Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vybít zlost?

Od: karin* odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, procházím si psychicky náročným obdobím, kdy jsem v jednom kuse naštvaná a vzteklá. Ale dusím to v sobě, protože nechci kolem sebe šířit blbou náladu a nechci být zlá na lidi, kteří za to nemůžou. Nejvíce jsem naštvaná na sebe a na kolegy, kteří se ke mně zachovali opravdu velmi špatně. Potřebuju ze sebe ten vztek nějak smysluplně dostat. Máte nějaké rady? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Doporučuju štípání dřeva

hodnocení

4x
Ano, mám radu.
Jděte si zasportovat (běh, kolo, tenis) a svou zlost proměňte na rychlost, či na sílu v úderu. Nikomu tím neublížíte a ještě si zlepšíte kondici.
ko

Pochybuju ze bude chtit fyzicky. Ona asi chtela slovne :) Bez namahy ...

etana*
hodnocení

2x

To je těžké a různé, co člověk, to metoda. Mně pomáhá studená, dlouhá sprcha a pak sebezpyt, zda to mám zapotřebí a rozhodnutí (s doslova chladnou hlavou), jak postupovat dál. Jiný něco rozmlátí (krátkodobý, ale silný efekt). Další třeba jde uklízet okolí domu, kdy může nadávat na prasata kolem, ale výsledek- krásné okolí- ho uspokojí a zklidní.

A takový běžný způsob je se z toho vypsat. Deník, dopisy nikdy neodeslané. Tam ze sebe můžete dostat vše, co vás tíží, přijít na řešení, jak se vyrovnat třeba i s mizerným kolektivem (partnerem, úřadem, dětmi). A když si to po sobě za rok přečtete, můžete zhodnotit, zda ten vztek byl oprávněný, zda vám jen neničil život, zda to stálo za to.

Mně docela hodně pomohlo sekání dřeva.

hodnocení

2x
Jak píše etana...každý se s tím pereme po svém, protože každému vyhovuje něco jiného. Mě sport typu běh nepomáhá, práce by mě neuspokojila - určitě bych se vztekla ještě víc *smich* Když už mě to drapne, tak se z toho musím pořádně vybít. Takže seběhnu dolů, nasadím boxerky a mlátím do pytle... S tréninkem to v tu chvíli nemá pranic společného a ještě u toho bývám sprostá jako dlaždič *smich*
*palec*seběhnu dolů, nasadím boxerky a mlátím do pytle

Do něčeho nebo s něčím mlátit plus u toho sprostě nadávat mi taky pomáhá :-D. A čím jsou ty slova vulgárnější tím líp. Občas si pak říkám zda jsem určitej výraz vymyslela nebo jsem jej někde slyšela *ua*.

@diesel no jo, nikomu tím neublížím... Ty boxerky oblékám sobě na ruce, jen pro pořádek a buším do pytle boxovacího *smich*
Jinak - já vymýšlím "nová slova" v podstatě neustále, ale nejvíc když se snažím právě nemluvit sprostě *smich*

111®
hodnocení

1x

pak se můžeš domluvit ve šrotišti aut, že za love nějaký rozmlátíš palicí..

break
hodnocení

0x
A proč ho dusit? Když tě někdo na*ere, tak reaguje hned...

liska5
hodnocení

0x

Jednáte cholericky. Máte v pořádku žlučník a játra? /Cholé je žluč./ Pak je na místě změna životního stylu. Aby už nešlo o zdraví. Možná jste ve věku hormonálních změn, ke kterým ty výkyvy nálad jaksi patří. Nejspíš to na sebe příliš pouštíte a chtělo by to odstup, nenechat se vykolejit. Na ty, co nás vytáčej, hledět jako na sopku v dálce. Pozorovat je, jako přírodní úkaz. Nebo si vymyslet, jak vtipně a trefně toho dotyčného odpálkovat. Máti vždycky říkala: Mne může urazit jenom inteligent. A ten to neudělá. Přece se nenecháte ničit pro blbost jiných. Zažila jsem kolegu, který si místo vztekání začal zpívat. Odstřihnul se od té výbušné situace, vyšel na chodbu, šel a tiše si prozpěvoval. A taky jsem zažila spolužačku, co si pověsila fotku nenáviděného podrazáka na dvířka od kůlny a bodala do něj dlouhým hřebíkem. Taky metoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]