Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oblečení na rehabilitaci

Od: m123® odpovědí: 10 změna:

Měla bych prosím trošku zvláštní dotaz.

Chodím na rehabky, mám za sebou elektroléčbu a teď chodím na masáže a cvičení. Byla jsem dnes podruhé. Minule vše proběhlo ok, ale dnes jsem byla u jiné fyzioterapeutky a ta mi na závěr řekla ať si příště vezmu nějaké kraťásky. Nepochopila jsem proč, protože i dnes mi stáhla kalhotky až do půli zadku a mačkala mi nějaké body u sedacího nervu, takže si myslím, že kraťase by ji zavazeli ještě víc. Jediný co mne napadlo, že při cvičení jsem musela různě roztahovat nohy, tak jestli ji třeba nebylo nepříjemný toto.

Ve chvíli kdy mi to řekla mne nenapadlo se zeptat, protože jsem se jen bavily o tom, že kraťasy nenosím. Jak to prosím chápete vy? Děkuji.

doplněno 21.03.23 10:36:

Díky všem za odpovědi, tímto můj dotaz uzavírám. Příště se zeptám přímo fyzioterapeutky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Napadá mne, že Vás třeba příště vezme někam, kde bude víc lidí. Tělocvična? Mmch. na všech rehabilitacích, kde jsem byl, bylo nutno se pohybovat přes prostory s více lidmi (chodby apod.), spodní prádlo by tedy působilo poněkud nepatřičně. U Vás to funguje jinak?

hodnocení

Toto tam právě vůbec nehrozí. Jsou tam tři pidi místnosti kde je jen lehátko, židle a malý stolek. A to cvičení je individální, protože probíhá s pomocí fyzioterapeutky právě na tom lehátku.

id
hodnocení

1x
Ja když masíruji manželovi esíčka, tak by mi dlouhé kalhoty kousek stažené vadily. Potrebuji vidět jak pracují svaly vedoucí do nohy. Nemůže to být váš pŕípadad?

hodnocení

0x
Myslíš že by se křížová " esíčka" dala dobře masírovat přes pásek s riflema když tě pobouřilo to že ti stáhla kalhoty na půl žerdi? Jestli nevíš co ta esíčka jsou tak to neřeš a nech to na člověku, který to studoval. A když ti řekne ať si příště vezmeš něco, co ti nebude bránit v pohybu, tak se asi předpokládá, že se bude snažit ti ukázat, co můžeš doma cvičit aby ti to pomohlo. Nepůjde o žádný skupinový aerobik ale o individuální cvičení.
hodnocení

Pochopil jsi můj dotaz? Asi ne.

Představ si že rehabilitací mám už za sebou tolik, že bych je sotva spočítal a protože se jedná o oblast kříže a plotýnek, tak už mě vůbec nepobuřuje, že mi při tom stáhnou kalhoty na půl žerdi. A když ti řeknou že si máš vzít kraťasy tak vím že asi půjde o to, abys měla volný pohyb a nepřišla v něčem co ti v hybnosti překáží a nemusela se svlékat do spodního prádla a stydět se za " nahotu". Prostě jim jde o to abys se cítila komfortně a myslela na to, co ti vysvětlují a nemusela si hlídat každý pohyb aby něco nevykouklo.
Myslím si to stejně. Já na fyzio rehabky spojených s masážemi chodila normálně oblečená a svlékala jsem se do kalhotek. Fyzioterapeut si zajel, kam potřeboval a neřešil. Při cvičení kalhotky nevadily ani jednomu z nás, ptala jsem se ze začátku,zda si mám prostě něco přinést na sebe. Řekl že ne, že by mu oblečení akorát překáželo v práci. Na masáže jsem si je sundavala a přikrýval mi prďku osuškou. Nebyl to jen tento jeden fyzioterapeut, byli čtyři u kterých jsem byla a všichni žádné oblečení navíc nepotřebovali. Tak mě nenapadá rozumný důvod,proč chtít kraťasy , než že chce ukázat cvičení na doma, tak aby se paní případně nestyděla při různých polohách...jinak fakt nevím, když ani skupinové cvičení nepřipadá v úvahu.. priste se jí zeptejte,jestli tam bude ta samá. Vážně by mě to samotnou zajímalo *nevi*
hodnocení

@totak, tak ještě jednou, nikde jsem nic nepsala o pobuřovaní, to ty o tom celou dobu píšeš. Mě přijde naprosto normální, že si prádlo stáhla, aby se k místu masáže dostala co nejlíp. Proto jsem se ptala proč kraťase, když by zavazeli.

Na rehabky chodím nepravidelně snad 20 let. Na masáže 2x měsíčně. Tento požadavek jsem slyšela poprvé v životě proto jsem se ptala zda někdo neví proč toto po mě fyzioterapeutka chtěla.

hodnocení

0x
Źrejne budete příště cvičit v tělocvičně měla jsem to podobné rozcvičovali mi rameno, nejdřív na lehátku potom už sama jsem dělala i cviky trošku na posílení.Vemte si kraťasy.leginy,nebo tepláky.
hodnocení

Tady tělocvična není. Mám to individuálně. Cca 30-40 minut masáž + odblokování a pak 15 minutový cvičení s tím, že mne u toho paní pomáhá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]