Dobrý den, klukovi jsme ve 3 letech koupili plastovou dětskou čtyřkolku, která byla vhodná od 3 let, je v ní baterie 12v 7Ah, rychlost 6km/h. Chtěli bychom mu teď koupit něco silnějšího na jeho věk 5let Nabízí se akumulátorové čtyřkolky na bazárku s výkonem motoru 800W. Je to vhodné? Případně jak silné na jeho věk shánět? Děkuji
Zcela upřímně za mých mladých let žádné elektro auta/čtyřkolky apod. Nebyli a všichni jsme byli šťastní. U výběru čtyřkolky musíte brát v potaz jeho věk a výšku a terén kde to bude využívat. Na terénu docela hodně záleží.
jardass
To že dříve čtyřkolky neznamená přece, že děti byly šťastnější? Doba jde kupředu, snažím se jít s dobou, vím že bych možná měl v některých věcech přidat, ale i tak si připadám pozadu.
Spíš moc dítě nerozmazlovat. Pak si bude myslet že může vše. Začne to u čtyřkolky a skončí v kriminále. Koukněte se viz na generaci 2010 ± luxusní věci, boty, ale vědomosti žádné a slovník na úrovni dlaždice. Myslím že tudy cesta nevede. A místo čtyřkolky uvažovat nad něčím normálním. Co je bezpečnější jak pro něho tak pro jeho výchovu. Z praxe Vam mohu říct že jsem viděl pár případu kdy dítě nehlídali a skončilo na místě mrtvé. V pár případech skončilo s vážným zraněným v Nemocnici.
makak
Přesně, my měli akorát klacek a kámen na hraní a byli jsme všichni šťastní. A ze by většina kriminalniku měla v dětství čtyřkolku se mi úplně nezdá Když se převrátil na kole a spadne na něj,tak bude mít max bouli. Až se na něho prevrati tezka čtyřkolka, tak může být taky po něm, nebyl by ostatne prvni...
Čtyřkolky od 1000 W jsou doporučené pro děti od 6 do 15 let. Jestli syn jezdí od 3 a jde mu to, klidně byste mu už mohli koupit nějakou takovou. Jestli je to vhodné musíte vědět Vy, Vy znáte syna nejlépe. Nemusíte se řídit nějakými tabulkami.
jardass
Zhodnotím to ještě, děkuji za postřeh. Jinak nevíte kolik bývá u takových čtyřkolek akumulátorů? Jsou tam možná 3 paralelně zapojené? Jde mi o to, pokud koupíme z bazárku, tak kolik pak taková výměna baterie bude stát.
Počet akumulátorů závisí na modelu. Obvykle bývají minimálně dva akumulátory (olovněné nebo lithiové). Čím více baterií, tím je pak delší doba jízdy nebo větší výkon. Cena výměny je také samozřejmě závislá na typu baterie, počítejte třeba 500-1500 Kč pro olověnou 12V a 12Ah, pro lithiovou to bude o něco víc. Nevím ale, proč by se akumulátor z bazarové čtyřkolky musel vyměňovat. Pokud byla správně udržována a nabíjena, nebude to třeba.
Za mě největší blbost koupit 4 kolku dítěti. Předpokládám že ji chcete z důvodu, že neumí na kole držet rovnováhu. Že? Za mě nejdříve motorku, až pak 4kolka..
jardass
Nene, syn jezdí na kole od 3let. Na elektrické motorce už se také projížděl na výstavě. Ale také by jí bylo možné pořídit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.