Nejste přihlášen/a.
my když jsme se stěhovaly z pronajatého bytu celý jsme ho komplet nafotily aby pak nedošlo k tomu že majitel by tvrdil že je tam něco zničeno apod. co jste napsala asi to známá také měla udělat
Ano, to asi měla udělat, ale když se stěhujete narychlo a máte na to pouhý jeden až dva dny, věci máte všechny různě pozabalované v krabicích, asi těžko si vzpomenete, kde zrovna máte foťák a že máte ještě fotit byt. Navíc jak na fotce poznáte, že např. lednice nefugnuje? Teď už je to stejně asi jedno. Ale určitě musí existovat nějaký způsob, jak se proti takovému nařknutí a lžím bránit, nebo?
Ještě bych podotkl, že majitel bytu najednou tvrdí, že tam byly některé věci poškozené. Proč to ale tvrdí až teď a nestěžoval si na to už při předávání klíčů? Ono to navíc ani není žádná pravda, všechno bylo nepoškozené, v původním stavu a v pořádku předané.
Takže jsem to odhadl docela přesně, že se otázka netýká "jedné známé", ale tazatele, který se pouze za známou schovává. Asi načerno pronajatej byt, takže asi opatrnost.
Chyba byla,že si od neho nenechala podepsat,že byt předává v pořádku a bez dluhu! To je základ!
To ano, ale ono to celý bylo velice komplikovaný. Nějaký předávací protokol tam proběhl, s tím dluhem to bude asi o něco horší, ale on ve skutečnosti taky žádný není. A v tu chvíli vás něco takovýho ani nenapadne. Vidíte se v novém bytě a říkáte si, tak, konečně budu mít klid. Jenže asi ne, no.
Ale pokud by tam ten dluh byl, tak on snad bude muset mít taky v ruce nějaký papír, důkaz toho, že ten dluh tam vznikl a je, ne? To bych pak o něm taky mohl tvrdit, že mi dluží nějaké peníze.
Navíc když se do toho bytu přistěhovala, skládala se 3 měsíční kauce, která podle smlouvy měla být vratná. V další smlouvě si napsal, že při ukončení nájemního vztahu, že jí kauce nebude vyplacena, ale že za 1 měsíc nezaplatí nájemné. Jenže se odstěhovala dříve, takže ani tuto skutkovou podstatu nenaplnila. A také po něm žádnou kauci pak nechtěla, chtěla mít od něj akorát pokoj a on teď začne vyrukovat s nějakým dluhem?!
Tedy promiňte, ale nemůžu si tuto poznámku odpustit. Nechápu lidi, kteří si načerno pronajmou státní byt a pak mají ještě tu drzost toho neoprávněného pronajímatele jít údat na městský úřad! Měla by být totiž postižena i ta vaše známá za to, že vědomě do toho bytu šla i ona se dopustila přestupku, neboť věděla že je to státní byt. Také bych jí dala zplatit mastnou pokutu. Bytů je dnes dostatek.
A já zase miluju takové lidi, kteří o dané věci nemají dostatek informací na to, aby mohli mít takové komentáře. Kde jste prosím Vás vzala, že se jednalo o černý pronájem a že se do takového pronájmu má známá nastěhovala vědomě? Vůbec o této věci nic nevíte, tak se laskavě zdržte takových komentářů, které mě akorát zvedají ze židle, nebo si prvně ověřte fakta! Děkuji!
Bytu je dostatek jo...a ty si asi davas neco rovnou z Columbie ne..?
Je jich dostatek kdyz mate 5 mega na konte...
No tak pak je to přeci velice jednoduché. Když to neměla načerno a město to povolilo a teď jí někdo vyhrožuje tak od toho je tady policie. A´t to jde nahlásit.
Pane promiňte ale když mě někdo vyhrožuje jdu na policii a nahlásím to. Co se vám na této radě nezdá.
Na to kdo to řekl té vaší známé se zeptejte jasnovidce.
Mascarone, když vznikl dluh na elektrice, kde to má bývalý pronajímatel od vás podepsané, že je tomu tak. Je to tvrzení proti tvrzení, on zkouší kam může zajít, ale stejně mu můžete říkat vy to samé, že nedlužíte nic, ať se on prokáže, nějakým podepsaným dokladem od Vás. V paneláku bývají třeba na chodbě el. hodiny, pokud tomu bylo tak i v tom bytě, co jste bydlela, tak si rychle opište stav elektroměru. Výhružné mejly, by mohly být důkaz pro policii o vyhrůžkách. jinak nevím, z Vašich informací nelze dále nic vystopovat. PT /stařenka/
Ano, máte naprostou pravdu. Jednalo se o byt, při odchodu a vystěhování z onoho bytu si známá opsala veškerý stav vodoměru i elektroměru a podepsala předávací protokol. Jak už jsem říkal, v té době nenastal žádný problém, vše, včetně předání proběhlo v naprostém pořádku, až nyní začíná vytahovat veškeré věci, které nejsou pravda. Také si myslím, že jen zkouší a v podstatě nic nezmůže. Jen jsem se potřeboval ujistit, coby, kdyby. Takže děkuji.
Mascarone, možná by nebylo na škodu, zajít si k právníkovi. Vzít veškeré podklady, co máte z předání bytu, jeho výhrůžné mejly a požádat o radu. Myslím, že na to Advokát koukne a řekne Vám, co a jak. Ale dle mého vás jen všechny nervuje a zkouší co se dá. Myslela jsem, jen pro vlastní klid navštívit Advokáta. Já bych bývalému panu domácímu, možná ještě napsala mejlem, že vše má již v rukách Advokát. A pokud udělá ještě jednu poznámku vůči vám, že na něj podáváte trestní oznámení a žalobu. Myslím, že by to mohlo pomoci. PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.