Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vasektomie u syna

Od: milosn odpovědí: 51 změna:
Prosimváv jak je to s vasektomii? Včera mi syn řekl, že ji podstoupil před několika léty. To jde jen tak? Že o ní požádate a oni ji udělají? Včera jsem se synem pohádal je mu 40 má přítelkýni a prý nechtěji děti. Řekl jsem mu, že se může stát nehoda a děti budou hned a myslel jsem že se tomu zasmějememe. On mi ale řekl že aby tomu zamezil tak šel na vasektomii. Je to jediný můj syn jeho matka měla těžký porod a další děti už jsme neměli, tak jsem doufali ve vnoučata a najednou nebudou a ani nám to neřekl, přitom my se těšili, byli jsme rádi, že se konečně usadil ale jsou spolu 5 let a nic teď se dozvím tohle. On si vždycky dělal tak nějak co chtěl ale tohle jsem nečekal. Ani nevím jestli to mám říkat manželce

51 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x
Ano, jde to jen tak. Požadáte, zaplatíte, podstoupíte. Rozumím tomu, že vás mrzí, že se nedočkáte vnoučat, ale je to volba vašeho syna a nikoho jiného.

molly
hodnocení

12x
Ano, lze provést na vlastní žádost, právě jako antikoncepční metoda se 100% spolehlivostí.
Že vám to syn neřekl - promiňte, ale jeho věc. Člověk by si fakt neměl pořizovat děti proto, aby rodiče měli vnoučata. Byť to může mrzet, je to jeho život, o kterém má zřejmě jinou představu, než vy
Opravdu myslíte, že je to 100% jen jeho věc a že nemá vůbec žádnou odpovědnost ke svým rodičům a a ke generacím svých předků? Ani trošku?
kontrakce

Ne, nemá. Ani když tu budete pokládat vaše manipulativní otázky, které mají dotyčného přesvědčit, že má, tak nemá.

sasa*

Mohu potvrdit nemá!

p23®

V dnešní době, je to jen jeho věc. Jsou tak vedeni, aby koukali jen na své blaho. Ještě není všemu konec. Je mu 40. Možná, že za čas bude chtít přítelkyně miminko a najde si jiného. Je to jen přítelkyně. Ale nevím, k čemu nám tito jedinci jsou.

@p23 u zvířat jsou volové či valaši ideální na práci. Poslušní a čitelní. Jasně, vasektomie a kastrace je rozdíl. Ale nedokončená vpodstatě kastrace je co? "Chudák chlap", kterého nechala ženská a už to nemůže změnit, aby se rozhodl s jinou mít děti. Ženské hormonálně přeskočí a ještě se mu vysměje, jak je hloupej *frajer*

p23®

gumidek - Jo, na práci. Už chápu. Děkuji.

Dokážeš si představit kočár tažený 4 hřebci a kolem projde klisna?

Kočár jede vpohodě a pak neřízeně tři sta z místa a frnk.*haha*

A nebo bejka zapřáhnout do pluhu a ještě se nas*re a napíchne tě, že nebude dnes orat.

Chlapi, vy fakt mícháte hrušky s jablkama...
molly
@tomkk Ano, opravdu si myslím, že pořídit si dítě je skutečně volba každého z nás. Respektive toho páru. A pokud si někdo tím "mít dítě" není jistý, nebo jej dokonce nechce, tak důvod "aby nebyli rodiče smutní" fakt není dostatečný. Pak to dopadá, že se rodiče rozcházejí, protože se v péči o potomka nenašli. Mít dítě z povinnosti je fakt pěkná blbost
molly
@gumidek Vasektomie je nejspolehlivější antikoncepce. Pokud je muž přesvědčen, že dítě nechce, je toto spolehlivá metoda. Kolik už bylo žen, co potají vysadily prášky a snažily se tak dotlačit chlapa tam, kde nechtěl být. Může jít i o dohodu páru s více dětmi.
Vasektomie je daleko méně náročná pro organismus (prakticky vůbec) než 30 let brát HA

hodnocení

10x

Ano, lze, je to jeho rozhodnutí, nic s tím nenaděláte, nezbývá nic jiného, než to respektovat.

Na druhou stranu je spousta rodin s dětmi, které prarodiče nemají a hledají... Sice to není cesta pro každého, ale určitá možnost to je...

facebook.com/...

hodnocení

7x
To je tak. když nějaká civilizace zapomene, proč jsme na světě. Je odsouzena k zániku.

Na druhou stranu je neznáme a možná je dobře, že se tohle nemnoží ;)

pb®
hodnocení

5x

Jde to jen tak a ani to moc nestojí, tuším že kolem 20tis.

A není to konečná, i muž s vasektomií může splodit děti, akorát za pomoci asistované reprodukce, kdy se spermie vyzobnou odněkud z varlete či nadvarlete a vpraví do hormonálně nabuzené partnerky.

Pokud vám chybí vnoučata, nezbývá než nabídnout hlídání cizích dětí. Kolik rodičů řeší, že v práci nestíhají, jejich děti nemá kdo odvést na kroužek, vlastní prarodiče buď nejsou, nebo nejeví zájem. Kolik rodičů by bylo rádo, kdyby se prarodiče věnovali dětem alespoň týden o prázdninách, protože dnů prázdnin je za celý školní rok tolik, že to dovolená nestihne pokrýt. Zkuste zapátrat ve svém okolí, u sousedů, dost možná někoho takového najdete.

hodnocení

4x

Dospely syn moze robit so svojim zivotom a genitaliami cokolvek, vas do toho nic nie je. Nic take ako "narok mat vnucata" nie je.

hodnocení

3x

No přinejmenším je Váš syn hodně zvláštní. Asi výchova nebo porucha.

Aby chlap šel dobrovolně na vasektomii jen tak z plezíru, že nechce děti?

Nechce se třeba spoléhat na to, že žena užívá antikoncepci, spousta mužů už se nedobrovolně stalo takto otcem, když žena dítě chtěla a on ne. Nebo se s partnerkou dohodli, že nechtějí aby brala do konce reprodukčního období hormony, doživotně s kondomem to je taky o ničem... Patnáctiminutový zákrok u muže v místním znecitlivění tohle definitivně vyřeší. Vasektomií se změní pouze to, že ejakulát neobsahuje spermie, protože jim je přerušena cesta. Jinak vůbec nic. Pokud by se později muž rozhodl, že děti chce, zbývá ještě asistovaná reprodukce.

Nepřekvapuje mě odpověď vzhledem k ženskému pohlaví.

Taky můžu napsat, ať si necháš odstranit vaječníky. Mnohem lepší řešení.

Nikdo po tak invazivním zákroku nedá ruku do ohně, že se pak narodí dítě a hlavně zdravé dítě. Čas výkonu je irelevantní. Stejně jako smrt do 5 minut.

@gumidek a z jakého jiného důvodu se chodí na vasektomii, než že dotyčný nechce děti? Pokud je o tom pevně rozhodnutý, přijde mi to jako nejlepší řešení antikoncepce. Je to 100% funkční a na nic dalšího to nemá vliv.

Je to nevratný proces. A pokud je proveden na základě svobodné volby, tak je to dle mě holý nesmysl.

Ty by jsi se nechal i po dítěti? Jaký důvod by bylo nesterilizovat manželku, ale tebe? Třeba laparoskopicky? Výkon je taky 15-20 minut v krátké narkóze. Nebo odstranit dělohu. Ty nezískáš dobudoucna sterilizací nic. Ona nezažije případnou rakovinu děložního čípku.

To je jako říct, chceme si užívat hory jídla bez přibírání. Tak si necháme odstranit většinu délky střeva. Budeme fungovat jako průtokáč a je to vyřešené.

To fakt v dnešní době člověk z lenosti či z čeho vlastně uvažuje nad prioritami takto?

Já bych chtěl holit dráty a povolovat šroubky zubama. Proč bych měl nosit vercajk, když ho můžu mít stále sebou. Tak vyměním zuby za titanové implantáty a mám nadosmrti pokoj.

Všechny tyto příklady ať už jsou jakkoliv zcestné mají něco společného.

Jen dodám, že nejsem věřící, nepatřím do žádné sekty či organizace a podobné nesmysly. Můj názor je čistě můj názor, jak to vidím já.

Pro Gumídka: Při vasektomii se nic neodstraňuje. Pokud budeme mluvit o alternativě co se týká žen, tak to je přerušení vejcovodů. A to není v ČR u žen nic neobvyklého. Je to určitě na domluvě konkrétního páru, jakou formu antikoncepce zvolí. O tom, zda já s tím souhlasím nebo ne, nepíšu.

@ivsad... já to vím celou dobu. Ale opět zapojit není tak snadné stejně jako opět zapojit nervy v lidském těle. Něco si o tom přečtěte a né a novinkách.cz, ale alespoň na wikiskriptech.

27.03.23 19:23
molly
@gumidek Vy děláte čest své přezdívce, fakt. Mluvíte o něčem, o čem prd víte. Že vy budete takový ten macho, co to co má mezi nohama a produkt z toho považujete za svátost, kterou má každá ženská uctívat? Sterilizace může je daleko méně náročná a komplikovaná než sterilizace ženy. Jde o spolehlivou antikoncepci. Zajímavé, že představa vasektomie vám vadí. Ale že ženské do sebe cpou 30-40 let HA vám přijde v pohodě? Třeba v onom páru on ví, že nechce děti, ale ona si není jistá. Tak proto zákrok podstoupil on.

To je právě to, že jsou ženské hloupé. Nikdo je nenutí cpát do sebe 40 let HA. To není dogma.

Ale pokud nemůžete být bez každodeního vyramlování, až leze mozek z hlavy, tak pak bohužel *smich*.

Výkřik feministek může ovlivnit jen slabé jedince z řad chlapů.

Pokud se tazatelův syn rozhodl takto, tak je podle mě vůl a za tím stojím.

OK, řečeno bylo vše. Končím debaty o vasektomii. ;)

petrovic

Gumidku, kolik mas deti Ty? Ze tu tak zbrojis proti dobrovolne vasektomii? Kolik jsi na onen svet privedl deti, vychoval z nich moudre a pokorne lidi? Cim jsi obohatil totu spolecnost? Mimo jine, ja mam deti dve, coz uz jsem tu v minulosti x krat psal. Cim prospivas teto spolecnosti, krome dekodovani kodu k autoradiu, vecnym radam v auto-moto. To vse budiz. Jako mechos jsi super, ale co Te stavi k takove razanci vuci muzi s vasektomii? Trochu tolerance a nadhledu ne?

Proč bych měl tolerovat sebepoškozování v jiný prospěch či radost?

Se stejným výsměchem jsou mi lidi s tetováním nebo kovy v kůži.

Ne. Nebudu nikdy tolerovat "blázny" nebo lidi bez sebeúcty (manipulativní chudáky).

petrovic

Tak totim jsi teda rekl vse. Ja se Te neptal koho nehodlas tolerovat, nybrz kolik jsi vychoval deti. Ale s nejvyssi pravdepodobnosti zadne. Jen nechapu, proc je Ti k vysmechu clovek treba s tim Tvym zminenym tetovanim? At si potetuje kdo chce, co chce. Pripadas mi v nekterych nazorech dost zradikalizovany. Kolik mas, 30, 35 let? Borec bez baby, ruky vecne od oleja? Taky muzes byt k smichu pro nektere lidi. Nemuzes to tak brutalne skatulkovat

hodnocení

3x
Je to jeho volba, moc nechápu názory,co syna odsuzují. Nechce děti, rozhodl se tak, je mu to pohodlné. Určitě má uschované spermie, takže možnost mít vnuka tu ještě nějaká je. Ale nemyslím si,že by byla velká
Spíše je nepravděpodobná. A jinak ano, opravdu to jde "jen tak", chápu že se Vám to jako otci, zdá divné, ale dneska to tak funguje. Objedná se, udělají se vyšetření, provede se zákrok a hotovo. Jo a ještě za to zaplatit. Není k tomu potřebná žádná nemoc a podobně. Opravdu je to jen na volbě jedince. Mám ve svém okolí pár mužů, kteří vasketomii podstoupili, někteří v mladším věku, jiní v pozdějším.

hodnocení

2x
Takovéto úmyslné zabránění pokračování rodu by mělo být legitimním důvodem pro vydědění. Bohužel, zákon nemůže myslet na všechny kuriozity, které lidi život připraví a lidi vymyslí.

terk
hodnocení

2x

No, je to názor na názor. Nejsem pro vasektomii, ale na druhou stranu, také Vám nikdo nevyčítá, že jste měli jen jedno dítě. Ať kvůli horšímu porodu atd...Třeba to nechtěl i syn. Užívejte přítomnost a radost ze syna. Radost se dá najít vždy, nepromarněte ji.

etana*
hodnocení

2x

Chápu vaše zklamání. Vy se s tím vyrovnáte, stejně, jako kdyby třeba provedl coming out a vy se dozvěděl, že je gay. Nějakou dobu to bolí, ale rozumný rodič, milující stále své dítě to nakonec zkousne.

Manželce bych to neříkala, jedině až nastane situace, kdy už se absence vnoučete stane velmi častým tématem a ona bude na syna hodně naléhat, ale i pak bych to nechala raději na synovi. On se rozhodl, tak tuhle nepříjemnost by měl vyřešit. Každý po dětech netouží, chce žít svobodně, tak buďte rád, že je spokojený. Pozvěte ho na návštěvu a ať to řekne mamince sám a vydrží to, co přijde.

A až to nastane, tak se neutápějte s rozebírání a bědování, ale zkuste si ten smutek jednorázově vybít a pak se k němu už nevracet. Ve vašem i synově zájmu. Netřeba kvůli tomu kazit vztahy v rodině.

Pravdou je, že to bylo jeho rozhodnutí ve středním věku, takže si to jistě promyslel a jeho důvody byly asi vážné. Možná má jeho přítelkyně nějaké zdravotní důvody, o kterých nechce mluvit. Nejsou to zbrklé malé děti.

hodnocení

1x

@milosn - takže to jde velmi lehce se zohyzdit, jsem strašně naštvany já si dělám rodokmen a chtěl jsem ho dát vnoučatům...
... a on vám takhle rozkopal bábovičky *smich* Víte, že se příliš nedivím tomu, že radši držel ústa? Myslím, že zletilé a svéprávné dítě je odpovědné samo za sebe a není povinno rodičům oznamovat, vysvětlovat natožpak vyhovovat jejich představám o svém životě. Možná by vám ani ta vnoučata, kdyby byla, nesvěřovali na hlídání i když jste se tak strašně těšil.

hetzi
hodnocení

1x
Děti není povinné mít. Kdo je nemá, tak si v mládí ulehčí život, aby si užíval. Ve stáří ovšem zůstane na vše úplně sám a práci si přidělá. Mít nebo nemít děti, je prostě něco na něco. Váš syn to zabalil dost brzo. Co s vaším 400 letým rodokmenem, nevím. Zkuste ho dát nějakému jinému příbuznému, který k tomu může mít vztah, neboť bude mít řadu společných předků. Máte-li tedy někoho takového. Nemáte-li, tak snad nějaký spolek zabývající se genealogií. Jinak to zdědí váš syn a po něm buď nějaká jeho žena, která to vyhodí, protože to pro ni budou cizí lidé. Nebo to získá stát jako odúmrť, který to vyhodí také. Když máte jedno dítě, které své děti nechce, vnoučata nebudou. S tím se nedá nic udělat. Jestli to říkat vaší manželce si nedovolím odhadovat. Pokud je útlocitnější povahy, mohlo by jí to dostat do zbytečného stresu nebo deprese. To si musíte zhodnotit sám, jestli to chcete riskovat.

milosn
hodnocení

takže to jde velmi lehce se zohyzdit, jsem strašně naštvany já si dělám rodokmen a chtěl jsem ho dát vnoučatům asi zbytečně, naše rodina lze vystopovat minimálně 400 let do zadu, se ženou jsme si řikali že to tady prodáme a přestěhujeme se bliž ku Praze, abysme mohli pomahat s vnoučaty když bude třeba ted to vypadá že to už nebude potřeba

A není chyba ve výchově? Proč ho to napadlo? Nebo je težce submisivní a ukecala ho partnerka?

Zkuste místo vnoučat psy. Myslím to vážně.

To je tak, ked niekto povazuje za hlavny zivotny uspech malovanie obrazku, ktory dedo kolko krat vyliezol na ktoru babku. Este komickejsie to vyznieva u cloveka, ktory sam ma jedno dieta.

Taky pravda sázet vše na jednu kartu a zrovna na špatnou...

sasa*

A k čemu rodokmen? Vy jste ho chtěl dát vnoučatům (a z druhé strany stály by o něj? Je v tom také kus myšlení sama na sebe-,že by náznak sobectví. Měla přijet vnoučata 7 letí bratři . Foukal vítr na podzim.Od rána jsem jim stavěl draka.

Odpoledne přijeli všichni , a tak děti což takhle jít na pole pouštět draka? Dědo , pouštěj si draka sám. Až odjedem.

My jsme si přivezli tablet.Že by něco podobného?

riva
hodnocení

0x

Je divný, musíte se s tím smířit. A najít si jiné naplnění života na stáří - třeba máte v širším příbuzenstvu někoho, u kterého se můžete podělit o radost s jeho dětmi.

p23®

Smiřte se s tím. Cestujte s manželkou, užívejte si. Utraťte všechny peníze a všechno děditctví. Vždyť, teď už o nic nejde. Nedá vnouče, nebude děditctví. Nezůstane nic.

Nedá vnouče,nebude dědictví *smich* Doufám, že je to psané s nadsázkou. Nebo mě by tedy vidina dědictví v rozhodnutí neovlivnila. A to nepochazím z chudších poměrů, takže dědictví "má nějakou váhu" . Naštěstí moje rodina přemýšlí jinak, takže se s vidinou toho, že nebudou mít vnouče, smířila a už to nenadhazují při různých příležitostech,jako tomu bývalo dříve ;)
Jo jo.. Dědictví.. Kamarád nemůže mít děti a když to oznámil své matce (protože stále naléhala,kdy budou vnoučata),tak její první reakce byla..."A kdo bude jednou dědit? Proč hromadím a zhodnocuju majetek, když to nebude mít kdo dědit? Kdo se o tebe bude starat až budeš starej?" Atd.. Obrázek si o tom udělejte každý svůj;)
p23®

denny276 - Jasně, že je to psané s nadsázkou. Je to jejich svobodné rozhodnutí, mít děti, nebo ne. Jako je stejné svobodné rozhodnutí rodičů, co udělají se svým majetkem.

" Každý je strůjcem svého štěstí."

p23 děkuji;) občas si nejsem jistá tím,kdo co jak myslí.
p23®

denny276 - Také děkuji. Přeji krásný večer.

hodnocení

0x
Ještě není všem dnům konec. Třeba za nějakou dobu syn s přítelkyní zatouží po dítěti. Dnes lékaři už umí sterilizaci u mužů zrušit a dát jim tak znovu šanci počít zdravé dítě. novinky.cz/...

Za 5 let je šance 50:50 a s věkem velmi klesá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]