Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmatek v pojmech (an)aerobní, kardio v oblasti životosprávy

Od: herd® odpovědí: 1 změna:
Nějak se neorientuji v pojmech související s sportem/hubnutí:
Aerobní anaerobní
(úryvek z nějakého lifestyle plátku)"Případně můžete zvolit kardio během které můžete i konverzovat s přáteli" tomu rozumím, že to není intenzivní zátež během které člověk lapá po dechu a potí se, ale chůze nebo pomalá jízda na kole
Zajímá me to v ohledech:
k čemu je kardio synomymum (možná jsem to obrátil)
s čím je dobré začít, když člověk nesportuje moc
co je efektivnější na spalování tuku
v čem jsou rizika toho režimu s tou vysokou záteží (rozcvičení, riziko praksnutí/namožení svalů), jak dlouho denně se dá praktikovat
může u vysportovaných lidí probíhat ta samá činnost v opačném režimu jako u nevysportovaných (jakože sportovec když běží(třeba o něco pomaleji než je zvyklý) a běží kancelářský typ, tak jeden běží aerobně a druhý anaerobně)
Který režim je "lepší"? (nechal jsem to takhle neurčité schválně)
doplněno 15.03.23 15:52: Titulek měl samozřejmě začínat slovem Zm-a-tek
doplněno 15.03.23 16:15: Případně by mě zajímaly ještě další párové pojmy, kterými se obě duality aerobní/anaerobí vyjadřujou.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

název opraven

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]