Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit nachlazení v rodině

Od: matousek odpovědí: 5 změna:

Prošel jsem před dvěmi měsíci zápal průdušek se silným kašlem a rýmou. Nyní je nemocná manželka a děti doma. Kdo už to prošel ubrání se respiračním onemocněním tím, že si získá imunitu po prodělané nemoci a je tak chráněn když v místnosti se kašle a kýchá?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

4x

náhubek, nebo-li rouška či respirátor...já se s tím potýkám také...

zaseja
hodnocení

4x

A to se ptáš opravdu?

Přece když prskám na všechny strany, tak pokud nemám svojí místnost, tak mezi ostatní bez náhubku nelezu, nebo patříš mezi ty OHLEDUPLNÉ, kterým to bylo jedno i při covidu?

p23®
hodnocení

1x

Přemýšlela bych o tom, kde jste se nachladil. Myslím, že imunitu po prodělání nemoci získá na nějaký čas celá rodina. Je potřeba v rodině dodržovat hygienu, neprskat na sebe, být v teple, mít klid a pohodu. Pak bude opět brzy celá rodina zdráva. Přeji brzké uzdravení.

ben®
hodnocení

0x
Dobry den, v rodine se nachlazeni ubranite napr. tak, ze bude rodina v teple . Vy nebudete mit v rodine nachlazeni, ale respiracni onemocneni a ta rouska je dobry napad + zvysena hygiena. 2x za sebou snad neonemocnite, ale moc na sebe neprskejte (a mejte svuj rucnik). Zdravim!

pb®
hodnocení

0x
My v rodině tohle neprožíváme a většinou rýmičku od dítěte ani nechytnu. Teď nám tu proběhnul druhý covídek. Všichni testy negativní, ač mladší dítě smrkalo a kašlalo statečně, jen já jsem měla v úterý čárky dvě, v pátek už žádnou. Průběh jako lekhá jarní rýmička, kdy jsem si tedy asi 3 dny v kuse na noc stříkla kapky, jinak mi nic nebylo a v pátek už jsem dala 20km na kole. Holt slizniční imunita funguje na covid lépe než tečka a další průběh je mírnější. Krom toho, že jsme do sebe cpali vitamíny více než jindy, žádná opatření, natož separace členů rodiny či roušky. Kdyby v práci nestrašili s cividem, že zas případů přibývá a kdyby tchyně, s kterou jsem celý víkend byla, nehlásila pozitivní test, nikdy by mě nenapdalo se při rýmičce testovat a už to nikdy neudělám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]