Dobry den, je mi 15 a nasla jsem si sveho prvniho kluka. Chodime spolu dva mesice. Problem je ale hlavne moje mama, ktere kdyz jsem ji o nem rekla, byla hrozne nastvana, ikdyz nevim proc. Byli jsme spolu na vikendu se skolou, prijela jsem domu v jeho tricku, to pak na me dalsi dva dny jenom kricela, ze kdovi co jsme tam delali, ikdyz to nebyla pravda. Posledni jeji kapka byla asi to, kdyz byl u nas doma, ona nebyla doma a ja ji o nem nerekla, ze prijde. Ted uz me s nim nechce poustet nikam. Nevite proc? Vim, ze jsem ji o tom, ze jde k nam mela rict, ale ty ostatni veci nechapu, proc by mela byt nastvana.
Protože pro ni jsi pořád malá naivní holka, která ví houby o životě. Bojí se o Tebe, že moc spěcháš do dospělosti a přitom by ses měla hlavně učit / ikdyž/. Možná ho viděla, nebo si zjistila o koho jde, a s výběrem není nadšená. Já ji chápu. Ty ji pochopíš, až sama budeš mít takovou dceru.
Dobrý den. Možná Vás vnímá ještě jako malou holku, která má na známost čas. Bojí se o Vás, abyste si třeba nezadělala na malér. Máte přad sebou studium, chce aby z Vás něco bylo atd. Sedněte si spolu a komunikujte o tom. Co vadí mamce, co vadí Vám...
A není tedy lepší se na to zeptat své mamky? My přeci nemůžeme vědět proč reaguje tak, jak reaguje. Nějaké domněnky by stejně byly k ničemu. Takže pokud chceš znát odpověď, tak se jí na to přímo zeptej.
Láska je často slepá. Možná to nevidíte a váš přítel může být nějaká pochybná existence (mladý holky takoví kluci přitahují, jako magnet). Třeba se vás jen snaží chránit. Kdo ví? Je fakt, že přivést si kluka domu bez jejího souhlasu bylo přes čáru. Bylo už mnoho takových holek jako vy, které si udělaly dítě předčasně a dost si s tím zkomplikovaly život. Vaše matka se možná taky bojí, aby to nebyl váš případ. Tohle není hra, není to sranda. Až budete dospělá, pochopíte to.
K důvodnému naštvání mamky stačí jen uvedené dvě situace a nejspíš jich bylo víc. Neexistuje žádný důvod, aby předem něvěděla o návštěvě a stejně tak neexistuje žádný důvod přijít domů v jeho tričku. Nepředstírej hloupost a začni se chovat dospěle. Jinak její důvěru nezískáš. Co na to táta?
V 15.letech je normální mít první lásky.Vodění za ruku,pusy.Ale na sex je brzy.A právě aby k sexu nedošlo,se tvoje maminka oprávněně bojí.Proto chápu, že se zlobila,že jsi kluka pozvala domů, když maminka nebyla doma.Já bych to na jejím místě řešila spíš tak,že bych si s tebou i s tvým klukem promluvila o tom,aby jste si zbytečně nezkomplikovali život a nespěchali na to,na co máte ještě čas.A asi bych od obou chtěla slyšet, že když vám budu důvěřovat,že moji důvěru nezklamete.
To ,že má maminka strach o svou patnáctiletou dceru neznamená,že je stará a škaredá.Spíš se bojí,aby si její mladá dcera,co má dveře všude otevřené,ty dveře předčasně nezavřela.
Spíš vidí že dcera ja mladá blbá, chce si užívat a vůbec nedomýšlí možný následky. Pokud si vodí kluka na tajno do bytu, vrací se v jeho tričku atd. tak je jasný že si zapíchaj a v 16 může kočárkovat. A odnese to babička jak časově tak finančně (nic proti dětem ale měly by mít svojí rodinu/ zázení a ne že to místo vnoučete bude spíš další dítě)
A tím že na ni místo poučení o antikoncepci bude řvát, ty dveře jistě otevřené zůstanou praxe je jiná: přesně tento typ matek (typ bréca) s tímto agresivním přístupem mívá pak dcery často v jináči v těch 15. Nebo i dřív. Na truc. Ano, takhle to totiž funguje. Nikoliv naopak
Chtěla jsem napsat totéž. A nemusí to být vyloženě bréca. Moje máti reagovala podobně v době kdy ji nebylo ještě ani 40 a byla šik. Ale ona byla celkově závistivá. V té době kdy mi bylo 15-18 let jsem to taky nechápala proč se tak chová. Vše mi došlo až mnohem později. Ona žila ve stereotypním manželství a o mne se zajímali kluci. Pokoj dala až když mi bylo kolem dvacítky a ona sama si našla milence.
Jste ještě mladá. První hoch, možná poznáte ještě několil. Není třeba vodit chlapce hned domů. Můžete chodit na procházku, do parku, povídat si. Musíte vědět, co si můžete v tomto věku dovolit a co ještě ne. Máte ještě před sebou školu, kterou je třeba vystudovat, aby jste potom mohla nastoupit do zaměstnání. Času na všechno dost. Pokud budete stále cítit lásku tohoto chlapce, pak se může za nějaký rok přijít mamince představit. Nespěchejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.