Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukradený mobil - vím, kdo ho má, ale jak ho dostat?

Od: umelaatrapa* odpovědí: 14 změna:
Zdravím všechny,
před cca měsícem mi byl ukraden iPhone na místě, kde nejsou kamery a zloděje jsem neviděl. Jenže! I když se do něj dostal (neměl jsem zámek displeje, ano, moje blbost), tak je to pravděpodobně hlupák, protože ze zařízení neodstranil moje appleID. Díky tomu mám i po cca měsíci přístup ke všem fotkám a vím tedy přesně, jak nový majitel mobilu vypadá, jak se jmenuje v životě i na FB a instagramu a dokonce i kde bydlí (po pár dnech si sice sledování polohy zrušil, ale to už jsem adresu stihl zjistit).
Vtip toho celého je v tom, že i když jsem všechno nahlásil na policii, včetně přiložených fotek, adresy a jména, tak s tím nemohou (anebo nechtějí) nic dělat. V databázi prý nikoho podle fotky nenašli, což mi přijde ale jako úplná blbost, protože podle fotek je tomu člověku určitě víc než 15, takže už má občanku a navíc mám k dispozici cca 300 selfie ze všech možných úhlů. Jak je tedy možné, že často podle záznamu průmyslových kamer s hrozným rozlišením jsou schopní identifikovat pachatele a podle všech těchto fotek i jména i adresy nedokážou nikoho najít?
Ale to je spíš řečnická otázka :D hlavně by mě zajímalo, jestli se s tím dá něco dělat a případně co, abych svůj mobil dostal zpět…? Přece není možné, že mi na všechno tohle na policii řekli jen “nikoho jsme nenašli, takže máte smůlu”.
Jen dodávám, že hodnota mobilu je cca 10 000, čili zaručeně se jedná o trestný čin.
Budu moc rád, jestli mi něco poradíte!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mému synovi našli ukradený mobil i když si do něj dal zloděj jinou sim kartu.Prý to umí podle výrobního čísla.Kdyby jste ho ztratil,tak by vám ho policie nehledala,ale když nahlásíte krádež i z důkazy,kdo vám mobil ukradnul,tak to policie řešit musí.

uo

To je podle IMEI telefonu, u iphone se neda zmenit.

Podle meho nazoru staci donest na Policii dukaz o tom, ze jste koupil telefon s tim a onim IMEI, ze vam byl ukraden tam a tam, ze ma hodnotu >10.000 Kc, pripadne ze ho ma v drzeni ta a ta osoba vyskytujici se na adrese X.

Pripadne navrhnout aby IMEI zablokovali u operatora (takovy mobil by se pak uz nemel prihlasit do site).

Nechapu, jak si muze nekdo nezamknout iPhone!? Nasledne muzete "nalezci" poslat zpravu na displej at mobil vrati nebo se s vami spoji. Zamek aktivace a ani apple id prece nemuze vymazat.

Nevěřím,že by ho vrátil i když by byl zablokovaný a nemohl ho používat.Raději by ho vyhodil.

uo

No to je pravda, ale porad lepsi nez aby ho uzival, ne? A jak to tvému synovi našli, předpokládám že zjistili telefonní číslo podle imei cisla telefonu a zavolali: dobrý den, tady policie, máte kradený mobil, vraťte ho.

Pripadne podle cisla ho nasli v bazaru nebo pri nejakem zabaveni kontrabandu? Trosku to rozved

Na puvodniho tazatele @umelaatrapa : Kdyz mas tu adresu, tak si ho tam nemuzes odchytit?

navíc dnes se ten mobil nechá dohledat i když je mimo wifi a mobilní data, staci zapnuty bluetooth a ukaze se ve Find iPhone jeho poloha. Podle mě to zloději nemůže vypnout, musel by vypnout zámek aktivace, ale může vypnout Bluetooth a pak to asi nebude fungovat

Synovi řekli,že jakmile do něho zloděj vloží novou sim kartu a zapne ho,že ho najdou.Našli ho u nějaké holky,která ho dostala od svého kluka.Ten ho ukradnul mému synovi z kapsy v tlačenici na zábavě.Víc nevím.Byl to mobil dražší než deset tisíc.

uo

Takže holce zavolali a vystrašili?

Kdyby tam strčila českou předplacenku, tak jí nedohledají... to byl mobil v jaké hodnotě, že to tak aktivně řešili, přitom tazateli ani neporadili co má dělat?

asd1

uo to se hledá podle imei ne podle sim

uo

Podle imei tezko najdes "holku".

Anebo snad nekde na vesnicky zabave tu holku najdou stylem, mobil vysila tamhle na kopec na btsku, tak projdeme vsechny baraky v danem sektoru x vzdalenosti od BTS, asi tak 50 chalup?

Vsak sama napsala pockame az tam vlozi simku :) Md hlave zajima ta horlivost.

asd1
hodnocení

4x

Jen jsou líní se tim zabývat..

Zajdi znova na policii a sepiš písemně oznámení o krádeži, dodej důkazy (originály si nech) + požaduj informování o výsledku šetření. Když budou držkovat tak chtěj jejich nadřízeného nebo pohroz oznámením gibsu že kryjou zloděje (i to je možné můžou se s nim znát). Aby to byl trestný čin tak hodnota musí být vyšší než 10k, i kdyby míň tak je to přestupek a ten musí řešit taky.

Pak by měli začít fungovat. Pokud je ten telefon aktivní tak není problém ho najít. Jen chtít. I kdyby byl už zničený tak selfíčka ksichtu prokážou krádež nebo minimálně zatajení věci.

hodnocení

3x

Znovu na policii,vezměte sebou účtenku,krabici,záruční list s výrobním číslem mobilu a trvejte na sepsání protokolu o hlášení krádeže i s tím ,že předložíte důkazy o tom,kdo vám mobil ukradl.Jestli odmítnou jít na adresu zloděje,nebo mobil vyhledat podle výrobního čísla,tak bych řekla,že na ně napíšu stížnost,případně dám toto do televize.

hodnocení

2x

Dozorující orgán policie je Státní zastupitelství. Zajděte tedy na SZ se všemi důkazy, které máte a SZ to příslušnému oddělení policie přikáže k šetření. A nedejte se policií odbýt! Byl jsem v podobné situaci (nejednalo se o mobil), policie 2x odložila, SZ i podruhé vrátilo a na třetí pokus se to dostalo k soudu. Držím palce!

tj
hodnocení

1x
To jste se nechal odbýt nějakým líným exotem. Zajděte znovu, nebo na jinou pobočku a určitě tohle vyřešíte. Vámi uvedené informace na dopadení stačí. Jestli máte adresu pachatele, a máte důkaz že je mobil váš (účtenka, případně jiný důkaz), tak je to úplně bez debat.

break
hodnocení

0x
Líný švestky. Nechcou to řešit.

jano123
hodnocení

0x

To sú slabiny naších, aj vaších policajtov...

Ak by bola v pozadí vražda, drogy, veľké prachy, tak by nielen mobil našli /aj so starou SIM/,

ale poslúžil by aj ako dokazovy material, lenže to by musela mať v rukách "NAKA",

a nie títo naši pouliční ochrancovia našej spravodlivosti a bezpečnosti...*smich2*

Hrabať sa v mobile "pána Kočnera", nebol problém, navyše komunikácie robil šifrované.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]