Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se vás zeptat, starám se o tátu, zařídila jsem si příspěvek na péči a dnes jsem se dozvěděla, že byl přidělen první stupeň (2.000Kč). Kamarád mi říkal, že ten nejnižší stupen jsou 4 tisíce, ale já mám jen 2 tisíce.
Táta nemůže psát ani nic držet, potřebuje celodenní péči, je po třech mrtvicích, ucpávají se mu cévy ...
Poradte prosím, jsem zoufalá. Nic neberu, do práce nemůžu, protože se o něj starám, k tomu mám malou dceru, která potřebuje do školky, druhá dcera nastupuje do prvního ročníku SŠ, ještě nám zbývají některé drahé učebnice, výlety atd...
Záleží to na tom, jak to ocení sociálka. Zajděte tam a proberte to s pracovnicí ještě jednou. Ona vám už řekne, co všecko je potřeba dodat. A když už tam budete, nakoukněte do oddělení rodiny s dětmi a tam se taky informujte, co pro vás mohou udělat. Byť i jen jednorázově, na zahájení školního roku.
Zdravím, u otce bylo jistě provedeno šetření sociální pracovnicí z měststkého úřadu, která posuzovala jeho soběstačnost a dále ho prohlédl praktický lékař, případně jiný odborný lékař a ti předali podklady na Českou správu soc. zabezpečení. Pokud se domníváte, že jeho zdravotní stav neodpovídá prvnímu stupni závislosti, je možné se odvolat. 15 denní lhůta je uvedena v rozhodnutí, které Váš otec obdržel, i kam se můžete odvolat. Částka 2000 Kč opravdu odpovídá 1. stupni závislosti. Jinak si můžete sama vyhodnotit jak to má otec se schopností zvládání úkonů péče o vlastní osobu - příloha č. 1 k vyhlášce č. 505/2006 Sb. Příspěvek je určen k zabezpečení potřeb zdravotně postiženého, tudíž odvolávat se na Vaši sociální situaci nelze. Potom musíte zhodnotit, zda pro Vás všechny nebude lepší jít pracovat a otci zabezpečit péči např. pečovatelskou službou, charitou nebo umístěním do sociálního zařízení.
řeším příspěvek na dopravu pro ZTP, a dostal jsem se na
portal.mpsv.cz/...
pomůže Vám to?
zeptat se u Vás.
4000 jsou u stupně I u dosob do 18 let (u dětí, tam vlastně není jiný příjem - důchod)
doplněno 31.08.10 20:13:Taky bych jako nejpraktičtější řešení viděla jít do práce (lehko se řekne, vím) a tatínka svěřit pracovnicím charity nebo podobného zařízení (u nás třeba funguje "Pomocná ruka", vyškolené zaměstnankyně tráví s klientem celou dobu, kdy jsou ostatní členové rodiny v práci, nakoupí mu, jdou s ním i na procházku...) a odpoledne, až přijdou větší děti ze školy, už si převezmou dohled nad dědečkem samy a počkají u něho, než přijdou rodiče z práce.
Když jsem já, takto pečovala o svého otce, byly jen tři stupně bezmoci. Otec měl přiznaný druhý stupeň, jako převážná bezmocnost, když jsem zažáda u otce o úplnou bezmocnost, trvalo to nějaký čas. Když přišly pracovnice ze soc. zabezpečení, byl otec již po smrti. Zemřel před 18 lety. Na nic nečekejte a snažte se otci vyřídit další stupeň bezmoci. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.