Mám diagnostikovanou rakovinu, čeká mě chemoterapie a ozařování. Moc se bojím, jak se s tím vyrovnat , abych se uzdravila a léčbu zvládla? Děkuji za pochopení.
Dobré by možná bylo si přečíst/poslechnout/shlédnout vyprávění někoho, kdo si léčbou rakoviny úspěšně prošel - takových lidí je spousta i mezi mediálně známými osobnostmi/celebritami.
Doporučuji každý den (3x) šálek čaje z řebříčku , po dobu dvou týdnů . Poté týden pauza a opět opakovat . Nejlépe použít čerstvý , až poroste , ale sušený je také dobrý . Přeji brzké uzdravení a pamatujete , že naděje umírá poslední . Zvládnete to !
Dnes je už rakovina docela "běžná" nemoc, kterou dokáží lékaři velmi úspěšně léčit. Snažte se léčbu brát jako nutnost a představujte si, jako to bude po skončení léčby. Chemoterapii dokáží lékaři tlumit vhodnými léky a ozařování snáší pacienti většinou dost dobře. Snažte se brát léčbu bez velkého stresu, s pocitem, že se plně uzdravíte. Věřte si, mluvte o tom s nejbližšími a s pocitem víry uvidíte, že vše překonáte levou zadní. A obavy překonejte humorným: Já tu nemoc porazím smíchem a dobrou náladou! (to mám od své známé, která se také léčila a dnes je již zcela zdravá).
Nechoď tam s vědomím, že jdeš na smrt. Naopak plánuj něco nového a pěkného a mysli na to. Jak se v tom budeš placat a poddávat, tak to bude s psychikou horší. Vem si příklad z Heleny Růžičkové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.