Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může to být starožitnost

Od: janka odpovědí: 12 změna:
Dobrý den. Našla jsem tenhle medailon při vyklízení chaty. Jakou má asi cenu a jak je starý? Nenašla jsem na něm žádnou značku ani punc. Děkuji za odpověď
Může to být starožitnost
Může to být starožitnost #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Mně na tom přijde zajímavý ten perský motiv lva a slunce. Mohlo by to být dovezené jako suvenýr z těchto končin, a pak by to nezbytně punc mít nemuselo, i kdyby to bylo ze vzácnějšího kovu.
Detailnějším prozkoumáním by mělo být vidět, jestli je to lisovaná cetka, nebo ručně vytepané.

olinl
hodnocení

3x

Nikde nevidím punc, karáty, značku, výrobce-těžko určit cenu..

olinl

Jinak zkuste nejbližší zlatnictví, podle úsměvu prodavače/prodavačky při pohledu na přívěsek poznáte již dopředu hodnotu..

hodnocení

3x

Dobrý den.

Cena bude nulová. Nikde není ani značka, natož punc.

Na to, aby něco byla starožitnost to ještě nemusí být stříbrné (zlaté, platinové...). Tohle tedy asi starožitnost nebude, ale je to docela pěkné a zachovalé, takže nějakou drobnou cenu to určitě má.

hodnocení

1x

Jak je to staré se takto určit nedá. Ale to, pod čím si představujeme "starožitnost", to zřejmě nebude. Vypadá to naopak dost "nově". Já vidím lva, a asi to nosil někdo v tomto znamení. Kdyby to bylo stříbro, byl by někde punc. Ale je možné, že ho nevidíte. Já být Vámi, tak s tím dojdu do jakéhokoliv zlatnictví. Tam Vám alespoň řeknou, co je to za kov. :)

mnd®
hodnocení

0x

Jestli máte v rodině někoho ve znamení býka tak mu to dejte jako dárek.Třeba ho to potěší.Cena je beztak nulovákdyž to nemá žádný punc ani nic jiného.

Býkovi bych to nedávala, podle mne je to lev. Má hřívu, tlapy, výšku těla a ocas lví. ;)

mnd®

Koukal jsem na to na mobilu.Jo lev *palec*

nerentier
hodnocení

0x

Kromě jiného nesvědčí pro vyšší hodnotu ani místo nálezu: Lidé jsou různí, ale cennou starožitnost bych na chatě určitě nenechával.

18.03.23 13:07
hodnocení

0x

Šmuk

hodnocení

0x

Podle očka na přívěsku to je novodobá věc, dovezená z dovolené, takže cena nic moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]