Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tři balíky z Ali, dva doručené a třetí někde V Česku nevím kde

Od: petrjasek1 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, před cca 3 týdny jsem poprvé objednával z Aliexpresu. Objednávál jsem dvoje sluneční brýle, jeden nabíjecí kabel a hodinky. Problém začal hned u objednávky. Všechno jsem naházel do košíku, potvrdil a zaplatil kre. kartou. Pak ale přijde mail že hodinky se zamítají ale peníze se odečetly. Neřešil jsem, bylo to doslova pár korun. Tak jsem si vybral jiné a dražší. Zase jsem je zaplatil a od té doby všechno v pohodě. Pak jsem na to nějak zapomněl a při vyklízení skříně našel klíč od schránky a tak jsem se šel podívat. Dvoje brýle a kabel tam byly. Ale hodinky nic, z prvu jsem si řekl že to posílal jíný odesílatel a mohl se zpozdit i když jsem je objednávál v podstatě ve stený as jako brýle a kabel. Nějak mi to ale nedalo a tak jsem se šel podívat jestli balík nelze sledovat. A ejhle, jde. Pokud jsem to správně pochopil, balík přišel do Česka dvacátého a je už 8 dní na cestě za okraj Prahy. Nemohl se balík ztratit nebo tak něco? Nebo je to normalní? Popřípadně, co mám dělat dál pokud nepřijde třeba ani za dva týdny? Předem děkuji za odpovědi :) Jašek

Tři balíky z Ali, dva doručené a třetí někde V Česku nevím kde

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zkuste zajít na poštu a zeptat se zdali se balík nenachází tam (na poštu vašeho bydliště) případně kouknout na parcelsapp.com/... jestli tam nemáte číslo sledovací české pošty. Případně vyčkat pár dnů
petrjasek2
hodnocení

Package arrived at facility of the local delivery company

Toto píše stráka poté co jsem do ní zadal své sledovací číslo. Co jsem tak ale pochopil, už je to tam 8 dní.

rk22

Těch 8 dní není až tak hodně. Zásilka se mohla zdržet někde u celníků a ČP není až tak rychlá s doručováním zásilek. Doporučil bych se podívat na AliExpress jaká je lhůta u této zásilky pro doručení (obvykle 90 dnů, ale někdy i méně) a pak trpělivě čekat. Pokud zásilka nepříjde do konce stanovené doby tak hned podat spor a žádat o vrácení peněz v plné výši.

Dejte tomu ± ještě 4 dny sám víte jak česká pošta funguje. Mi balíček přišel za 14 dní od příletu do ČR. Po 4 dnech zkuste na tu poštu zajít a pozeptat se jestli tam na Vaše jméno nemají nějaký balík či nevědí kde je

hodnocení

0x

Pokud je balíček již v Česku a lze ho sledovat skrze vyhledávač na stránkách ČP, tak ho sledujte, pokud ne, nezbývá než čekat, urychlit to nijak nejde. Pokud se balíček vejde do schránky, měli by vám ho tam hodit. Pokud se nevejde, je třeba si to hlídat, protože pošťáci občas nedají lístek do schránky a člověk pak netuší, že se má stavit na pobočce ČP.

petrjasek1
hodnocení

Když jsem se pokusil sledovat přímo na České postě, dostžal jsem informaci že k zásilkám pdoobného typu Česká pošta nedává informaci kde se nachazí.

rk22

orion: Zásilky z AliExpress se na stránkách ČP dají sledovat ven velmi vyjímečně a v naprosté většině jsou tam bohužel nesledovatelné.

rk22:
Ze zásilek z Aliexpressu mohu na stránkách ČP sledovat tak dvě třetiny. Často totiž objednám najednou více věcí a pokud je prodejci odešlou v podobném čase, tak je Aliexpress sloučí a taková zásilka jde sledovat vždy. Pokud udělám jednu objednávku s nějakou dopravou "Super Economy", tak ta sledovat nejde, ČP hlásí "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje."

rk22

orion: "pokud je prodejci odešlou v podobném čase, tak je Aliexpress sloučí a taková zásilka jde sledovat vždy." ... "Pokud udělám jednu objednávku s nějakou dopravou "Super Economy", tak ta sledovat nejde," Nemáš pravdu protože takto to u zásilek z AliExpress nefunguje. Na AliExpress nenakupuji ve velkém, ale pouze občas. Sloučená zásilka mi přišla pouze jednou kdysi dávno a už si nepamatuji, ale sledovatelná na stránkách ČP asi nebyla. Ono když se zásilky sloučí do jedné tak na stránkách AliExpressu má každá jednotlivá zásilka přidělené nějaké číslo zásilky tak jak ji bylo přidělené ještě před sloučením. Když se to pak měkde na trase (asi někde v Česku) sloučí do jedné společné zásilky tak ta sloučená zásilka dostané nové číslo zásilky, ale to ze stránek AliExpressu se už nedovíme a není tak známo jaké číslo zásilky by se mělo na stránkách ČP sledovat. Pokud si to číslo zásilky zkusíš sledovat až po doručení kdy už víš její konečné číslo tak ti to možná na stránkách ČP najde nějakou trasu kudy a jak to bylo doručované, ale to už většinou nás nezajímá. Mne kromě te jedné sloučené zásilky z AliExpressu chodí vše nesloučené a někdy to výjimečně sledovat na stránkách ČP jde, ale většinou to nejde. I u těch nesloučených zásilek se občas někde na trase přelepuje původní štítek a tím se zásilce přidělí i nové číslo zásilky které ale bohužel nemám možnost před doručením zjistit. Ono ty zásilky z AliExpressu bývají zasílané různě tak jak to asi těm prodejcům zrovna vyhovuje a podle toho je ta sledovatelnost buď možná nebo nemozná, ale to my kupující nemáme možnost ovlivnit. Podle čeho nebo jak to Číňané zasílají to asi my těžko zjistíme a tak nejde jednoznačně tvrdit, že je to tak nebo jinak.

rk22:
Neuraž se, ale o Aliexpressu evidentně víš leda prd.
Zásilky odeslané prodejci v podobném čase se slučují velice často, slučují se ještě na území Číny. U balíčků nastrkaných do jednoho pytle sledovací číslo přestává platit a sloučená zásilka dostane nové sledovací číslo, toto nové číslo se na tvém aliexpress účtu zobrazí, a to sice ještě dříve, než zásilka dorazí do ČR. A sledovat lze, nestalo se mi, aby sloučená zásilka nešla sledovat na vyhledávači ČP.
Zásilky z Aliexpressu nejsou zasílány "různě, jak to prodejcům vyhovuje", jsou zasílány způsobem, který si zvolíš při objednávce. Pokud zvolíš dopravu "Sellers Shipping Method", pak dopravu vybírá prodejce podle svého uvážení (tuto dopravu ale nedoporučuji, protože často bývá nespolehlivá a zdlouhavá).

rk22

orion: Je vidět, že tobě jde především o pohádání se se mnou, protože na něco mám trochu jiný názor než ty. Prezentuješ se tu jako velký znalec a odborník na záležitosti ohledně AliExpressu který o tom ví úplně všechno včetně i toho co není pravda, ale ve skutečnosti tím odborníkem nejsi. Nejsi schopen unést to, že by jsi ty v něčem nemusel mít pravdu nebo, že by něco mohlo být jinak než si to myslíš ty a tak se to snažíš prosazovat kritikou těch co nejsou ochotni s tebou jednoznačně ve všem souhlasit.

Hádám se s tebou jen z toho důvodu, že píšeš nepravdy a mateš ostatní. Ještě podotknu, že jsem nedávno měl s jedním balíčkem problém, proto jsem toho o Aliexpressu dost načetl, komunikoval s pracovníky ČP, vyplňoval celní prohlášení jak na formuláři ČP, tak na stránkách Celní správy, zjišťoval, kterou dopravu lze sledovat na vyhledávači ČP..., netvrdím, že vím úplně vše, ale co píšu mám ověřeno. Já už jsem k tomu řekl asi vše, laskavý čtenář si musí posoudit, kdo z nás dvou o tom něco ví, a kdo jen plká své domněnky, protože chce vypadat důležitě.

rk22

orion: Dalo se čekat, že budeš dál prosazovat tvoji pravdu jako jedinou správnou, protože nikdo s trochu jiným názorem než ho máš ty ji v žádným případě mít nemůže.
"jsem toho o Aliexpressu dost načetl" Záleží z jakých zdrojů jsi to načetl. Ono jsou nejlepší vlastní konkrétní zkušenosti než to co se někde odněkud načte.
"netvrdím, že vím úplně vše," Tak proč tvrdíš o něčem, že to tak určitě je a hádaš se ohledně něčeho když o tom nevíš úplně vše?
"co píšu mám ověřeno." Já také mnohé (ne všechno) záležitosti ohledně AliExpressu mám ověřené vlastní zkušenosti s tím. Problém je ale v tom, že ty něčí ověřené zkušenosti jednoznačně odmítáš pokud nejsou shodné s těmi tvými zkušenostmi. Nemyslíš, že každý můžeme mít s něčím trochu jiné zkušenosti a každý se můžeme navzájem doplňovat těmi vlastními zkušenostmi bez zbytečného dohadování se jestli pouze ty tvoje zkušenosti jsou ty zprávné a něčí jiné určitě nesprávné a klamavé? Zkus se nad tím alespoň trochu zamyslet a nerozpoutávej tu ohledně toho zbytečne dohady.
"laskavý čtenář si musí posoudit, kdo z nás dvou o tom něco ví, a kdo jen plká své domněnky, protože chce vypadat důležitě." Tak neplkej tvoje domněnky a nesnaž se naivně vypadat důležitě a nech to na posouzení laskavých čtenářů. Pokud to ale náhodou někdo posoudi tak jak se to tobě nebude líbit tak určitě k tobě laskavý nebude, že.

hodnocení

0x

Nedávno jsem objednával od jednoho prodejce více položek a jedna v balíku chyběla. Byla to věc asi za stovku z balíku cca za tisícovku, tak jsem se rozhodl to neřešit. Položka přišla cca o 10 dní později v samostatném balíčku.

hodnocení

0x

Zásilka je pravděpodobně je na celnici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]