Nejste přihlášen/a.
Po vyšetření moči mi pan doktor řekl,že mám v moči krystaly(písek) a že mám proto hodně pít.Doporučil mi i pití piva.Mě pivo nechutná,nikdy v životě jsem nevypila ani jedno,protože když jsem ho ochutnala,tak se mi zdálo hnusné.Ale když mi ho pan doktor doporučil,tak jsem si koupila plzenské,nezdálo se mi tak strašné a dokonce jsem ho celé vypila.Ale že by mi nějak chutnalo se také nedá říct.Jestli je ale na vyplavení písku z moči prospěšné,tak bych ho tak jednou týdně zvládla vypít.Tak se chci vážení poradci zeptat,zda by mi pivo opravdu mohlo pomoct.
Pijte vodu, nalačno po ránu sklenici a pak mezi jídly.. Berte hořčík, vařte si vývary z petržele / celé/.. V těch není alkohol ani se po nich netloustne a pomáhají! A vyhýbejte se potravinám s oxaláty /šťavelamy/. Doktor Vám měl dát informační leták ohledně životosprávy.
Zdravím,jsem na tom stejně jako Vy ,pivo zrovna nemusím,spíše si dám víno a když jsem to po operaci ledvinových kamenů řekl mému urologovi tak mi řekl at si denně dám půl litru čaje s citronovou štávou,která má preventivně zabranit, aby se v moči maličké zrnka písku spojila ve větší kameny,které spůsobují koliku ledvin.Já sice nekupuji citrony,to bych se dneska nedoplatil,ale přišel jsem na dobrou náhradu tuto citronovou štávu muuw.cz/... ,neplette si to s chemickou citronkou ,opravdu tam je i dužnina,ten odkaz je jen informativní,kupuji ji levněji v Lidlu,nebo v Kauflandu kolem 35 kč.
Prý to je kvůli vodě, která se nachází právě v Plzni.
"Plzeňská voda – měkká voda vhodná pro silně chmelená spodně kvašená piva". Někde jsem četla, že právě kvůli té vodě je "Plzeň" léčivá a že pivovar v Plzni má dokonce vlastní pramen, nebo studnu. Ale už je to dávno, co jsem to četla a moc si to nepamatuji. Akorát to, že prý ta jejich voda je unikátní.
Nwn co je na tom pravdy-četl jsem že jediné plzeňské (tedy Pilsner Urquell ) je zásadité povahy, kdežto ostatní kyselé . Tak prý proto je při určitých nemocech doporučováno!
Zdravím,
spíš jde o to, jaký problém vlastně máte. Pokud máte jen problém s tím, že málo pijete, tak můžete pít skoro cokoli, samozřejmě káva není moc vhodná nebo sladké limonády, prostě obecně zvýšit pitný režim. Pak budete častěji i vylučovat.
Lékař měl na mysli možná to, aby se Vám pročistily ledviny a celkově koloběh. Je potřeba tedy více pít, ale nemusí to být nutně pivo. U piva je určitě pravda, že je hodně močopudné, takže Vás to bude honit častěji a rychleji než u ostatních nápojů, což je v rámci toho pročištění ideální. Ale jedno pivo týdně vás v tom asi nespasí. Lékař Vám možná doporučil tu "nejlepší" variantu, na kterou lidi rádi slyší, protože hodně lidí pije třeba tři piva denně a když jim to doporučí lékař, tak tím lépe. Samozřejmě pokud pivo nemusíte, nebude to pro vás úplně to nejlepší. Také je pravda, že pivo může rozpouštět ty písky a ledvinové kameny, minimálně tomu může trochu napomoci.
Pivo je každé jiné, budete si muset najít nějaké, které vám bude chutnat. Plzeň se říkala, že je hodně zásaditá a doporučovala se, ale taky se hodně šidí, hořká podle mě moc není. Třeba zmiňovaný Pardál je rozhodně hořčí než Plzeň. Mně třeba Pardál ale taky vůbec nechutná, jednak nemám rád tak hořká piva a hlavně mi u něj vadí, že do něj přidávají barevné slady, které patří správně do tmavého piva, takže mi nechutná ani chuťově. Mám rád světlé pivo pouze ze světlého sladu, ne ty dnešní experimenty s tmavými slady do světlých piv. Takže každý si musí najít něco, co mu chutná, hodně dělá i použitá pivovarská voda.
Podle mě řekl pivo, protože u piva je předpoklad, že někdo udělá 4 za den a má průtok. Ten je na proplach ledvin a dál důležitý. Možná je i s tekutin v kategorii "močopůdné" a koukám, že je. Proto je nejvhodnější.
Jsou piva i méně hořká než Plzeń. Mě chutná víc Pardál 10 (Budějovické pivo).
Co jsem se naučil, tak stačí otvírákem na pivo opatrně víčko odehnout na jedné straně a pak o 90stupňu na druhé odehnout a rovnou opatrně otevřít.
Víčko pak není zdeformované a lze s ním pivo opět zaklapnout.
Není potřeba špuntu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.