Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s prodejem nemovitosti koupené hypotékou

Od: banan odpovědí: 6 změna:
Zdravím, v říjnu 2021 jsme se rozhodli stavět dům a tak jsme si koupili pozemek na hypotéku a chtěli začít stavět. Bohužel o pár měsíců začala válka na Ukrajině a s ní spojená rostoucí inflace tak jsme se dostali do patové situace že od stavby musíme ustoupit. Do přípravy pozemku aby vyhovoval pro stavební povolení jsme dali nehorázné peníze a ještě teď po roce a půl nemáme stavební povolení. Za tu dobu vše zdražilo a na barák nám už nestačí peníze tak jsme se rozhodli vzdát našeho snu o baráčku se zahradou a pozemek prodat. A moje otázka zní zda to je možné když je pozemek zatížen hypotékou a jak případně postupovat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Banka má ještě otevřeno, tak tam skoč a zeptej se v bance. Co a jak udělat. Nejsi první ani poslední, co prodává nemovitost s hypotékou.

hodnocení

4x

Na pozemok ma zakonne zalozne pravo banka, zapisane v katastri, bez jej suhlasu to nepredate. Druha moznost je hypoteky sa zbavit jej vyplatenim.

Este mi skuste objasnit tu logiky stavby domu, ked nemate vlastne peniaze ani na pozemok. To logicky aj bez vojny a inflacie nemohlo dopadnut dobre.

banan
hodnocení

Dům mi měli postavit Ekonomické stavby s tím že slibovali hory doly ale za ten rok a půl ze mě vytahali všechny peníze co jsem měl a nakonec to dopadlo tak jak to dopadlo...

Pak netuším, proč to svádíte na jiné problémy...

hodnocení

3x

Tisíce lidí prodává pozemek, nemovitost s hypotékou. Když dojdete do Vaší banky, sdělíte jim Váš problém, kouknou do podmínek smlouvy a navrhnou řešení. Vy s tím můžete, či nemusíte souhlasit a s tím pak seznámíte kupce, nebo ještě rok počkáte a situace se vylepší.

guma
hodnocení

1x

Kupec koupí s vaším dluhem a bude ho bance splácet. Domluvte se nejdříve v bance. Vy toho moc za pozemek nedostanete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]