Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám web s určitou návštěvností a chtěla bych na něj umístit reklamy od Google Adsense. Ale dočetla jsem se, že se s tím pojí spousta povinností.
Pracuji na HPP u zaměstnavatele, takže chápu, že potřebuji živnostencký list - vedlejší činnost a pak se registrovat jako identifikovaná osoba.
Máte s tím někdo zkušenosti? Na internetu je plno odborných článků, ale našel by se někdo, kdo mi to vysvětlí jako pro nováčka? Co všechno a jak udělat?
Děkuji za jakoukoliv odezvu.
Jsem přesvědčená, že živnostenský list potřebujete. freebit.cz/...
Ale sama vidíte, rádce přede mnou radí něco jiného, tady Vám kdokoliv může napsat cokoliv, ale Vy potřebujete mít jistotu. Také jsem našla článek z roku 2007, kde se píše, že Žl není potřeba?
Pokud chcete mít jistotu, najděte si ve svém okolí dańového poradce s kulatým razítkem a objednejte se k němu, je ze zákona pojištěný a tudíž za svoje rady ručí. Řekne Vám přesně, co všechno potřebujete a jak to vyřídit.
@jozka jj,souhlas. Hlavně pokud chci rozjet něco, o čem toho moc nevím, je lepší se jít dopředu poradit. Sama jsem využila několikrát a vždy se mi to vyplatilo.
Aha, já myslela, že "První povinností je registrace, kterou provedete do 15 dnů ode dne přijetí či poskytnutí služby nebo při překročení hodnoty pořízeného zboží." že se tím myslí registrace do 15 dní od uzavření smlouvy s Google.
Mám to přímo ze stránky, která pojednává o povinnostech identifikované osoby jake-james.cz/... Já nevěděla, jestli se myslí tou registrací jako IO první přijetí platby nebo založení účtu u Google Adsense.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.