Dobrý den,můj problém že týká digitalizace staveb. náš rodinný dům je starý více přes 100let,nyní mi přišel dopis z katastru,že se na pozemku nachází nelegální stavba,co vím z vyprávění cca před 60 lety byl k původnímu domů přistaven přístavek. Bohužel je od hranice k sousednímu pozemku méně než 2 metry.Jak legalizovat stavbu,neumím si představit,že by stavební odbor požadoval odstranění.
Legalizovat ji asi lze, viz odkaz, ovšem za jistých podmínek.
Ale já se domnívám, že nebude stačit jen jít na úřad poníženě žmoulat čepici, vyplnit lejstra a zaplatit poplatky. Ono to asi bude chtít nějakej ten bakšíšek.
U nás ve vesnici řešil po digitalizaci něco podobného každý druhý.Bourat nic nebudete,nebojte se.Musíte pozvat geodeta na zaměření,ten dá i vklad do katastru a vy na městský úřad,na stavební odbor.Doplatíte daň asi za pět let a pak budete platit daň z nemovitostí už pořád o něco větší.
1) Co je digitalizace staveb? 2) Chybí zásadní indicie: co se píše v tom dopisu? Pochybuju, že jenom oznamuje skutečnost, stroze bez dalších pokynů či informací tak, jak to je v dotazu.
Zdravím.V tom dopise máte uvedenou www adresu.Tak tu žádost vyplňte,doložte s nějakým prohlášenám že to tam stojí už šedesát let a pošlete jim to.Oni nemají datovou schránku? Bylo by to jednodušší.Ale nevím jestli si nebudete muset pozvat někoho na zaměření toho přístavku.Strýc si takhle postavil druhej barák v zahradě a potom teprve legalizoval.Jak to udělal se ho už ale nezeptám a teta to neví.Ale bourat něco po 60-ti letech asi nebudete.Hlavně komunikujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.