Nejste přihlášen/a.
Syn má RS déle než 10let, první 2 roky byly peklo, jedna ataka za druhou. Ten nástup RS může být velmi razantní, ale pokud Vám primář říká, že bude chodit, tak tomu musíte věřit. Lékaři mají množství různých léků aj., u syna vystřídali všechno možné, aby průběh zvrátili.
Jeden čas také nemohl chodit, neviděl, oči se mu vytočily do stran, ani tu nechci vše vypisovat, abych Vás neděsila...lékaři nám tenkrát řekli, že syn má nejtěžší průběh ze všech pacientů za poslední 2 roky. Tehdy nám výrazně pomohly plazmaferézy, nakonec absolvoval 2 roky po sobě sérii kapaček .
Lázně nám nikdy nebyly nabídnuty, takže zkušenost bohužel nemám. Jediné, co potom trvalo déle,byl výpadek krátkodobé paměti, vše si musel zapisovat, ale i to se časem upravilo.
Nakonec ataky přestaly, oženil se, má 2 děti, vrátill se rekreačně k floorbalu, má dostatek pohybu, žije plnohodnotný život, pracuje, nebere žádné léky, nikdo cizí by na něm nepoznal, že má RS..
Medicína jde kupředu mílovými kroky, hlavně žádný stres a černé myšlenky, mluvte s lékaři a důvěřujte jim. Přeji Vám, aby byla Vaše paní rychle v pořádku a nemoc přestala útočit.
Zdravím.Paní je v nemocnici a vy jí tam mejete i zadek? Divné.Když byla manželka v nemocnici a potom v DD tak se tam o ni starali oni.Pak jsem si ji vzal domů a staral jsem se já.Odešel jsem z práce,zařídil vybavení bytu a hlavně koupelny a všechno okolo i s příspěvkem na péči.Měl jsem to 24/7.Doma chodítko,venku inv.vozík,ale to měla zas kvůli operaci obou kyčlí..Neměla eresku,ale demenci třetího stupně ale ono to bylo stejně na palici.Skoro nechodící a ještě demence.Ale dal jsem se tenkrát na boj a bojoval jsem až do poslední chvíle.Teď už bojuji jen s úředníkama.
Držím palce ať to zvládnete.Jednoduché to není.Zvládnout se to dá ale vyléčit ne.
Když napíši že mariánky,Karlovy Vary nebo Luhačovice- tam se mi líbí tak budete spokojený? Darkov taky není špatný.
Já taky.A ještě raději bych byl kdyby byla ještě živá,ale to už nevrátím.Ano,moje manželka se ani tak nestyděla ale spíš nasraná,že se nemůže o sebe postarat sama.
RS, zvaná Rozka, to je svině hodně veliká. Lázní je hodně, ale pomoc pramalá. Paní musí rehabilitovat a stále. Pobyt v lázních ji naučí, ale nevyléčí. Klimkovice nebo Rehabilitační ústav v Darkově, jsou opravdu dobré. Nevím, jestli se nezpronevěřím pravidlům, ale na Facebooku je skupina RS a tam se dozvíte, z první ruky, všechno, co postižení vyzkoušeli a co pomohlo nebo ne.
Já chápu to Vaše zoufalství, ale mluvte s lékaři.
I oni teď musí zkoušet, co Vaší paní pomůže, jaká léčba zabere. 100 lidí s RS, sto různých průběhů..
U nás také vyzkoušeli lékaři vše možné, různé infúze, Betaferon obden, plazmaferézy, nejhorší asi bylo to čekání na schválení, některá léčba nešla nasadit hned, to očekávání, zda lék pomůže, jak u ruské rulety...
Ale těch léků je naštěstí teď hodně, navíc medicína jde kupředu mílovými kroky.
I u syna byl v jeden čas problém s vyměšováním, neudržel stolici, měl zavedenou cévku, musela jsem dospělého chlapa koupat jak malé dítě. Jindy mu zas teklo z očí, jak když pustíte čůrkem kohoutek.
Pokud Vám onemocní člověk, kterého milujete, sáhnete si až na dno, je to ta nejtěžší zkouška, kterou Vám život připraví.
Lékaři to určitě vychytají, zvrátí a zabrzdí, musíte jim důvěřovat, jen musíte počítat s tím, že to může déle trvat. Přeii hodně sil.
To musíte komunikovat s lékaři ohledně možností..Je to autoimunitní onemocnění, to se těžko odhaduje i jim. Není nepřítel, na kterého cílit. Přesto se to někdy zastaví, u švagrové na dlouhé roky jen s občasnou atakou. Po těch kortikoidech ještě oteče i v obličeji, ale to pak časem splaskne. Držím pěsti!
Taky jsem ženu miloval a byla nejlepší na světě.S tím se musíte naučit žít.Celkem mi pomohlo když jsem s ní chodil k psychiatrovi a mohl jsem se vykecat i já.
Zeptal jsem se doktorky a řekla Darkov.Ale já nevím - neznám.Ona doktorka-bydlí ve vedlejším vchodu tak se občas potkáváme..
Darkov je část Karviné. Jsou tam lázně a přímo v Karviné, je veliký, krásný a moc dobrý Rahabilitační ústav. Nějaký malý rozdíl mezi lázněmi a ústavem určitě je. Prý. Tam byli vždycky hodně dobří.
totak - hlavně že jsi poradil který jsou lepší a kde se ti nelíbilo.Tak si jezdi kam cheš,Poplatníci to zaplatí.
totak: zaměstnání si hledat nemusím.Jsem v důchodu a jestli ty pracuješ tak mám peníze i od tebe z tvých daní,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.