Jak nakupovat se slevou bez povinných aplikací v obchodě
Od:jankaodpovědí:18změna:
Dobrý den, v dnešní době se snažím nakupovat výrobky potravin v různých obchodech s potravinami. Každý řetězec pro sve slevy vyžaduje jejich aplikaci. Pár aplikací mám, ale nemůžu mít přece všechny aplikace všech obchodů, to by sei pak sekal telefon? Není na to nějaké řešení? Třeba jedna hromadná aplikace, kde by bylo vše? Děkuju
Tam, kde se nazatrhávají slevy (základní slevy Tesco, Penny..), vám stačí si aplikaci nainstalovat, přihlásit, udělat si printscreen obrazovky s čarovým kódem) a aplikaci můžete odstranit. Nebo udělat fotku fyzické kartičky. Takto mám udělanou složku - galerii asi 12 obrázků různých obchodů). Ono se to hodí i jako poslední záchrana, když vám třeba Lidl aplikace u kasy nahlásí, že máte smolíka, že ji musíte aktualizovat, nebo že nejste přihlášen. Tak pak na dvě kliknutí zobrazím jen obrázek. doplněno 28.03.23 10:34: Jinak ano, je to děs, Lidl 300 MB, Tesco 150 MB, Kaufland 200 MB. Shell 100 MB.. A nic komplikovaného ty aplikace neumějí, klidně mohly zabírat 10x méně prostředků. Ale je to dnes taková hra, že systém i aplikace násobně bobtnají, aniž by to mělo jakýkoli přínos pro uživatele. Snad je účelem donutit lidi kupovat si mobil minimálně každé dva roky, raději každý rok. Nebýt tohoto procesu, jsem stále zcela spokojen s mobilem, který jsem měl před 10 lety. Ale to by dělníci, ani jejich zaměstnavatelé, ani bankéři a investoři neměli co žrát.
Je to proto, že dnes se už neprogramuje, jen se vše kliká v různých frameworcích. Zkuste si v Unity udělat jen obrazovku s jedním nápisem a aplikace bude mít 70 MB...
Že má každý obchod "svou" aplikaci je logické. Snaží se tím přimět zákazníky, aby nakupovali právě u nich a nechodili jinam. Kdyby ve všech obchodech fungovali stejné aplikace, celé by to ztratilo smysl.
Na dotaz zakladatele/ky. Výborná je aplikace "Stocard". Nahrajete jen čárový kód kartičky, či z aplikace obchodu a apku pote tu potom z mobilu odinstalujete (da se tam krasne hledat pomoce fce lupa).. Každopádně na všechny tyto členské kluby mám svůj názor. Není to nic jiného než kupčení s daty za účelem cílené reklamy a přijde mi to jako vydírání ze strany obchodů (nejsi členem, nebudeš mít slevu, dej nám svá data, dostaneš kartičku a máš slevy-na to je expert Tesco). Zajimalo by mě jak se na to dívá ČOI. Kartičky mám se souhlasem jiné osoby, která ji vlastní, v apce Stocard a když není jiná možnost, tak ji využiji, jinak to ani nevytahuju.
Souhlas. Pro mne je podstatná karta (a nemusí být ani v mobilu) TESCo, tam jsou slevy největší. Albert programově ignoruju. Lidl a Penny - to je takové doplňkové, málokdy tam na nějakou slevu dosáhnu (například nutnost nákupu za 300). Slevy Kaufland jsem nějak nepochopil, ale taky stačí karta.
janka
@arne1 mám za to, že Tesco je jeden z nejdražších obchodů přirovnávající se Bille. Kartu Tesca mám, ale nepřipadá mi vhodné tam koupit celý rodinný nákup třeba na víkend. Je to můj pohled, ráda si vyslechnu váš pohled na věc.
V Tesku jsou "největší" slevy v tom smyslu, že na prací prostředek za 159 Kč dají cedulku 299 Kč a jen pro držitele karty 159 Kč. Tedy pokud je to něco, co potřebujete koupit, bez karty šíleně přeplatíte, takže karta je nutná. Každý má nějaký svůj chtě nechtě "oblíbený" obchod. My máme po cestě Lidl, takže je to Lidl. Ale soriment je tam omezený, takže občas to, co tam nevedou, dokoupíme v Tesku, nebo Kauflandu, nebo v Penny, jiný řetězec v dosahu nemáme. Tedy Albert, ale tam to nemám rád. On má každý pocit, že ten "jeho" řetězec je ten nejvýhodnější, a nechápe, jak mohou ostatní chodit jinam, ale je to z velké části proto, že ve známém řetězci víme, kam sáhnout pro výhodnější produkty, v tom neznámém nešťastně koukáme na ty nastrčené drahé.
ml1
Jo tesko si vzpomínám, ještě když jsem míval cestu přes národní třídu. A je to přesně tak. Jeden den jsem koupil žárovky po 6.40 prostě protože byly doma potřeba a já šel okolo (elektro je tehdy mělo za 5.90, ale to jsem při cestě neměl). Asi za tři dny přijdu a velký transparent, sleva na 6.90, původní cena 8.60. Paměť bývá mnohdy klamavá, ale měl jsem účet, tak jsem si paměť osvěžil a nezdálo se mi to.
Vím, že jsem tam podobných podrazů viděl víc, ale nebyl jsem s nikdy jistý, tady jsem je doslova nachytal na švestkách.
Ale to je minulost, z Máje je teďkon něco nepoužitelného a od doby, co tam vedle stojí ta Hromada (totiž Coopa nebo vlastně Quadrio nebo jak se to teď jmenuje) jsem tam nebyl.
Ono se taky všechno nevyplatí, jak by člověk čekal - např. nedávno mléko z Alberta bylo bez aplikace jen o korunu na litr levnější. Podle mě se si nejlépe vyplatí mít zákaznickou kartu v Tescu, tam to přepočítávají na peníze a když přijde jednou za čas vyúčtování, tak vám rovnou dají peněžní slevu na jakýkoliv nákup. To v Kauflandu si musí člověk cosi pořád aktivovat a nakonec jsou např. 25% slevy na něco, co vůbec nechci.
Peněženka (a podobné aplikace) umí slevové či klubové karty (a další věci), ale aplikace do ní asi nenahrajete...
Přesněji ne každá karta automaticky znamená slevu. Mnohdy je třeba konkrétní slevy aktivovat v příslušné aplikaci a to v peněžence jen s kartou neuděláte.
Vyzkoušel jsem jen albert. Problém je že pro každý nákup musí být jiný čárový kód. Jinak řečeno aplikace vygeneruje pokaždé čárový kód. (ale naštěstí je pořád stejný , takže ho lze předgenerovat , udělat screenshot a vydrží do dalšího nákupu - vyzkoušeno i měsíc dopředu). Po nákupu ale kód přestává platit. Je to pro ještě větší šmírování, připojuje se to na pradivné domény. Aplikace snaží vysát údaje z telefonu, ale přes XPRIVACY LUA modul jsem ji ošálil zákazem přístupu ke svšemu (poloha, id zařízení, kontaktní údaje) registroval jsem na fake údaje, další problém je že chce sms a e-mail naregestraci, e-mail se dá použít 10minutelmail, ale sms se musí najít nějaká sms free služba co přijímá sms. Zlatá billa kartička, není potřeba žádná aplikace.
Vaše obavy jsou naprosto zbytečné. Na základě osobní zkušenosti můžu potvrdit, že na jednom z nejlevnějších noname čínských telefonů mám ke stovce aplikací včetně všech nákupních, kde je to možné používám skenování pomocí aplikací, vůbec nic se nikde neseká a žádný problém v žádném obchodě s aplikací není.
Aplikace Peněženka tyto věci umí. Ale jinak nevím o kolik aplikací (obchodů) se Vám jedná, když máte strach, že se Vám bude sekat telefon. Normální telefon se sekat nebude.
Peněženka umí slevové či klubové karty (a další věci), ale aplikace do ní asi nenahrajete...
Přesněji ne každá karta automaticky znamená slevu. Mnohdy je třeba konkrétní slevy aktivovat v příslušné aplikaci a to v peněžence jen s kartou neuděláte.
Ano, vím. Ale každý obchod aplikaci nevyžaduje, někdy stačí opravdu jen ta karta resp. čárový kód. Na druhou stranu, kolik těchto ptákovin reálně člověk potřebuje (když pominu že žádné), pět, deset maximálně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.