Nejste přihlášen/a.
Každou chvíli čtu zprávy tohoto typu
Jak podvodník zjistí telefonní číslo oběti je velice jednoduché.
Ale nerozumím těmto věcem.
Je to vše pravda co tam píší?
To ti oběi mají IQ tak nízké, že nepochopí o co jde?
A jak útočník zjistí kolik má oběť na účtu peněz - to mu ta oběť zdělí?
Zajímavé, že mě nikdo zatím nezavolal, že mám napadený účet a co tedy mám dělat? ( asi proto, že na účtu mám většinou kulové ).
Představují se jako kriminalisté, oznámí, že mají napadený účet a pokud peníze okamžitě nepřevedou, mohou o ně přijít
To je ve stručnosti, využívají toho, že lidi jsou vystresovaní. Viděl jsem na YT video, kde tento způsob je zdokumentovaný a je hodně promyšlený. Asi s podvodníky spolupracují nějací psychologové.
Ještě doplním, že k tomu, aby se vám ozvali, stačí klikat na internetu na inzeráty typu "Výhodné zhodnocení úspor" a podobné a vyplnit kontektní údaje, že se vám ozvou. Takových inzerátů je plno.
1. V podstatě ano.
2. Ano, tito lidé buď musí mít nízké IQ, nebo mohou trpět nějakou nemocí např. demence.
3. Buď to zkusí, nebo mu to (asi někdy) i lidé řeknou.
4. Také mi zatím nikdo nevolal. Ale svou bankéřku znám osobně, takže by neuspěl tak jako tak. A do banky to mám pěšky asi 5-10 minut maximálně.
Slavo, Vy tak zkušený a nevíte to:
Je to vše pravda co tam píší?***ve vetšině textu ANO.
To ti oběi mají IQ tak nízké, že nepochopí o co jde?***To není o IQ, páč více lidí věří hloupostem, lžím, konspiracím apod.
A jak útočník zjistí kolik má oběť na účtu peněz - to mu ta oběť sdělí***záleží na druhu podvodu, ale lidé vykecají kdeco,.
Zajímavé, že mě nikdo zatím nezavolal, že mám napadený účet a co tedy mám dělat***buďte rád, mne chodí email každou chvilku, od míst, které užívám. Seznam, Alza, pošta, volny, atd..
Milane.Mě občas do mailu chodí zpráva od české pošty která vždy skončí ve spamu.typuVáš balík N:xxxxxx čeká na zpracování z důvodu nezaplacených nákladů na dopravu (xx CZK), balík jsme nechali čekat na vaši platbuSledovací číslo: xxxxxxxxxxxxxxxxxStačí se podívat na adresu odesílatelexxxx@email.xxxx.com a je mi vše jasné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.