Nejste přihlášen/a.
To je těžké a různé, co člověk, to metoda. Mně pomáhá studená, dlouhá sprcha a pak sebezpyt, zda to mám zapotřebí a rozhodnutí (s doslova chladnou hlavou), jak postupovat dál. Jiný něco rozmlátí (krátkodobý, ale silný efekt). Další třeba jde uklízet okolí domu, kdy může nadávat na prasata kolem, ale výsledek- krásné okolí- ho uspokojí a zklidní.
A takový běžný způsob je se z toho vypsat. Deník, dopisy nikdy neodeslané. Tam ze sebe můžete dostat vše, co vás tíží, přijít na řešení, jak se vyrovnat třeba i s mizerným kolektivem (partnerem, úřadem, dětmi). A když si to po sobě za rok přečtete, můžete zhodnotit, zda ten vztek byl oprávněný, zda vám jen neničil život, zda to stálo za to.
Do něčeho nebo s něčím mlátit plus u toho sprostě nadávat mi taky pomáhá . A čím jsou ty slova vulgárnější tím líp. Občas si pak říkám zda jsem určitej výraz vymyslela nebo jsem jej někde slyšela
.
Jednáte cholericky. Máte v pořádku žlučník a játra? /Cholé je žluč./ Pak je na místě změna životního stylu. Aby už nešlo o zdraví. Možná jste ve věku hormonálních změn, ke kterým ty výkyvy nálad jaksi patří. Nejspíš to na sebe příliš pouštíte a chtělo by to odstup, nenechat se vykolejit. Na ty, co nás vytáčej, hledět jako na sopku v dálce. Pozorovat je, jako přírodní úkaz. Nebo si vymyslet, jak vtipně a trefně toho dotyčného odpálkovat. Máti vždycky říkala: Mne může urazit jenom inteligent. A ten to neudělá. Přece se nenecháte ničit pro blbost jiných. Zažila jsem kolegu, který si místo vztekání začal zpívat. Odstřihnul se od té výbušné situace, vyšel na chodbu, šel a tiše si prozpěvoval. A taky jsem zažila spolužačku, co si pověsila fotku nenáviděného podrazáka na dvířka od kůlny a bodala do něj dlouhým hřebíkem. Taky metoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.