Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký používáte hořčík?

Od: lada1® odpovědí: 16 změna:

Na trhu je v lékárnéch několik druhů hořčíku,který preferujete pokud si dáváte tabletku?Doplňujete cíleně?S kterým přípravkem máte kladnou zkušenost?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Žádný. Daleko lepší je Magnesia nebo Gemerka v přiměřeném nožství.

doplněno 19.03.23 14:14:

@lada1: Nic mi do toho není, je to čistě vaše věc, ale proč do sebe raději chcete cpát chemii?

hodnocení

Ano máte pravdu to je ta nejlepší varianta,ale přece jakou tabletku když už?

@satam: cpát se chemií? A hořčík není chemický prvek? Viz periodická tabulka prvků.

@mori: Doplňte si základní znalosti! I vaše tělo je čistá chemie v pravém slova smyslu! Ovšem je velký rozdíl do sebe dostávat hořčík v přírodní formě v minerálce a cpát do sebe synteticky vyrobený hořčík v nějakých tabletkách, tedy čistou chemii. Ale obávám se, že vy toto nepochopíte.

nov
hodnocení

4x

Magne B6 Forte 50 tablet.

hodnocení

3x
Dobrý den,úplně nejlepší je hořčík v tekuté formě Magnesium natural. Přežije cestu trávicím traktem a skutečně se vstřebá do našeho organismu až z 90%. Pití minerálky je dobrý zvyk,ale nepokrývá potřebu minerálu,které si tělo nedokáže vytvořit. Navíc naše znečištěné prostředí, konzumace alkoholu,pití kávy nám z těla ještě minerály ubírá.

ring
hodnocení

2x
Hořčík v chelátové formě.
Tělo ho snáší velmi dobře a také je velmi dobře vstřebatelný.
Ring. -souhlasím. To je jediná forma,kde to nejsou vyhozené peníze.
kolemjdouci

A nějaký konkrétní přípravek by nebyl? Nějak nemohu najít. Děkuji.

Vyberte si třeba zde doplnky-stravy.heureka.cz/...

hodnocení

2x

Já také celkem často Magnésii, teď v týdnu jsem koupila v Kauflandu nějakou slovenskou za 10,90 Kč -Lubovnianka magnéziová, zdá se mi výborná a dobrá cena.

Jinak občas do vody šumivé Magnézium, někdy Muscoaktiv stop křečím, ten mi při křečích zabere vždy.

Ale celkem často piji jen tu vodu.

doplněno 19.03.23 14:21:

@satam ano, je to tak. Já si jí všimla poprvé, předtím jsem ji v obchodě vůbec nezaregistrovala

Ta Lubovnianka magnéziová je také dobrá, s klidným svědomím doporučím.

hodnocení

2x

Pokud máte hořčíku nedostatek, což se projevuje hlavně jako nepříjemné vjemy v dolních končetinách, pocity těžkých nohou a křeče dolních končetin, je dobré si nechat napsat od praktika Magnosolv. Je registrován jako léčivo, tak máte jistotu, že ten hořčík jen neprojde vaším tělem bez účinků, což se může stát u některých volně dostupných potravinových doplňků. Je na něj doplatek.

hodnocení

1x

Sama jsem si kupovala co nejčistější, žádné od A až po Zet. Od neuroložky jsem dostala Magnosolv. Nemá cenu je brát preventivně, velice rychle odejdou s močí. Vyzkoušeno, nepomohlo preventivně, ale při problému, křeče, zvláště Magnosolv zabere ihned. Magnosolv zabere spolehlivě, ale je mírně projímavý. :-DNa dialýze jsem nafasovala v lékárně dělané kapsle, protože křeče bývají opravdu kruté. Také nemá cenu je brát preventivně. Ale při prvním náznaku křečí zafungují bezvadně.

liska5
hodnocení

0x

To já poprosím doktora, aby mi předepsal Magnosolv. /Není úplně levnej./ Co jsem ležela v nemocnici nebo v rehab. ústavu, tak mnohé pacientky tvrdily, že jen ten jim zabere, že je v něm Mg ve vhodné vazbě. Na radu lékárníka si sáček dělím na dvě dávky. Beru příležitostně při vyčerpání, křečích v nohách nebo nespavosti. Jinak jím dost potravin, kde je hořčík výhodně, neboť se vstřebává a uplatňuje s jinými minerály a vitamíny. Mg+Zn+Ca a vit.B6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]