Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vám všem. Chtěl bych se zeptat. Partnerčiny rodiče jí postavily barák a celý ho přepsaly na ní. Není na něm koruna dluhu. Je zkrátka její. Je svobodná matka. Plánujeme svatbu. Jak by to bylo v budoucnu, kdyby se jí třeba něco stalo a zemřela by? Komu připadne ten dům? Její dceři nebo mně? Aby mě pak její dcera nevyhnala na ulici... Nebo kdyby se chtěla rozvíst tak odejdu takzvaně s holou prdelí jak jsem sem přišel?Nebo po svatbě automaticky je půl baráku moje?
Já Petrovi rozumím,nejde o žádné prospěchářství,sám jsem něco podobného zažil.Prostě jen chce vědět,co bude jednou s domem,resp. aby neskončil na ulici,na dotazu nevidím nic špatného a je jedno,že to bude třeba za 50 let..Ale pravda je taková,že dům zůstane partnerky i po svatbě,pokud se třeba nerozhodne Vám polovinu přepsat.Zrovna včera jsem se od kamarádů u pivka dozvěděl,že našeho společného známého manželka vyhodila z domu (našla si jiného) bez jakéhokoliv nároku,neb dům je jen její a on s tím nic nemůže udělat...
Kolik je tvý partnerce svobodné matce, že už před svatbou uvažuješ, když umře komu připadne barák.To si myslíš, že když si jí vezmeš, že bude ty naivo půl baráku tvůj, no to ses šeredně přepočítal. S holou prdelí jsi přišel, když před smrtí daruje barák dceři tak s holou prdelí i odejdeš.
Jde mně jen o to, jestli mně může v budoucnu její dcera vystěhovat a vyhnat. Životky máme napsaný v případě smrti na sebe navzájem tam je to jasné. Závěť nemáme teda ani jeden. A majetkové vyrovnání v tomhle směru nějak řešit zatím nechce. Nerad bych tady desítky let investoval do baráku abych pak zkončil v důchodu jako bezdomovec. Proto se ptám.
Karino, ta poslední věta nemá chybu! Možná holka ani netuší...
doplněno 31.08.10 13:50:Jinak, vážený pane Petře, to je dotaz fakt na pováženou! Vy se chcete ženit a máte ji rád? I její dceru? Nebo jde jen o dům? Mám ten dojem, že v tom něco smrdí, ale nohy to nebudou... Navíc, dneska vám nikdo neporadí, jak to bude za 50 let. Teď se chystá nový dědický zákon, takže je vám znalost současného na nic.
Vy jste s prominutím úplně vypatlaní... za vším vidíte nějaké prospěchářství. Položil jsem otázku, jestlli na ní víte odpověď, tak děkuji. Ostatní vaše názory mně nezajímají. Do našeho vztahu a podrobností se ho týkají absolutně nevidíte.
petrzvysociny, odpověď jste dostal. A protože píšete ...A majetkové vyrovnání v tomhle směru nějak řešit zatím nechce...domnívám se, že vaše snoubenka tedy není vypatlaná. A vím přesně, že my také ne. Karina
Ještě jste si ji ani nevzal a už se sháníte po informacích jak se dostat k majetku. Nejférovější je , sepsat předmaželskou smlouvu, kdo co má, co si pak v případě rozvodu odnese, co kdo komu bude dlužit za investice do domu , jaké kdo kumu bude dlužit odstupné apod. A je po starostech. Každý právník vám to rád sepíše. Souhlasíte? Kar.
A vám přijde normální někomu říct, že je vypatlanej? Myslím, že jste dosti prskavka, když vás vytočilo pár vět. Tak se tu na nás vyprdněte a máte klid...
Jo, tak tuto informaci nemám... To se dnes říká místo "nevím". Já mám v pravém rožku "doplnit odpověď", vy né?
doplněno 31.08.10 14:32:No vždyť jo, jen dole je okýnko "doplnit". Jinak tam jsou dvě okýnka - náhled a vložit.
mám, jistě, kliknu na to a dneska se mě to pak objevuje jako nová odpověď a ne jako dolnění. Něco je někde špatněKar.
To vyřešíte úplně jednoduše. Postavte si za své svou vlastní vilku (samozřejmě bez dluhů). Pak přepište půlku vilky na svou přítelkyni a její dceru. Jednak nebudete mít konečně holou prdel a jí určitě uděláte radost, že si našla chlapa a ne nějakého připitomělého vyžírku. Vždyť to je úplně jednoduché.
Dovoluji si oponovat, půlku by dědil v případě, že by si dům pořídili spolu. Pokud je dům její před svatbou, bude tak i po svatbě a případně by dědila její dcera.
Lucinko, Dovoluji si oponovat...
pokud vím, tak se dědí majetek zesnulého a nějaká ta práva a podobné věci... dědí pozůstalí podle nějakých kritérií, teda děti, manžel, rodiče, ostatní příbuzní, další uvedení v případné závěti, tento můj výčet je jen všeobecný...
takže i z toho domu by mu něco připadlo, ne? i když ho měla před svatbou...
Jj, já si myslím že jsou tu promíchané dva pojmy dohromady. Úmrtí a rozvod. Při úmrtí partnerky dědíte polovinu a ta druhá polovina se rozpočítá zase mezi vás a ostatní dědice. Při rozvodu dům zůstane ženě, protože byl její i před svatbou. Na druhou stranu znám jeden případ, kdy se po rozvodu musela žena odstěhovat z domu, který také nebyl její, ale prokázala, že do něj investovala 200 000,- Kč, které dostala darem od rodičů. Zdůrazním že ten dar byl pouze JÍ. Takže musela být bývalým mužem vyplacena.
to je pravda, smíchala jsem dva pojmy dohromady, aniž bych si to uvědomila, čímž se omlouvám
takže ještě jednou.pokud se vemou a žena umře dřív, dědí po ní manžel min.polovinu jejího majetku! Tu druhou polovinu si mezi sebe dělí děti a je jedno kolik jich je.Pokud žádné děti nejsou dědíl by v tomto případě vše manžel.
Píšu polovinu majetku po manželce a ne polovinu společného majetku, to by nezdědil vlastně nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.