Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Městské kolo pro muže

Od: david* odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, hledám nějaké městské kolo pro muže. Ale žádné nemohu najít. Nějaké tipy? Kde hledat popř rovnou poslat odkaz? A ještě jedna věc: Můžou mít kluci na kole Košík? Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Osobně bych šel (pokud město kde jezdíte není extra kopcovité) do nějakého singlespeed kola:

kolor.cz/...

david*
hodnocení

Je drahé jako kráva a není městské.
asd1

Drahý ani ne, spíš hodně laciná dráhovka. Do města kravina, to leda tak pro profi cyklistu a to ještě na vhodnej terén (má to docela pilu = nic na couračky po městě)..

Jsou tam kola od cca 8900Kč, to se Vám zdá drahé?

A městská jsou všechna.

Jen si asi nerozumíme v pojmech "městské kolo", respektive Vy si představujete cosi, co městským kolem možná ani není.

Zde další i s přehazovačkou, když tedy musí být:

decathlon.cz/...

ml1

Do města jedině single speed. Přehazovačka byla sice dobrá machrovina za našich mladých let, to měl málokdo, ale vcelku zbytečná. Pak je tu akorát ta strategická volba správného převodu. Nesmí být moc těžký, aby se daly vyjet kopce, ale zase ne moc lehký, aby člověk nešlapal jak blázen.

Ty ceny taky nevypadají nijak šíleně. Já vím, že když jsem pro zajímavost v nějakém obchdě dal kategorii městské kolo, vyběhly na mě šílené ceny (25 a víc tisíc). Ale taky to byly single speed s torpédem. U těch na obrázku není jasné, jestli mají torpédo (brzdu v náboji), spíš mi přijde že ne. Osobně bych nechtěl, aby zabrždění záviselo jen na špalkových brzdách, vím jak blbě brzdí, když je vlhko (torpédo brzdí furt stejně dobře, i když už jsem taky jeho poruchu zažil).

Já teda jezdím na starém kole, ono je to asi do města nejlepší. Nemusím mít takový strach nechat ho před obchodem (i když krade se všechno). Jezdím na něm snad 20 let (za ta léta jsem na něm opravoval snad všechno) a neumim si představit, že bych ho něčím nahradil. Asi bych se musel podívat po nějakých bazarech zase po nějakém takovém krámu.

Kvalitu takhle z fotek neposoudim, jistě to nebude jako ukrajina z tlustostěných trubek. Vidim, že nemá blatníky, takže neni na jízdu po dešti. Nemá nosič - to je dost podstatná vada, kam asi dáte nákup. Ono to nemá ani ostatní výzbroj jako světla a zvonek, je to takový polotovar. Ale to se většinou dá pořídit a přidělat dodatečně. Ještě by byl dobrý stojánek, aby člověk nemusel kolo opírat někde o zeď.

Ta cena mi nepřijde nijak přehnaná, dyť za podobnou cenu (5-10t) se prodávají krámy v lidlech a dalších hypermarketech, kde člověk o jejich kvalitě nemá žádné iluze.

ml1: V brzdy se špalíky brzdí velmi dobře (i velmi špatně).Žáleží strašně moc na toim, zda jsou brzdové špalíky vyrobené z "puku", nebo z kvalitních směsí. Dají se koupit i brzdové špalky s brzdným účinkem téměr se rovnajícím kotoučovým brzdám. Ano, nestojí 20Kč/ks...

Kola v prvním odkazu (některá) jdou použít jako fixie i jako volnoběžka, výměna pastorku za 18 nebo 20z je také možná.

david*
hodnocení

Toto by mohlo být pro muže? decathlon.cz/...
Na tom jezdila moje babička. Záleží na vašem věku...Já bych do toho nešel, ale je mi jen 51.
k2

@m1: Proc singlespeed? Co je spatneho na prehazovacce?

Kulturni mestske kolo ma razeni v naboji a celokryty retez.

decathlon.cz/...

asd1

k2 až na tu váhu, 20 kg bude lákat magnety *smich*

Klasika do města byla v náboji tříkvalt od Sachse

Do města vozim starej bajk s blatníkama a pevnou vidlí...

Poučte, prosím, neznalého. K čemu je na tom kole ta pružina mezi vidlicí a spodkem rámu? To jsem na kole ještě neviděl

Asi mechanický posilovač řízení.
Do profi peletonu to ale ještě nedorazilo, amatéři mají náskok:)

@promon rám je ze dvou kusů kyvný.

hodnocení

0x

Nedávno jsem kupoval skládačku TERN. Skvělé kolo - každá ženská se ohlídne. Někdy i chlap :-D

A co to je dneska pětadvacet litrů?

Probůh...

9000Kč se mu zdá hodně a Vy mu nabídnete kolo za 26000Kč:)

hodnocení

0x
Můžou mít kluci na kole košík?
Můžou. Dokonce i sedlo může být.
Bez obav :)
david*
hodnocení

To je ironie?

Ten dotaz je myslen vážně?

Jako, že kluk na kole s košíkem je buzerant nebo proč by měl bejt košík na pánském kole vhodný či nevhodný?

Pokud ho potřebuješ, tak je super ho tam mít. Jezdit s batohem na zádech je opruz a pokud ti to nedovoluje víra nebo někdo na internetu psal, že je košík společensky nepřijatelný, tak dej na hlas davu a neměj ho tam i když by jsi chtěl.

Co je komu do toho.

Pochopil jsem nebo proč si se ptal na košík? Technicky jde přidělat na každé kolo.

Jako kluk jsme ho měl na psa a jezdil se mnou. Když jsem začínal pracovat, tak jsem v něm vozil basu s nářadím. Nebalancoval jsem s ní na řidítkách. Měl jsem košík.

Kovovej drátovej. Dole vytuněnej odřezkem koberce, aby se mi věci neprosekali od nadskakování o dráty košíku.

Je to supr věc.

A byl černej. Nebyl růžovej.;)

Snad jsem odpověděl maximálně.

Pro mě kolo bez košíku jako auto bez tažáku :-D

fram
hodnocení

0x

Elegance s košíkem...: cyklospeciality.cz/...

Městské kolo musí mít košík, po cestě stavíte na nákup, že?

Pokud jezdíte v rovině, nemusí mít kolo moc převodů: Lehčí a levnější. Košík dozadu: cyklospeciality.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]