cestovat do zahraničí, naučil jste se i jak provádět různé technické i netechnické opravy, myslíte si ale že bych si to taky rád nezkusil? Prosím zamyslete se, přečtěte si to ještě jednou, a potom vám snad dojde že já bych ten mamahotel rád opustil, a rád bych se připravil na život který mě čeká až budu sám.jak jsem řekl v mé jiné odpovědi: "je čas mě přivázat nouzovým lanem a vypustit mě do simulace chladného vesmíru, a pokud se mi tam nebude dařit tak mě vytáhnout, říct mi co dělám špatně a hodit mě tam zpátky. Je prostě čas kdy mi začnou věřit a nechají mi volnou ruku nad tím co dělám, nad tím co dělat musím, protože když ne tak se nenaučím jak dělat ty věci které moje máma za mě dělá, potom někde na koleji dopadnu tak, že budu mít pokoj v pavučinách, všude budu mít bordel, a nebudu si ani umět uvařit". Chápu to tak, že se naše ideje shodují, jenom vy jste se rozhodl mě nazvat zženštilým a křehkou sněhovou vločkou a podat to trochu agresivnější formouUmět "akorat" s obrazovkou je podcenění mých schopností, i když je to částečně pravda. Časy se mění a umět s obrazovkou je čím dál tím víc lepší věc co umět, vemte si že ve vaší době ještě nebyl třeba ani internet, teď už existují AI které vám odpoví na téměř jakoukoliv otázku (ChatGPT, GPT4), AI co vám vygenerují obrázek z textu, ve skvělé kvalitě. Kvůli tomuhle vývoji je práce s obrazovkou asi nejlepší obor kterým se vidat, sice je to pouze můj pohled na věc, ale programátoři jsou v této době velice cenění, dobře placení, a v budoucnosti budou ještě více cenní přesně kvůli tomuto rozvoji, dokud je AI samo nenahradí...Každopadně díky za tvůj názor, dospělá nesněhová vločko. :-D
ute

Ty si z nás děláš srandu a používáš k tomu ChatGPT4? Kombinovaný s tvým intelektem (modifikací) to působí směšně.

PS: zamčené dveře nejdou vysadit, ty jen nechceš. Buď jsi fakt v divný bublině, nebo dr jen vymlouváš a jsi líný, hledáš důvody.

hodnocení

0x
Zámek to jistí, nebo řetízek na dveřích, paralizér, možná elektrický ohradník. Fantazii se meze nekladou.

rodic
hodnocení

0x

A až k tobě přestane chodit a starat se, tak se budeš ptát, co máš dělat, že rodiče na tebe kašlou, nestarají se, všechno si musíš kupovat sám, i brambůrky. Děti jsou nevděčné, i kdyby se rodiče rozkrájeli.

anon
hodnocení

No právě, až budu na koleji co budu dělat když nemám mamku která to dělá za mě, jedné z odpovědí která má stejný názor jako vy (v podstatě užívej si to dokud můžeš) jsem se pokusil odpovědět že to že všechno dělá za mě, mě na žádnou kolej nepřipraví, samostatný život nepřipraví. Není lepší mě nechat být a nechat mě si to dělat všechno sám když mě ještě můžou doma kontrolovat? Pokud mi nenechá volný prostor (můj pokoj), který si řídím sám a uklízím sám, a bude ještě k tomu dělat všechno za mě. JAK SI MYSLÍTE ŽE BUDU PŘIPRAVENÝ NA BUDOUCNOST KDY JSEM SÁM? Já nejsem nevděčný, rodičům děkuji za vše co pro mě udělali, taťkovi že mě naučil jezdit na kole, mamce že pro mě připraví jídlo každý den, ale je čas mě přivázat nouzovým lanem a vypustit mě do simulace chladného vesmíru, a pokud se mi tam nebude dařit tak mě vytáhnout, říct mi co dělám špatně a hodit mě tam zpátky. Je prostě čas kdy mi začnou věřit a nechají mi volnou ruku nad tím co dělám, nad tím co dělat musím, protože když ne tak se nenaučím jak dělat ty věci které moje máma za mě dělá, potom někde na koleji dopadnu tak, že budu mít pokoj v pavučinách, všude budu mít bordel, a nebudu si ani umět uvařit

hodnocení

0x

Ďalší troll,čo mu otázku napísal stroj.

hodnocení

0x

Jednou budete citýrovat manželku, že maminka vám dobrovolně a ráda nosila "mňamky, čaje, furt něco" a jí je zatěžko podat vám k televizi pivko z lednice :-D*smich2*

tj
hodnocení

0x
asd1 má dokonalý nápad. Naprosto souhlasím. Zřejmě to nevidí a nedokáže to pochopit, má tu potřebu tam neustále chodit. Takže budete muset vyvinout jistý neagresivní nátlak. Uvidíte, jak se bude divit, až jí budete nosit mňamky taky na postel, nicméně problém je, že v ložnici je pouze, když jde spát. Lezení tam nebude mít takový efekt, proto bych ztrojnásobil množství mňamek nošených na postel. Na dveře bych si nalepil nápis:
Prosím klepat, není mi 8 let.
Chození do pokoje ve vaší nepřítomnosti však nevyřešíte. Je to v první řadě obydlí rodičů, kteří hradí všechny náklady. Jste jejich dítě, ale ne jejich pán. Nemůžete si přivlastnit místnost pro sebe jen proto, že chcete. Toto soukromí se pak řeší v dospělosti odstěhováním se.

hodnocení

0x

Masturbuj tak, aby tě maminka nepřistihla. Jinak nemáš žádný důvod se izolovat. Není to obvyklé chování. V rodině, na internátě, na koleji ani v práci se obvykle lidé neizolují.

hodnocení

0x

Buď rád, dokud rodiče máš a dokud se mamka stará. Nechceš ji pouštět do svého pokoje. To tam máš kokain, či dokonce heroin, chlast, nebo nafukovací Anču? Co mamka nesmí vidět? Co tam schováváš tak závadného, že by to mamce vadilo?

Mamka je v bytě doma, myslím si, že může chodit všude. Nebo si sám luxuješ, steleš, myješ okna, převlékáš ložní prádlo? Na to je Ti asi mamka dobrá, ale jinak šup s ní pryč.

Dospíváš, uběhne pár let jako okamžik a Ty půjdeš z domova. Za prací nebo za manželkou. Tak to vydrž v pohodě, matčina péče Ti neublíží a jednou budeš rád vzpomínat, jak se starala.

Kdyby Ti tam nechodila, nechala Ti tam pavučiny, špinavé oblečení, okna zaplkaná od much, plesnivý koberec...možná bys ji tady pomlouval, že se nestará. A když se stará, je to taky špatně. Má Tě ráda, chce být častěji ve Tvé blízkosti, popovídat si s Tebou. Co před ní tedy skrýváš, že ji nesneseš ve svém království? *bzum*Jaga.

anon
hodnocení

Nic neschovávám, pouze chci mít soukromí? Jak by vás mohlo napadnout že bych něco takového užíval? Jo, jsem rád že se o mě stará, ale ten důvod je že se stará až moc, o nepodstatné věci, já se ve svém věku mám osamostatňovat, učit se věci dělat sám. Jak si myslíte že to mám udělat když to moje mamka všechno dělá za mě, nemyslíte si že je divné že 16 letému synovi připraví vanu a udělá pro něj všechno? Ano, názory jsou odlišné, ale stále je tam rozdíl, pokud se nestará vůbec, nebo moc, jsou to 2 různý extrémy. Ano, všechny ty věci mi mamka dělá, ale nebylo by lepší kdyby mi jenom řekla umyj si okno, vysaj si, atd.? Se svými rodiči mluvím plně otevřeně a narovinu, tak nevím co si myslí že v mém pokoji najde. Pravda je že mě asi podezřívá že mám holku (to asi těžko, když jsem debil a nedokážu s nima ani pořádně mluvit), furt co hledá, nebo jestli vůbec něco hledá, nemám tušení co chce najít. Možná je problém ve mě, ale to že se chci naučit jak si věci dělat sám je podle mě normální, nenormální je když mě moje mamka nenechá ty věci dělat SÁM. Vždycky se cítím jako kdybych ji měl za zády, jak mě kontroluje, vsadím se že víte jaké to je. Myslíte že ji chci mít celý svůj pobyt u nich doma za svojí "prdelí"?, jak dělá všechno za mě? Pointou toho co jsem psal je že mě tím, jak je neustále za mými zády, tím, jak mi neustále říká co dělat, tím, jak mi nedovolí věci co si ještě nedělám sám dělat sám, tím, jak mi nedává prostor, mě vůbec nepřipravuje na budoucnost? Samozřejmě vaření bych nechal na ní, vařit neumím, ale nebylo by lepší než mi uvařít jít za mnou a říct: Hele, pojď se podívat jak něco uvařit až buděš na koleji bude se ti to hodit, nebylo by lepší mě nechat se s těma věcma poprat když tady ještě je? NE, tyhle věci se budu muset učit až odejdu SÁM. A to já nechci, proto mě to štve, proto chci aby mi přestala kontrolovat pokoj, aby přestala kontrolovat mě, aby mě občas nechala udělat něco samostatně, chápete? Já se musím osamostatnit, víte jak trapné to bude až budu na koleji a tam budu mít všude bordel, nečistotu, celkově to co jste popsala vy, protože tam mámu nemám? To je prostě co se stane když matky nedokážou nechat svého syna se věci naučit. Myslíte si že až odejdu budu mít svojí mámu aby ty věci za mě dělala? Ne, a právě když neudělám ŠUP s NÍ přyč když jsem ještě stále u nich doma tak takhle dopadnu. Matčina péče mi možná teď neublíží, ale v budoucnosti ano. Každopádně k tomu "ŠUP S NÍ PRYČ" potřebuju mít vlastní soukromí a pokoj do kterého mi vleze maximálně 2x týdně, což já prostě nemám, potřebuju mít svůj pokoj který je řízený mnou, uklízen mnou, což mít taky nemůžu když to dělá za mě. Těch pár let co já mám bych měl využít k naučení se, jak být sám, ne si užívat "mamahotel". Prosím řekněte mi jestli vás chápu správně, děkuji Vám za váš názor, i když podle mě mi vůbec nepomůže. Z vaší odpovědi je mi patrné, že jste už dospělá (ta baba yaga, má oblíbená postava ngl), můžete mi vysvětlit jak to bylo u vás? Jak jste se osamostatnila? To by mi pomohlo 500x víc než mluvení o tom, jak si to mám užívat a jak za to mám být vděčnej, to mě prostě nepřipraví

okolik

Anon, a co zkusit jednou až takhle přijde přepadovka, mamku posadit a snažit se jí vysvětlit jako zde nám,myslím, že máš zcela oprávněné potřeby. Kdysi se říkalo kdo nic nedělá, ten nic nezkazí. A domnívám se, že tuto myšlenku máš potřebu mamce sdělit. Jednoduše , že do budoucna nechceš být nemotora a potřebuješ nad věcmi přemýšlet a vytvářet si co nejjednoduší strategické plány pro budoucí život. A ty očekáváš, že časem budeš mít rodinu a budeš se muset postavit čelem, jak se o ni umět postarat. Případně můžeš mamce vysvětlit, že by ses rád naučil uvařit nějaké jednoduché jídlo, jeden nikdy neví , kdy se mu to může hodit. A třeba i až se jej naučíš, tak navrhnout, že např. příští víkend vás pozvu na vlastnoručně uvařený oběd. Takové řízky nějsou složité, nebo třeba pečené kuře zvládla 10 letá holčina s kontrolou po telefonu od mamky, která byla v práci.

Možná si jedináček a tak je veškerá pozornost soustředěna na tebe.

Myslela jsem si, že mamka je normální milující mamka, která si jen chce užít svého dítěte. Ta její opičí láska, kdy všechno za Tebe udělá, nic od Tebe nechce, to je špatné. Občas by měla říct: Oloupej brambory k večeři, dojdi do obchodu pro chleba, umyj koupelnu...vypadá to, že z Tebe snímá veškeré povinnosti a sama se točí jako čamrda. Což není dobře. Z takového dítěte, které doma nepomáhá /nemusí/, vyroste občas neschopný mamánek.

Když to nedokáže, pomoz jí Ty - mami, udělám to a to...aby si zvykla, že má zastání, že jsi šikovný a soběstačný. Bude to třeba dlouho trvat, než pochopí, že jsi schopen ji nahradit. Ale pak se to soužití stane lepším.

Podobně se chovají především ženy, které zůstaly s dítětem samy. Ale vy máte přece i taťku. Z té pozornosti, kterou matka věnuje Tobě, by měla něco přenést i na něj. Jakmile pochopí, že už sám leccos zvládneš, bude to jistě lepší pro oba.

Chce to ale určitou toleranci z její strany. Vzpomínám - na jaře touhle dobou jsme si dělávali píšťalky. To už dneska děti neznají. Takřka každý z nás měl nožík "rybičku." Občas zajela i do prstu. Ale nikdo z toho nedělal tragédii. Mamka by se potřebovala naučit, že už jsi velký kluk a nepotřebuješ její péči tolik, jako když jsi byl malé děcko. Bude to trvat asi déle. Ale pokud jí budeš pomáhat, jistě jednou zjistí, že už jsi chlap připravený pro život a že Ti nemusí pořád stát za zadkem. Tak hodně štěstí. Nebude to lehké, ale společně to dáte, uvidíš. Jaga.

tebi
hodnocení

0x
Já tě chápu, kluku. Řekni máme jestli by nemohla klepat, že už jsi velký kluk a rád bys trochu soukromí, ono ji to dojde. Já klukům do pokoje vstupují bez zaklepání, oni tam jsou ale 3. Oni také neklepou, když jdou ke mně. Ale tebe chápu...

ute
hodnocení

0x

Najdi si seriál podivuhodná dobrodružství vladimíra smolíka. Je to myslím i na YouTube. csfd.cz/...

no a smolík má na dveřích svého pokoje lebku s přiškrtnutými hnáty, myslím že tam má napsáno zákaz vstupu.
jestli si to teda po 30 letech dobře pamatuju :)) Tak to zkus na ty svý dveře namalovat :)

Třeba to mamka pochopí I bez vysvětlování, což ti zřejmě moc nejde, zřejmě máš problém v komunikaci. Tak zkusíme piktogramy, inspiraci máš v první větě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]