Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikonoce - Rakousko. Zimní a nebo letní pneu

Od: flicek® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám další dotaz.
7 - 10. 4. 2023 jedu do Salzburgu na dovču autem.
V příloze jsem poslal Scream fotky kudyma pojedu.
Koukal jsem na pravdila zimních pneu pro Rakušany a mají v zákoně, že zimní pneu je poviné od 1.listopadu - 15. dubna,
Zimní pneumatiky jsou povinné pouze tehdy, pokud na silnicích panují zimní podmínky (sníh, led, náledí, břečka...)
Tohle je útržek citace ze zákona, který jsem našel na netu.
Pár dní před odjezdem jedu do servisu, tak přemýšlím zda je mám nechat vyměnit za letní a pustit se na "trip" a nebo to nechat, tak a jet ještě se zimními.

Děkuji za vaše rady, tipy, postřehy a osobní zkušenosti.
S pozdravem
Lukáš

Velikonoce - Rakousko. Zimní a nebo letní pneu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nechal bych zimáky, na Velikonoce může napadnout 10cm sněhu, tak dopředu žádná předpověď nevidí

hodnocení

Děkuji za dotaz,
Po zvážení jsem se rozhodl nechat zimáky. A přezuji až se vrátím z Rakouska.
Děkuji moc za radu přeji hezký den.
S pozdravem
Lukáš

asd1
hodnocení

0x
Servis pár dní před odjezdem není moc chytrý nápad.. Salzburg nejsou hory,tak spíš letní,ověřit si predpoved počasí...

id
hodnocení

0x
Vloni 22.4. 2022 tam nasnězilo během dopoledne 10 cm sněhu.

mathew
hodnocení

0x

Můj odhad je, že tam bude tak 10°C, ale jelikož jdeš pár dní před cestou do servisu tak to nemá cenu řešit teď, kdy je to věštění z křišťálové koule.

hodnocení

Děkuji všem za rady a odpovědi. Nakonec jsem se rozhodl, že když budu mít zimáky na autě o něco délé ničemu to neublíží. Tudíž budu přezouvat na letní až se vrátím ze Salzburku.
To už bude po 10. dubnu a u nás je povinnost je mít do 31.3.
Děkuji a přeji hezký den.
Lukáš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]