Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Je zmrzlina (bez kornoutku) méně zdravá než „pevné“ cukrovinky?

Od: spedavadevro odpovědí: 11 změna:
... Protože neobsahuje vlákninu, zatímco sladkosti v pevné formě vždy budou mít alespoň trochu vlákniny?
Berme prosím v potaz – porovnávejme – průměrnou zmrzlinu a průměrnou cukrovinku: je jasné, že nejzdravejsi zmrzlina na trhu bude zdravější než nejméně zdravá cukrovinka na trhu.

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x

Na tuhle otázku neexistuje odpověd,pochybuji,že by to někdo porovnával,ten výzkum by trval asi měsíc.

 

cukrar
hodnocení

3x

Zmrzlina může být i čistě jen z ovoce, smetany/mléka, ne moc cukru, nebo jogurtová, tvarohová.. a naopak spousta běžných cukrovinek je plná éček, trans tuků a dalších složek vyloženě škodlivých našemu zdraví, takže to může být přesně naopak. Je to nesmyslná otázka, když existují tisíce nebo spíš miliony různých zmrzlin a cukrovinek různě "zdravých" a škodlivých.

26.03.23 15:05

Přesně

 

111®
hodnocení

2x

je méně zdravá protože si ji nedáváš denně

Tím by snad měla být více zdravá

111®

správně , dík za opravu..

 

k2
hodnocení

1x

Asi by to chtelo z Vasi strany zacit definici pojmu "zdrava zmrzlina" a "zdrava cukrovinka".

 

liska5
hodnocení

0x

Tak si porovnej hodnoty v tabulce na výrobku. Na 100g kolik má kalorií, kolik cukru, tuku, bílkovin. Když chci zdravou zmrzlinu, tak si dám sorbet bio /jelikož je z ovoce, má vlákninu/, když zdravou cukrovinku, tak třeba sušené meruňky, fíky, švestky, kvalitní hořkou čokoládku. To nezdravé je cukr, barviva, laciné tuky, bílá mouka a různá umělá ochucovadla..

ko

Vy budete asi výživová poradkyně, tak mi poraďte, ta vláknina je dobrá k čemu, mimo vyčištění střeva?

Pokud se nepletu, tak vláknina nikterak do organismu neproniká, tedy jde o nestravitelnou hmotu...

Ale nemám v tom tak docela jasno, co když se předávkují vlákninou, občas si to naskenuj do kalorických tabulek a občas mi tam vylítne na 150 až 200% DDD :)

liska5

Veškerá rostlinná strava obsahuje vlákninu. To je stavební látka rostlinných pletiv, blan, vláken, slupek .Zdroje vlákniny jsou: zelenina, ovoce, luštěniny, cereálie /kroupy, jáhly, pohanka, oves. vločky, atd/, pak ořechy, různá semínka, bylinky.. Vláknina zvyšuje objem konzumované potravy a přitom nedodává tělu žádné kalorie. V trávicím traktu umožňuje posouvat tráveninu, a zároveň obalovat živočišné rozkládající se zbytky, aby se nezdržovaly ve střevě dlouho. Při trávení masa a tuků je tedy velmi potřebná. Zelenina a ovoce a další uvedené potraviny jsou ale zároveň zásadním zdrojem vitamínů, minerálů, enzymů. a taky přírodních škrobů a cukrů...

Dá se koupit v lékárně holá vláknina, usušený jitrocel indický zvaný Psyllium. Kdybyste ho snědla hodně, tak vám ucpe střevo, jak mohutně nabobtná. Podává se jen po lžičkách a hodně zapíjí. Nejenže funguje jako projímadlo, ale zároveń při průjmech vychytává to zkažené ve střevě, aby to vyšlo co nejdřív z těla.

 

ko
hodnocení

0x

A co přesně řešíš, abys nebyla tlustá? Tak dá se dneska novat čárový kód do kalorických tabulek a hned vidíš, u točené zmrzliny musíš tedy dost hledat, třeba mlékárna Opočno k tomu má takové ty Mixar pytlíky...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]