Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na slevu na dani?

Od: andrewer odpovědí: 6 změna:
Zdravím, pracuji na DPP s výdělkem menším než 10.000/měsíc, mám právo na nějakou slevu ma dani?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
A kolik Kč jste na daních odvedl? Při podepsání růžového formuláře daň nevznikne.
andrewer
hodnocení

Teprve zacinam, ruzove prohlaseni jsem nepodepisoval ani nevyplnoval prave proto, ze nevim jestli mam na nejakou slevu narok.
Zatim jsem videlal jen par jednotek tisisc, takze zatim jsem na danich neodevdl skoro nic
kako

No jesti jsi vidělal tak se nedivím...

andrewer
hodnocení

Jsem vůl, nezkontroloval jsem si to :/
Stydím se :)

hodnocení

0x

Ano, na základní slevu a další slevy podle osobní situace má právo každý daňový poplatník. Pro zaměstnance s jedním pracovním poměrem je výhodnější podepsání prohlášení, pro ostatní podání daňového přiznání.

hodnocení

0x
Máte nárok minimálně na slevu na poplatníka, to je základ. Dále můžete mít nárok na slevu např. jako student či držitel průkazu ZTP (dle Vaší situace).
Pokud NEMÁTE jinde (u jiného zaměstnavatele) podepsané prohlášení ("růžový papír") a podepíšete ho u DPP, zaměstnavatel Vám každý měsíc vypočte z odměny daň a zároveň uplatní jednu dvanáctinu (1/12) roční slevy, a tudíž dostanete celou vydělanou odměnu (nestrhnou Vám žádnou daň/zálohu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]