Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ibalgin jako droga

Od: ill odpovědí: 11 změna:
Pouziva se ibuprofen jako droga? Nebo da se za ni povazovat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ibuprofen je lék, vysoce účinný, dobře snášený, nenávykový lék. Kdyby měl nějaké vlastnosti (omamné) drogy, byl by jistě na recept a nepoužíval by se v dětských přípravcích.

hodnocení

5x

Ibuprofen se nedá za drogu považovat. Ano, někteří se s ním ládují jak lentilkama a pak končí v nemocnicích se záněty žaludku, ale nepůsobí na nervovou soustavu, nepůsobí na vnitřní systém odměn (dopamin atd), takže za drogu se považovat nedá.

hodnocení

3x

navikovost a předavkovat se jakokoliv lekém u ibalginu je problém ,že působí na žaludek a může způsobit žaludeční vředy

hodnocení

3x

Ibalgin nie je droga, no jeho častým až trvalým užívaním si odrovnáte pečeň- játra.

hodnocení

2x

Pletiplot a Kasper - pravdu máte, před pár lety jsem na tom kvůli zubům frčel. Praskl žaludeční vřed, třistazmísta do špitálu a stihl jsem to jen taktak... Slavím dvakrát v roce narozeniny.:(

přejí hodně zdraví a ještě oslaav dovjích narozenín

jinak kdyby jste ještě narazil na ibalgin tak doporučují novalgin

hodnocení

0x
Dalo by se to tak považovat. Ibuprofen se používá se k výrobě stimulační drogy pervitinu a někdy jako dopingový prostředek. Dokonce jsem znal kamaráda co ho užíval každý den. Neskončil zrovna moc dobře

Nezlobte se, ale podle mě píšete nesmysly. Chemický vzorec je dost odlišný od metamfetaminu (pervitin), takže se mi nechce věřit, že by ibuprofen šel využít pro jeho výrobu, ale vyloučit to nelze, chemické reakce jsou někdy nevyzpytatelné. Co se týče dopingu, můžete popsat, co konkrétně ibuprofen stimuluje, že tedy dle vás funguje jako doping? Jen dodám, že ibuprofen je v seznamu povolených léků pro sportovce.

To, co říkáte, je nesmysl. Ibuprofen nemá v sobě nic, z čeho by se dal vyrábět pervitin. Pervitin se vyrábí z léčiv, které obsahují pseudoefedrin a to ibuprofen není, i když některé léky na chřipku mohou obsahovat obojí.

pb®
Jestli vy si nepletete Nurofen stopgrip s obyč Nurofenem. Nurofen stopgrip má totiž v sobě kromě ibuprofenu ještě pseudoefedrin, z kterého lze pak poměrně jednoduše získat metamfetamin. A jelikož je feťák vynalézavý, skupoval léčiva s pseudoefedrinem a vařil z toho pervitin. Díky tomu vám tohle skvělé léčivo prodají už jen na občanský průkaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]