Dobrý den. Našla jsem tenhle medailon při vyklízení chaty. Jakou má asi cenu a jak je starý? Nenašla jsem na něm žádnou značku ani punc. Děkuji za odpověď
Mně na tom přijde zajímavý ten perský motiv lva a slunce. Mohlo by to být dovezené jako suvenýr z těchto končin, a pak by to nezbytně punc mít nemuselo, i kdyby to bylo ze vzácnějšího kovu. Detailnějším prozkoumáním by mělo být vidět, jestli je to lisovaná cetka, nebo ručně vytepané.
Na to, aby něco byla starožitnost to ještě nemusí být stříbrné (zlaté, platinové...). Tohle tedy asi starožitnost nebude, ale je to docela pěkné a zachovalé, takže nějakou drobnou cenu to určitě má.
Jak je to staré se takto určit nedá. Ale to, pod čím si představujeme "starožitnost", to zřejmě nebude. Vypadá to naopak dost "nově". Já vidím lva, a asi to nosil někdo v tomto znamení. Kdyby to bylo stříbro, byl by někde punc. Ale je možné, že ho nevidíte. Já být Vámi, tak s tím dojdu do jakéhokoliv zlatnictví. Tam Vám alespoň řeknou, co je to za kov.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.