Nejste přihlášen/a.
Pro daňové přiznání Finančnímu úřadu lze použít stránku adisspr.mfcr.cz/... a v tom formulář Daň z příjmů fyzických osob kde je buď "Předvyplnit"s odkazem na datovou schránku, nebo "Začít vyplňovat"podle průvodce viz adisspr.mfcr.cz/...
Nejjednoduší postup. Nejdříve si vyplňte ty papírové formuláře. Až je máte správně, tak je neposílejte a nedodávejte na FÚ, ani neskenujte do datové schránky. Dostal by jste pokutu.
Nyní si vyhledáte na odkazích jak to sem dávají druzí formuláře XML a ty vyplňte podle papírového formuláře. Vše překontrolujte a odešlete Datovkou na FÚ. Vyplnění formulářů XML je trochu složité a uživatelsky nepříjemné. Většinou to lépe zvládnou starší lidé, mladší s tím mají více problémů.
Díky a ještě bych se chtěl zeptat, zkouším přes moje daně najít elektronický formulář dan z příjmů fyzických osob a je tam dan z prijmů fyzických osob - od roku 2021 včerně, kliknu - jsem tedy v prostředí toho formuláře, vyplním nějaké políčka třeba "finančnímu úřadu pro" a rozmyslím se, že si pracovní soubor XML stahnu do pc pak dam stáhnout a píše mi to, že by stažení mohlo zpusobit poškození počítače, ignoruju a stáhnu na PC a soubor na ploše PC vypadá jako nějaký bílý papír a kliknutí na soubor mě to vyzve jak chci soubor otevřít (poznamkový blok, internet explorer, další...XML office aj)
Ale bez úspěchu mi soubor nejde otevřít. To musím mít nainstalované MSoffice?, to v noteboku nemám! Nebo jak ten soubor otevřu?, připadne mi to složité a nefunkční.
Co tedy musím když mi to nejde otevřít? Najít nějaký program v abchod play nebo tak něco? Nainstalovat ms ofice, to ale nechci...
Je ještě varianta moje daně a podání teda přímo online skrze přihlášení datovou schránkou bez nějaké editace?
nebo uložit do DIS+ jako rozpracované? To ale nevím kam se prubezné data uloží.
Mohu ještě stáhnout opis v PDF leda tak a pak až na přímo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.