Dobrý den 8.1.2023 mi přišlo rozhodnutí že odložení trestného činu bylo předčasné a bude muset odborník na bezpečnost udělat posudek (krádež - JÁ jsem poškozená, nikoliv obviněná) existuje nějaká možnost kde zavolat abych se dozvěděla proč po ročním vyšetřování kdy se trestný čin odložil a nyní již 4 měsíce kromě rozhodnutí od krajského státního zastupitelství v Praze mi nepřišlo žádné pozvání k dalšímu výslechu,ani cokoliv o vývoji dané situace. Trestní oznámení jsem podala bez advokáta. Dá se prostě někde dozvědět v jakém je to stavu a proč jim to tak dlouho trvá? Pokud nepadne obvinění dané osoby která je podezřelá, nebudu moct pokračovat v občanskoprávním sporu o náhradu nákladů. S pozdravem Petra T.
Pokud chcete vědět, co jim tak dlouho trvá, je zde možnost nahlédnout do spisu. Nahlížení do spisů § 65 (1) Obviněný, poškozený a zúčastněná osoba, jejich obhájci a zmocněnci mají právo nahlížet do spisů, ... činit si z nich výpisky a poznámky a pořizovat si na své náklady kopie spisů a jejich částí. ... Jiné osoby tak mohou činit se souhlasem předsedy senátu a v přípravném řízení se souhlasem státního zástupce nebo policejního orgánu, jen pokud je toho třeba k uplatnění jejich práv. (2) V přípravném řízení může státní zástupce nebo policejní orgán právo nahlédnout do spisů a spolu s tím ostatní práva uvedená v odstavci 1 ze závažných důvodů odepřít. Závažnost důvodů, ze kterých tato práva odepřel policejní orgán, je na žádost osoby, jíž se odepření týká, státní zástupce povinen urychleně přezkoumat. Tato práva nelze odepřít obviněnému a obhájci, jakmile byli upozorněni na možnost prostudovat spisy, a při sjednávání dohody o vině a trestu. Odkaz na trestní řád: zakonyprolidi.cz/... Police: policie.cz/...
petrat
@redbull a je možné zaslat dotaz s číslem spisu na datovou schránku? Nebo někde třeba aspoň zavolat.
Po telefonu horko těžko... To připadá v úvahu třeba v případě, kdy si s konkrétním policistou při osobní návštěvě dohodnete, že si později zavoláte ohledně nějaké konkrétní záležitosti. Pokud zná Vaše číslo telefonu, Vy znáte podrobnosti atd., tak poskytne info i po telefonu. A datovkou? Jako napsat: "Co vám to tak trvá?" Neblázněte, takhle to bez předchozí domluvy nefunguje. Musíte osobně. Toť můj názor, bez záruky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.