Nejste přihlášen/a.
Zdravím,dozvěděl jsem se,že mi místo 12 záloh budu platit jen 11 záloh ročně,nevím proč,snad aby mě nemuseli vracet,ptal jsem se jich,tak mě stále jen oblbují a nehledě na to,že platím z ůčtu jim na ůčet,SIPO nemám,tak jsem se jich ptal,kam se ta jedna záloha poděje,když mi ji nemají jak vrátit,prý mi to dají do vyůčtování,ale tomu nevěřím,tak se ptám,mají na to právo takto jednat?
jsem u PRE a tam je to tak normální. jedenáct měsíců se hradí zálohy, dvanáctý je vyúčtování. já na to většinou zapomenu a automaticky zaplatím i v měsíci vyúčtování a svět se nezbořil, prostě mi platbu zahrnuli do vyúčtování u PRE mi přeplatky automaticky rozpočítávají do záloh na další měsíce (tedy nemusím platit, dokud se přeplatek nevyčerpá), ale kdysi jsem žádala i o jednorázové vyplacení a neměli s tím problém. mmch pokud platíte z účtu na účet, tak proč by neměli kam vrátit přeplatek? vrátí ho na ten účet, ze kterého jste jim peníze posílal.
Ano, je to tak. U ČEZ to mám v dubnu, kdy mně chodí vyúčtování a případný přeplatek se rozúčtuje do dalších záloh, nebo přijde nedoplatek. Přeplatky se nevrací, o ty se případně sníží další zálohy.
U PRE je to zas květen, kdy je vyúčtování a neplatí se záloha. Ve vyúčtování máte vždy rozepsané platby na dalších 11 měsíců.
Dobrý den, ano, u ČEZu (nevím, jak jinde) to je normální - v měsíci, kdy je odečet a fakturace/vyúčtování se záloha neplatí (platí se jich skutečně 11 ročně). Zdravím!
Je to tak pravda. Při roční rekapitulaci máte nějaký přeplatek. Aby Vám jej nemuseli vracet, raději si jej ponechají na úhradu dalších záloh. Je to pro ně jistota.
Jako příklad: Máte roční přeplatek 3.000 Kč. Měsíční zálohy jsou 2.000 Kč. Tak jeden další měsíc neplatíte zálohu. Další měsíc platíte, ale jenom 1.000 Kč. Aby se ten přeplatek dovyčerpal. Není na tom nic divného.
Každý dodavatel to dělá po svém. Dříve jsme to měli stejně jako Vy, z přeplatku se hradily další zálohy. Nyní jsme u jiné společnosti, tam platíme každý měsíc stejnou zálohu /12 krát/ a když při konečném vyúčtování zbyde přeplatek, pošlou nám jej na účet. Zaplatit prostě musíte a je úplně jedno, zda tak nebo tak. Jaga.
Pávo na to mají, a navíc Vám nezpůsobují žádnou újmu. Já to tak mám leta letoucí u ČEZu, a když se spletu a zaplatím, tak mám samozřejmě platbu řádně zaúčtovanou. Ale asi Vás tady stejně nikdo nepřesvědčí, a Vy budete nedůvěřivý dál. Takže já zase pochybuji, že se Vám bude nějaká odpověď zamlouvat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.