Jak je to s prodejem nemovitosti koupené hypotékou
Od:bananodpovědí:6změna:
Zdravím, v říjnu 2021 jsme se rozhodli stavět dům a tak jsme si koupili pozemek na hypotéku a chtěli začít stavět. Bohužel o pár měsíců začala válka na Ukrajině a s ní spojená rostoucí inflace tak jsme se dostali do patové situace že od stavby musíme ustoupit. Do přípravy pozemku aby vyhovoval pro stavební povolení jsme dali nehorázné peníze a ještě teď po roce a půl nemáme stavební povolení. Za tu dobu vše zdražilo a na barák nám už nestačí peníze tak jsme se rozhodli vzdát našeho snu o baráčku se zahradou a pozemek prodat. A moje otázka zní zda to je možné když je pozemek zatížen hypotékou a jak případně postupovat?
Na pozemok ma zakonne zalozne pravo banka, zapisane v katastri, bez jej suhlasu to nepredate. Druha moznost je hypoteky sa zbavit jej vyplatenim.
Este mi skuste objasnit tu logiky stavby domu, ked nemate vlastne peniaze ani na pozemok. To logicky aj bez vojny a inflacie nemohlo dopadnut dobre.
banan
Dům mi měli postavit Ekonomické stavby s tím že slibovali hory doly ale za ten rok a půl ze mě vytahali všechny peníze co jsem měl a nakonec to dopadlo tak jak to dopadlo...
Tisíce lidí prodává pozemek, nemovitost s hypotékou. Když dojdete do Vaší banky, sdělíte jim Váš problém, kouknou do podmínek smlouvy a navrhnou řešení. Vy s tím můžete, či nemusíte souhlasit a s tím pak seznámíte kupce, nebo ještě rok počkáte a situace se vylepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.