Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Péče o invalidní osobu

Od: struncl odpovědí: 7 změna:

Mám nemocného otce o kterého se zatím starají přibuzní a popírají na něj příspěvek na osobu blízkou.Prakticky už nemají zájem o jeho péči, jenom by chtěli jeho finance. Chtěl bych jim vypomoci zadarmo, ale oni si nárokují po mne celodenní péči o něj každý den. Otec bydlí až na Slovensku a nemohu pravidelně za ním dojíždět kvůli nedostatku času. Jak přimět sourozence, aby plnili svoje povinnosti a nezapojovali mne povinně do této ošetřovatelské role?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Chápu z USA se na Slovensko špatně jezdí

id
hodnocení

2x
Jak jednoduché. Do teď se staralo příbuzenstvo, tak nyní si otce přestěhujte k sobě. Takto to bude spravedlivé.

Jenže po přestěhování do Česka by už ottec nedostával příspěvek na péči.

hodnocení

1x
Co otcovi zařídit pečovatelku nebo přímo pobyt v pečovatelském domě a jim nechat tím pádem sebrat ten příspěvek když se nestarají
Nevidim jedinej dúvod do příbuzenstva strkat jedinou korunu

Vitajte na Slovensku. Sociálna starostlivosť o takých ľudí tu je na biednej úrovni. Domovy dôchodcov sú plné a je potreba doplácať,najmä do tých súkromných. Nedávno tu v okolí riešila jedná rodina,že doplatok 400 € im zvýšili na 900€ mesačne a k tomu skoro celý dôchodok dôchodcu,ponecháné len štátne minimum. Ak ste chorí,starý alebo invalidný,každý na vás kašle.

hodnocení

1x
Tohle je zcela běžné bohužel. Zkuste pouvažovat nad pečovatelkou nebo o nějakém pečovatelském domě. Tím pádem žádnou peněžní hotovost příbuzní nebudou dostávat

okolik
hodnocení

0x

O zavedení bezkontaktní péče o seniora jsem ještě neslyšela. Dost možná ani ostatní rádci.

Jakou formu pomoci máte na mysli konkrétně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]