Nejste přihlášen/a.
Je to lék na závažné onemocnění, my laická veřejnost vám asi neporadíme. Ani odborník, bez znalosti vaší anamnézy, vám na dálku s vašimi léky neporadí.
z příbalového letáku: Léčba přípravkem Rivotril bývá dlouhodobá a může trvat celý život. pribalovy-letak.cz/... vše Vám vysvětlí Váš ošetřující lékař.
Důležité je, na jaký zdravotní problém jej užíváte. Na základě tohoto pak je možné se rozhodnout (pochopiteně po domluvě s ošetřujícím lékařem), zda je možné jej přestat brát, případně zda by se nedal nahradit něčím vhodnějším.
Osobně jsem s tímto lékem měl dlouhodobou zkušenost, kdy jsem jej měl předepsán psychiatrem v dávce 0,5 mg, 1 x denně, současně ještě s různými antidepresivy, po dobu asi 10 let. Z různých důvodů jsem se ale nakonec rozhodl (když se mi zdálo, že by to snad bylo možné a podařilo se mi o tom přesvědčit i svého lékaře), že chci přestat veškeré tyto léky užívat. Těch antidepresiv jsem se zbavil celkem poměrně rychle a bez větších problémů, ovšem Rivotril je, i v této poměrně malé dávce, "těžce" návykový. Po neuváženém okamžitém vysazení jsem dostal klasické abstinenční příznaky jako uživatel drog (feťák). Třes, zimnice, návaly a až mdloby a psychicky mi bylo rovněž velmi špatně. Takže jsem jej, třetí den, opět začal užívat a pak teprve začal velmi pomalu dávku snižovat. Vždy tak o čtvrtku tabletky a tu pak bral po dobu cca 1 měsíce. A takto se mi jej tedy nakonec podařilo vysadit po cca 4 měsících postupného omezování. Dnes už, více jak 7 let, tedy už žádné tyto léky neberu.
To uvádím jako varování a příklad, pokud by jste měla důvod a snahu Rivotril přestat brát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.