Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže po antibiotikách

Od: katy* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, dobrala jsem asi před dvěma týdny třídenní antibiotika Azitromycin, potom mě po dobrání začal bolet žaludek a trochu pálit, nadýmání. Přisuzuju to teda těm antibiotikám. Beru teď probiotika 3 dny, ale ještě ty symptomy trochu přetrvávají. Co na to?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Při braní antibiotik je třeba užívat probiotika, aby opravily poničenou střevní mikrofloru

drmax.cz/...

doplněno 26.03.23 15:39:

Omlouvám se, nevšimla jsem si, že už probiotika berete. Tak teda jak píše Ben.

To je lakadlo farmaceutu na penize, v zivote jsem je nebrala. A nekdo antibiotika nesnese, lekarka vam muze dat jine, hlavne po jidle a dobre zapit.
ben®

aja1946 - jsou lidé, kteří mají po využívání antibiotik (nebo během jejich užívání) těžký průjem a probiotika výrazně pomohou k jeho zastavení a vrácení střevní mikroflory k normálu. Takže, není to lákadlo, ale potřebné léčivo.

ben®
hodnocení

3x
Dobry den, probiotika uz uzivate a ona ta naprava zazivani a traveni trva nekolik dnu, tak vydrzte. Muzete si v lekarne koupit napr. Renie na zaludek. Zdravim!

hodnocení

2x

Na zažívání také hezky pomáh Iberogast z lékárny. Jsou to bylinkové kapky, ale ta probiotika jsou základ.

hodnocení

2x

Kromě toho, co radí jiní, ještě dodám že živé jogurty, prcmáslí a kyšku. Je potřeba obnovit mikrofloru. A také e potřeba jíst lehké a střídmě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]