Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat oblek pro kluka

Od: terinda odpovědí: 20 změna:
Dobrý den, prosím o radu, kde sehnat oblek na imatrikulační ples pro jedenáctiletého kluka. Koná se už za dva týdny. Bydlíme v Praze, ale nevím, kam zajit. Mají obleky v řetězcích typu H&M apod, nebo byste doporučili spíš nějaké speciální obchody se společenským oblečením? Popravdě o žádných takových tu nevím. Na internetu asi něco je, ale raději bych, aby si vše v obchodě vyzkoušel. Předem díky za konkrétní rady.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Poptala bych se v nějaké půjčovně oděvů. Přece jen se mi zdá 11 let málo na pořizování obleku. Pokud v půjčovně neuspějete, tak tedy koupit někde tam, kde radí ostatní.

Neodpustím si poznámku. Imatrikulace, ples, 11 let - to je zmatení pojmů. Neberte to osobně. Popleta je někdo jiný. Imatrikulace se týká budoucích vysokoškoláků. Jakoukoli slavnost pro děti nazvanou imatrikulace považuji za zneužití a zlehčení pojmu. Ples - kdo tam bude tančit? Děti? Dokonce walz a tango? Omlouvám se za nevyžádanou poznámku. V každém případě přeji úspěch při pořizování obleku a pak příjemnou zábavu. Asi na diskotéce.

terinda
hodnocení

Je to uvedení do studia nových primánů na osmiletém gymnáziu. Všichni tomu říkají imatrikulace. Zároveň s tím je v Lucerně maturitní ples čtvrťáků a oktavánů.

hodnocení

3x
Dobrý den,vůbec mi nepřipadá na obleku pro 11leteho chlapce nic divného. Navíc tazatelka oponuje,že ostatní prijdou v oblecích také. Dotaz zní kde ten oblek koupí, pokud se nepletu. Slávie- Eden - minulý měsíc jsme v rodině slavili jubileum - zlatou svatbu. Můj vnuk,kterému teprve budou 3roky,oblékl bílou košilku do tmavomodreho obleku,měl motýlka a šle. A tohle jsem mu pořídila v O.C. Eden Praha,druhé patro. Vše dovoz Turecko.
doplněno 19.03.23 12:40: Doplnuji: Ještě můžete kouknout do obchodů Marks&Spencer

hodnocení

3x

Občas projdu vietnamskou prodejnou a v mnoha jsem dětské obleky viděl. Pěkné a levné, košile také. Určitě byste vybrali.

Jak123 - možná to tam vypadá na první pohled jakžtakž,ale materiál bude stát za houby. Neprodysny a mačkavý..

Nep kvalitní látkurodyšný ne, že by byl za tu cenu nemačkavý, to určitě ne, není to vlna apod., ale paní ho chce na jeden ples a za rok z toho stejně vyroste. Je to i o penězích, pokud má rodina peníze nazbyt, ještě stihne i krejčího a kvalitní látku.

mnd®
hodnocení

3x

italka: No a? Na jeden večer dobrý a pak se to vyhodí.Osobně mám dva obleky - jeden ,,sváteční,, a druhý ,,smuteční,,.Kravat mám dost.Košile neperu ale kupuji nové a potom vyhazuji.Teda propláchnu před použitím v ruce.Vy asi máte plný šatník.ale já to tak nehrotím skladovat staré prádlo.

Mnd - nebudu komentovat vaše postupy,ale vrátím se k otázce materiálu - když se obleknete na společenskou událost,jde o slavnostní oblečení a chcete se v něm cítit dobře po celý večer. Pokud se oblečení mačķá,ten vzhled jde do háje,pokud je látka neprodyšná,je to nesnesitelné a začněte se potit.
Když jdu na slavnostní událost a chci si ji vychutnat,je škoda pokazit si zážitek nevhodným oblečením.
mnd®

Ano.V jedenácti letech půjčovna obleků.Kdy ho zase bude potřebovat? Nám starším už to tělo neroste.Akorát někomu po pivu,ale s tím starosti nemám.Pořád jsem hubenej jak dvacetiletej klučina.

Mnd - já o půjčovně obleků nic nepsala

liska5
hodnocení

2x

Jedenáctiletému? Oblek? Nestačily by tmavé kalhoty, elegantní košile třeba s jemným proužkem, motýlek od Vietnamců a nablýskané černé polobotky?

doplněno 19.03.23 12:08:

Nám vnuk vyrostl z drahého obleku během tanečních. Oblek koupený v 15 letech mu teď v 16 je malý. Už měří 195cm! :-D

Také se neztotožňuji s myšlenkou, aby jedenáctiletý měl při imatrikulačním plese má sobě oblek. Je to zbytečné i pokud se jedná o opravdu hodně prestižní školu. Ani matky by má sobě neměly mít róby. Obléknout se slušně, to ano, ale je důležité mít na paměti,komu patří večer. Jedenáctiletých kluk roste rychle, obyčejný levný oblek je spíše faux pas, takže bych to řešila také jiným oblečením. Jinak - v H&M mají pánské obleky, kalhotky kolem 1000 Kč, saka kolem 2000 Kč. Nevypadají úplně špatně, materiály jsou příjemné. Ale nevím,zda mají v nabídce dětské. U nás mají dětské obleky nejčastěji u Vietnamců. I v ostatních větších městech. Ale na materiálu to poznáte. Zkuste ještě poptat kolegyně a kamarádky, zda nemají oblek po svém synkovi ;)
terinda
hodnocení

Děkuju za příspěvek. Ples je v Lucerně, a kluci z jeho třídy budou v oblecích. Dokonce dle instrukcí učitelky mají mít motýlka.Nechci ho vystavovat situaci, že bude jediný v něčem jiném.

Našla jsem v coccodrillo. Ani to není tak cenově náročné.

liska5

Motýlek je to poslední, a na malém klukovi je hezčí, než kravata. Dá se koupit nějaká originální .černá projmutá košile. Někdy i v sekáči. Sako mi příjde jak z pohádky - motýl Emanuel. Zkuste ty Vietnamce, když jinak nedáte. Případně se ptejte maminek spolužáků.

Omlouvám se, špatně jsem pochopila otázku. Myslela jsem že imatrikulační ples má například jeho starší bratr nebo sestra a jedenáctiletý hošík bude hostem.

terinda
hodnocení

Díky moc za rady. Zkusím obchodní centrum Nový Smíchov a Cocodrilo. Když to nedopadne, tak asi i ty Vietnamce.

id
hodnocení

0x
Oblek neee
I klučina se bude cítit trapně. Stačí světlá košile a vestička.

Tak ve vestičce se bude určitě cítit trapně.

liska5
hodnocení

0x

Dnes jsem viděla u Vietnamců obleky pro malé kluky za 860,- i s vestičkou. Nemačkavý materiál. Měli k tomu různé košila a motýlky... A to jsme příhraniční maloměsto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]