Dobrý den, mám na vás otázku a chtel bych trochu pomoci. S partnerkou jsme spolu dva roky necelé. Jí je 34 a mě je pouze 27. Poznali jsme se kdyz mi bylo 25. Vekovy rozdil je tam opacne. Jsem celkem pracovity, financne gramotny, dokazu se postarat o domacnost apod. Bohuzel posledni dobou jsme meli krizi a ta vyvrcholila v to, ze si nepreje vztah nadale udrzovat. Tedy momentalne, rekli jsme si, ze to jeste zkusime. Problem nastal v tom, ze ve me nevidi chlapa. Neustale se to tocilo okolo veku. Ale uz by chtela deti a nema pocit, ze je dokazu vychovavat. Na vsechno co umim, jsem trochu “liný” nazveme to tak. Nikdy jsem nebyl dochvilný, vsude chodím pozdě. Nevidi v tom tu vec, ze bych treba deti dokazal vcas odvezt do materske skoly. Ze jsem az prilis klidny clovek, nic me nerozhodí. Neví jak se mnou jednat. Ze krome veci s domacnosti spise dela vsechno ona. Mame tri psy, stara se o ne sama, ja k tomu nahlizim trochu mene. Celkove to lze pochopit tak, ze ve me nevidi autoritu, chlapa. Nekoho kdo by ji podrzel. Vlastne podvedome neustale ona tahne me, namisto ja ji. Neciti jistotu a nejakou autoritu. Ted bydlime rozdelene, ona prespava u sve dlouholete kamaradky, ja jsem zustal v nasem dome. Chtela si vycistit hlavu a byt chvili sama. Ale s tim, ze se vrati. Co mam tedy zmenit? Jak se mam ted lepe chovat.
No to určitě, chlapa ne. Je to jinak: na sex a zábavu jste jí byl zpočátku dobrý, ale teď si uvědomila, že jí tikají biologické hodiny a byl jste vyhodnocen jako nezpůsobilý otec. Předpokládám, že se nevrátí a skočí na první gorilku, co bude vykazovat známky síly, prosperity a budoucího zabezpečení potomstva. To je celé "chlap" je jen výmluva k rozchodu..
Co změnit? Vždyť jste to všechno vypsal. Uberte jí povinnosti, buďte odpovědný, spolehlivý. Režim na Vás! Tikají jí biologické hodiny a s Vámi ztratila čas i trpělivost. Vztah se má vyvíjet, tenhle stagnuje. Měl jste ji požádat o ruku, už mohlo být na cestě děcko. Já bych se nedivila, kdyby se nevrátila. Jak tomu je u Vašich rodičů, taky matka táhla vše a otec to nechal na ní?
Vy prostě v tuto chvíli nesplňujete kritéria požadovaná na profesi pečovatele o dvě děti. Najděte si někoho mladšího. Při stejných nárocích se na takového člověka alespoň příjemněji dívá.
Osobně bych se s takovou přítelkyní rozešel, slyšet něco podobného (co popisuješ) každý den, to bych opravdu nemusel, takové věci mě osobně unavují. Chápu zamilovanost, ta časem po prvních hádkách mizí, zbývá se přizpůsobit nebo se rozejít. Jak napsal rádce michalverner-najdi si nějakou mladší známost, budeš muset "táhnout ty ji". Zmínil si tři psy-pes je něco jiného než dítě a pokud je chtěla partnerka náhradou za děti, její volba. Pro ni bude lepší jiný partner-trochu akčnější, možná i sportovec..
Vy ste takový, jak vás (ne)vychovali rodiče. Tohle se těžko dohání a tuplem těžko v zaběhnutém vztahu. Na rozptýlení a užití jste byl partnerce dobrý, teď si pro rodinný život velmi rozumně hledá někoho jiného.
Proč jste v tak obtížném a jedovatém vztahu? Bez lásky lze s jinou osobou žít, ale bez úcty rozhodně ne. To vám ta postel stojí za ponižování, ničení sebevědomí, nejistotu? Nebo proč? Proč s ní jste?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.