Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné polykání před usnutím

Od: petr79 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

manželka (36 let), má zničehonic samovolné polykání naprázdno před usnutím. Nejdříve to začlo 1x polknutí naprázdno a další dny už před usnutím vícekrát. To samé když se v noci probudí. Přes den tu občas brečí a nevíme co s tím. Už to drtí psychicky i mě a chci jí nějak pomoci. Našli jsme něco o parasomnii, že by to snad mohlo být ono, ale nevíme. K tomu má cukání v rukou, občas krkem, to samé se děje taky jen při usínání. Přes den nic. K svému praktikovi nechce, doktorům se celkově vyhýbá, jelikož si jako dítě zažila po nemocnicích svoje a nemá dobré zkušenosti. Naspí 4 hodiny denně a mám o ní prostě strach. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

4x
Také nesnáším doktory, užil jsem si též v mládí svoje, ale teď jsem se k nim po 15 letech odhodlal. Záleží jak dlouho dokáže aktuální stav snášet, než to bude pro ní horší než návštěva doktora. Je jedno, co to je, neléčené nemoci se mají tendenci horšit. Možná by k doktoru šla, kdyby jste jí byl oporou a doprovodil jí. I kdyby jste měl na ní někde čekat, třeba v autě, bude vědět že jste poblíž. Jde o vnitřní klid. Přítelkyni bych o to nikdy nepožádal, ale mě by třeba tohle vědomí (že je někde poblíž a čeká na mě) hrozně pomohlo. Jsem ale chlap, budu držet pusu a k doktorovi půjdu sám...
petr79
hodnocení

Jo,šel bych tam s ní. Má hrůzu s injekcí i doktorů. Prožila si svoje jako dítě v oční léčebně, kde navíc díky "kvalitní" péči dostala jako bonus zápal plic, pak ještě ledviny (nechávali je počůrané, bylo to v zimě a s vytápěním si tam hlavu taky moc nelámali..). Takže jim absolutně nedůvěřuje. Ale jak píše liska5, taky mě napadl ten hořčík ještě včera večer, než sem to dnes četl.

hodnocení

3x

Na amatérské poradně (na všechno možné) Vám nikdo zodpovědně říct o co jde nedokáže. Zřejmě porucha nervové soustavy. Může jít o banální záležitost třeba ze stresu, ale taky o něco mnohem závažnějšího. Návštěvě lékaře bych se rozhodně nevyhýbal, zvlášť, jestli se to zhoršuje.

Ale to jste asi číst nechtěl.

jitka*
hodnocení

3x

Začít neurologií.

hodnocení

2x
Možná toto, i podle sklonů k hysterii. Ale bez lékaře se to neobejde.
prolekare.cz/...

mil®
hodnocení

2x

Doporučuji praktika a neurologa.

liska5
hodnocení

1x

Asi bych volila nejdřív praktika. Ten má v kartě její anamnézu. On stanoví pořadí vyšetření a někam ji nasměruje.. A ať si paní řekne o Magnosolv na ta cukání i na spánek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]