Nejste přihlášen/a.
No nevím, taky se mi ten dotaz moc nezdá.
Jeslti kondom potřebujete skutečně na nějaký projekt do školy, tak nevidím důvod to s mamkou neprobrat. Jestli je to na nějaké "hraní" v přírodopise či v rodinné výchově, tak na tom není nic špatného. Tam bych pochopil to, že se stydíš nebo když s rodiči je těžké tyto věci probírat, ale i tak, je to prostě věc do školy. Vzhledem k tvému věku by mi přišlo přirozené, že ti jej koupí rodiče, respektive asi mamka, kteří ti kupují i další školní pomůcky.
Jestli je to skutečně do školy, tak jej asi bude potřebovat víc lidí ze třídy. Takže co se domluvit s nějakým spolužákem, který je v lepší situaci, aby toto obstaral on a ty mu pak dáš peníze? Možná se ti bude smát, ale rozumní lidi se snad pochopí...
Tu školu máte taky na té vesnici nebo jezdíš někam do města? Není podstatné, kde bydlíš, ale kde máte tu školu. Jestli dojíždíš, neměl by být problém koupit v tom větším městě.
U Vietnamců mě toto taky překvapuje, ti jsou naopak rádi, že prodají co jde a nic moc neřeší, možná tě měli za nějakého figuranta, tak si dávají pozor. Ale myslím, že nákup kondomů věkově omezen není. Píšeš, že tam máte tři obchody, to je u všech takový problém to koupit, do všech chodí tvoje mamka a se všemi se tam zná, že by jí to vyslepičili? A i kdyby, proč je to tajné, když je to na nějaký projekt? Jestli je to vážně do školy, tak i když se to provalí, tak se nemáš za co stydět, naopak bys měl dostat pochvalu za samostatný a zodpovědný přístup.
Chápu, že kdybys je chtěl na sex, tak to by bylo ve 13 letech dost problém, ale na druhou stranu, jestli je to na nějaký projekt, tak nevím, o co jde, prostě si dodej kuráže a v některém tom obchodě to kup...věř, že v životě budeš řešit i horší věci a toto tak hrozné není...daleko horší by bylo, kdybys nyní měl sex bez ochrany a ta dívka s tebou otěhotněla a taky bys to musel řešit nějak s rodiči a byl by z toho ještě větší trapas...toto musíš uznat, že proti tomu je prkotina...
A co automaty, hodíš desetikačku a vypadne krabička se třemi kondomy. Možná dneska už je to víc (těch 10 korun je už docela dávno), když musí přijímat i 5€ a 10€ bankovky, alespoň co jsem někde viděl (abych pravdu řekl, v česku jsem automat na kondomy už dávno neviděl, ale určitě někde budou). Možná to už dneska neni ani v tak pěkné krabičce, přecejenom šetří se všude, ale za mých školních let jen ta krabička by stála za tu pětikačku (spolužáci si to pořídili na blbnutí, krabičku zahodili, já ji vybufetil).
Zkusit jiný obchod, normální drogerii, ale zrovna vietnamci mi přišlo, že takové věci neřeší.
Kondom je docela univerzální věc, a je to poměrně všeobecně známé, takže prodavač v drogerii jistě jeho jiné než zamýšlené použití pochopí. Ostatně i vietnamec tohle může pochopit, ale pořád je tu ta jazyková bariéra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.