Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest hlavy při určitých situacích, malátnost

Od: jindras odpovědí: 1 změna:
Dobrý den.
Prosím o radu.
Pri určitých situacích - např.v obchodě, občas když řídím, u doktora, ve společnosti, v restauraci, v práci, ... mi svévolně nastupuje bolest hlavy, čela a prostě migréna. Do toho se jakože opotim, ztrácím pozornost, jsem malatny, srdce mi buší a bolí mě na hrudi... Byl jsem s tím u lékaře, mám lehce vyšší tlak, cca 140-150 / 85, prošel jsem odběrama, EKG, cukr v krvi - vše vesměs v rámci mezi ok, teď budu mít holtera...
Mě ale přijde, že ten spouštěč mého problému je spíše v mě hlavě. Vypozoroval jsem, že vždy těsně před tím, než se mi udělá v ten daný moment zle, tak na to nebo kolen toho nějak myslím a v podstatě si ti vyvolam. A pak se toho již nemůžu zbavit...
Dám příklad: řídím a mířím a jedu směr tubel Blanka v Praze. Před vjezdem samovolně pomyslím na to, že aby mě to tak vevnitř nechybělo, že tam není kde odstavit auto. No a už to přichází a mám co co dělat tunelem projet a vyjet ven. Je mi zle, jak ***
Nebo také jsme ve společnosti na zábavě, vše je ok. Jdu si pro pivo, kde je fronta. A samo mi ti dopředu nadhodi myšlenku, že aby se mi tam neudělalo zle, že je tam hodně lidí a fronta. Ní a stejně tak, ten problém minzacne přicházet - oplocení a vše, co jsemnosal jih výše.
Dříve se mi to nestavalo, to až nyní, cca 14 dnů se mi to děje.
Ví někdo, co s tím, jak se toho zbavit a kam se obrátit? Je to psychologa?
Máte někdo zkušenost?
Díky moc.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Já si myslím, že ano. Existují takové situace, kdy psychika vyvolá nějakou tělesnou odezvu, kdy člověk najednou ztratí citlivost, zhorší se mu vidění, rozbolí hlava, nějaká myšlenka ho až paralyzuje. Říká se tomu konverze, kam patří i tzv. hysterická slepota. Řekněte to Vašemu praktickému lékaři, aby vás poslal psychiatrovi nebo psychologovi. Přes něj byste to měl na pojišťovnu. Mohlo by se to zhoršovat a trvat roky. Přitom na to funguje psychoterapie. Mám v příbuzenstvu kluka, který podobně reagoval na určité jevy / světlo v tom hrálo roli/, takže jsem si o tom něco četla..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]